آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

ترشی گلک شیرازی یا ترشی هندوانه ابوجهل یکی از ترشی های سنتی و اصیل شیراز می باشد که در این بخش از سایت نازوب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم.

 

طرز تهیه ترشی گلک شیرازی با طعم فوق العاده

ترشی گلک شیرازی ترشی سنتی کازرون است که از گیاه شپله یا هندوانه ابوجهل تهیه می شود ، برای خوش طعم تر شدن این ترشی می توان از سیر و موسیر استفاده کرد. 

 

ترشی گلک یک ترشی سنتی شیرازی است که قدمت بسیار زیادی دارد. ترشی گلک شیرازی معمولا همراه با موسیر است که به نام گلک موسیر شناخته می شود. 

 

اصل این ترشی متعلق به شهر کازرون است. 

 

غنچه های گلک به نام کپر ( به انگلیسی : capers ) شناخته می شود. از غنچه های گلک هم ترشی درست می کنند که در ایران به نام خاویار گیاهی شناخته می شود.

 

ترشی گلک به نام های ترشی هندوانه ابوجهل و ترشی شپله هم شناخته می شود.

 

هندوانه ابوجهل در ناحیه کرمانشاه و همدان به نام شپله شناخته می شود. این گیاه برای درمان درد مفاصل ، کاهش چربی خون ، کاهش تشنج و اسپاسم و بهبود دهنده عملکرد کبد ، باز کردن گرفتگی های کبد و طحال  مفید است. 

 

مصرف ترشی گلک برای خانم های باردار ممنوع است. 

 

آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

مصرف ترشی گلک شیرازی برای زنان باردار ممنوع است

 

ترشی گلک شیرازی 

مواد لازم ترشی گلک شیرازی 

زمان آماده سازی 20 دقیقه

زمان پخت 20 دقیقه

 

شپلهبه میزان دلخواه
آببه مقدار مورد نیاز
نمکبه مقدار مورد نیاز
سرکهبه مقدار مورد نیاز

 

آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

طرز تهیه ترشی گلک شیرازی

 

طرز تهیه ترشی گلک شیرازی

دم شپله را گرفته و بشویید و به مدت 5 – 6 روز در آب جوشیده سرد و نمک در یخچال نگهداری کنید تا تلخی اش گرفته شود. 

 

هر روز آب نمک را عوض کنید. 

 

شپله را آبکش کرده و در قابلمه ریخته و با کمی آب 5 دقیقه بجوشانید و سپس آب را دور بریزید. 

 

شپله را آبکش کرده و 1 ساعت صبر کنید تا کاملا آبش گرفته شود سپس در شیشه تمیز ریخته رویش را با سرکه پر کنید. 

 

در صورت تمایل می توانید کمی نمک و مقداری موسیر هم به آن اضافه کنید. 

 

در شیشه را بسته و شیشه را در  یخچال بگذارید. 

 

بعد از 20 – 30 روز ترشی گلک شما جا می افتد. 

 

این ترشی را می توانید به مدت 1 سال در یخچال نگهداری کنید. 

 

سایر روش های تهیه ترشی گلک

اگر می خواهید ترشی گلک کازرون شما  طعم تند تری داشته باشد بعد از پاک کردن ، گلک های درشت را خرد کنید و به همراه گلک های ریز در آب جوش ریخته 5 دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید و اجازه  دهید خنک شود. سپس به همراه نمک ، ادویه ترشی و سیر داخل شیشه ریخته و رویش را با سرکه سفید پر کنید و اجازه بدهید 2 هفته بماند تا جا بیوفتد. مدت زمان ماندگاری این ترشی 1 سال است. 

 

آموزش درست کردن ترشی گلک یا ترشی هندوانه ابوجهل (ترشی شیرازی ها)

خواص ترشی گلک شیرازی

 

خواص ترشی گلک شیرازی از دیدگاه طب سنتی

گلک یا هندوانه ابوجهل دارای پوسته ای نازک و سبز یا زرد است و دانه هایی قهوه اب رنگ و شفاف دارد.

 

از دیدگاه طب سنتی گلک طبع گرم و خشک دارد و مصرف آن برای افراد بلغمی توصیه می شود. 

 

این گیاه می تواند اخلاط بلغمی را از بدن دفع کند. 

 

به طور کلی گلک یک گیاه بسیار قوی است و زیاده روی در مصرف آن میتواند عوارض شدیدی به همراه داشته باشد.

 

سایر خواص حنظل عبارتند از :

ضد بلعم 

مسهل بسیار قوی

درمان بیماری های کبد

آنتی بیوتیک قوی

ضد نقرس

درمان صدای گوش

ضد سردرد 

درمان سیاتیک

درمان صرع

پیشگیری از ابتلا به دیابت

ضد خارش پوست

پیشگیری و درمان سفیدی مو

پیشگیری از سکته مغزی

قاعده آور

درمان کرم معده و کردم کدو

پادزهر سم مار و عقرب

 

مطالب مرتبط :

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

ترفندهای رفع تندی شوری ترشی و تلخی غذا + اصول آشپزی

تعبیر خواب شیرینی،شکلات، بستنی و ترشی


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان