تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

ترشی Pickle یکی از پرطرفدارترین چاشنی های خوشمزه در سراسر جهان است. تنوع در تهیه ترشی آنقدر زیاد است که می توان گفت برای هر ذائقه ای یک نوع ترشی تهیه می شود! ترشی به دلیل طعم ترش و نمکی آن و گاها طعم ملس آن به مدت بسیار زیادی می توان آن را نگهداری کرد.

در این بخش به دستور تهیه 4 ترشی بهاری و تابستانی می پردازیم با ما همراه باشید.

 

دستور آماده سازی ترشی بچه بلال Baby corn یا ترشی بیبی کورن

ترشی بچه بلال یا ترشی بیبی کورن ، یک ترشی خوشمزه تابستانی با استفاده از بلال های کوچک و ترد است.

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

بهتر است از خواص ذرت بیشتر بدانید

ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود که در رفع بیماریهای گوارشی مثل یبوست موثر هست و از ابتلا به سرطان روده نیز جلوگیری می کند.

همچنین ذرت سرشار از ویتامین های مختلف است که درسلامتی بسیار موثر هستند. از طرفی مواد معدنی مثل فسفر، منیزیم، منگنز، روی، آهن، مس در ذرت یافت می شود.

ذرت یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست که بسیار موثر در مبارزه با رادیکال های آزاد ایجاد کننده سرطان هستند.

نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است.

مواد لازم برای تهیه ترشی بچه بلال

بچه بلال 1 کیلوگرم

سیر 30 گرم

فلفل 50 گرم

سرکه سفید 800 گرم

اب. 1/5 پیمانه

نمک و پودر فلفل سفید به مقدار لازم

روش اول تهیه ترشی بچه بلال

آب و سرکه Water and vinegar را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. پس از جوش آمدن بچه بلال ها را داخل آن ریخته و پنج دقیقه می جوشانیم.

سپس آبکش کرده و شیشه استریل را با بچه بلال هایی که مرتب دور تا دور چیده شده اند, همراه با سیر, تکه های فلفل, نمک و پودر فلفل پر می کنیم.

در آخر مخلوط سرکه و آب را که کاملا سرد شده است، روی مواد ترشی میریزیم.

درب شیشه را کاملا محکم می بندیم و به مدت یک هفته نگهداری کرده، سپس مصرف می کنیم.

 

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

روش دوم تهیه ترشی بچه بلال

سرکه و آب را روی حرارت می گذریم تا جوش آید و کاملا سرد شود. داخل شیشه را از بچه بلال و سیر و فلفل پر می کنیم.

به مخلوط سرکه و آب به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه می کنیم و روی مواد ترشی می ریزیم.

درب شیشه را محکم می بندیم و شیشه را داخل قابلمه آب قرار می دهیم و به مدت 20-30 دقیقه می جوشانیم.

وقتی شیشه ترشی Baby Corn خنک شد داخل یخچال قرار می دهیم. به این طریق می توانیم ترشی را مدت طولانی تری نگهداری کنیم.

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

نکته

بلال ها به جذب هوا حساس می باشند و به محض شل بودن درب شیشه هوا می کشند و رنگشان تغییر میکند. پس بهتر است درب شیشه ترشی بچه بلال را پس از مصرف محکم‌ ببندید.
ترشی بچه بلال, ترشی بچه ذرت, ترشی baby corn
سومین روش تهیه ترشی بچه بلال

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

مواد لازم

بچه بلال پوست کنده : 600 گرم
فلفل سبز : 100 گرم
سیر : 50 گرم
سرکه سفید : 2 تا 3 لیوان
آب : 1 لیوان
نمک و پودر فلفل سفید : به میزان لازم

 

طرز تهیه

آب و سرکه رو روی حرارت بذارید تا جوش بیاد بعد بچه بلال هارو به آرومی داخلش بذارید و اجازه بدید 5 دقیقه بجوشه.

سپس آبکش کرده و کمی که خنک شد مرتب داخل شیشه استریل بچینید و اجازه بدید مخلوط آب و سرکه خنک بشه.

بعد از اینکه آب و سرکه خنک شد ، نمک و پودر فلفل را اضافه کنید و این مخلوط را داخل شیشه بریزید.

سیر پوست کنده و فلفل های سبز شسته را در فضاهای خالی بچینید و شیشه را از آب و سرکه پر کنید و درب آنرا سفت ببندید و بعد از یک هفته میتوانید آنرا مصرف کنید.

نکات

من 2 کیلو بچه بلال خریدم که بعد از پوست کندن یک سوم اون مقدار یعنی 600 گرم بلال موند.

باید خیلی آروم و با دقت پوست و موهای بلال رو جدا کنید چون بچه بلال خیلی ظریفه و زود میشکنه.

دقت کنید سیر و فلفل سبز کاملا خشک باشند، اگر خیس باشند باعث کپک زدن ترشی میشوند.

درب شیشه ترشی بچه بلال باید کاملا محکم و سفت باشد چون بلال ها اگر هوا بکشند به سرعت تغییر رنگ میدهند.

نسبت سرکه به آب ، 2 به 1 است. اگر شیشه با مخلوط آب و سرکه داخل قابلمه پر نشد میتوانید بقیه شیشه را با سرکه سفید پر کنید تا همه بلال ها کاملا در سرکه باشند.

مقدار سیر و فلفل ترشی بچه ذرت را میتوانید تغییر دهید.

 

***روش تهیه و آماده کردن ترشی زردآلو

زردآلو و هلو از میوه های پرخاصیت و خوشمزه تابستانی هستن که می تونید از اون مربا، ترشی، میوه خشک، لواشک و … درست کنید. با طرز تهیه ترشی زردآلو همراه ما باشید.

 

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

مواد لازم برای تهیه ترشی زردآلو

زردالو ۵٠٠ گرم

سرکه دو لیوان

شهد نی شکر نصف لیوان

ادویه ترشی به مقدار لازم

تخم گشنیز به مقدار لازم
گلپر به مقدار لازم

فلفل قرمز به مقدار لازم

زردچوبه مقداری

ریحان و نعنا و مرزه کمی

نمک ١ قاشق غذاخوری سرخالی

دستور تهیه ترشی زردآلو

ابتدا زردآلوها را شسته ، خشک کرده و چهار قسمت کنید. در ظرف مناسب خشک بریزید.

بعد در ظرف دیگه ای سرکه، نمک، شهد نی شکر ، ادویه ، ریحان، نعناء و مرزه خرد شده را اضافه نموده و مواد را مخلوط کنید.

بعد این مایع را تا دهانه ظرف روی زردالوها ریخته بطوری که کاملا روی زردالوها پوشیده شود.

در ظرف ترشی زردالو را بسته، کنار میگذاریم و چهار هفته صبر می کنیم تا بخوبی برسد.

 

*** روش ترشی انداختن نارنگی و پرتقال

امروزه با توجه به پیشرفت و تنوع در تهیه غذاها، دسرها و ترشی ها می توان گفت از هر نوع خوراکی ترشی، مربا و یا غذا تهیه می شود.

با تنوعی دیگر به چاشنی Stuffing های خوشمزه سر میز غذا با دستور تهیه ترشی پرتقال و نارنگی آشنا شوید.

 

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

مواد لازم:

پرتقال : 10 عدد

نارنگی : 10 عدد

سرکه : 2 پیمانه

چوب دارچین : 2 عدد

پودرمیخک : یک دوم قاشق چ

آب پرتقال ونارنگی : یک پیمانه

شکر : 2 پیمانه

روش پخت ترشی نارنگی و پرتقال

پرتقالها ونارنگیها را پوست کنده و پرپر می کنیم. سپس باچاقوی تیزپوست هرپره رابه آرامی از آنها جدا می کنیم، بطوریکه فقط گوشت آنهاباقی بماند.

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

بعد پره های پرتقال و نارنگی را داخل ظرف شیشه ای می چینیم.

آب پرتقال و سرکه و شکر و چوب دارچین و پودر میخک را در ظرفی جداگانه مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم.

به مدت 2 دقیقه می جوشانیم تاشکر حل شود.

حالا آن را به حالت داغ ، داخل شیشه می ریزیم و می گذاریم سرد شود.

پس از سرد شدن، در شیشه را می بندیم. ترشی نارنگی و پرتقال بعد از یک روز قابل استفاده است و می توان آن را داخل یخچال به مدت 6 ماه تایک سال نگهداری کرد.

چاشنی این ترشی را اگر برعکس کنید یعنی شکر بزنید می توانید به همین روش مربای پرتقال و نارنگی داشته باشید!

*** روش ترشی انداختن انبه

طرز تهیه ترشی انبه سیاه

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه سیاه

تمر سیاه هندی یک چهارم بسته متوسط
انبه کال پنج کیلو
رب انار شیرین یا ملس یک لیوان
شیره ی خرما نصف لیوان اگه رب انار ریختید بهتره شیره خرما نریزید
شکر نصف لیوان (دلخواه)
سیاه دونه نصف لیوان
سیر میکس شده پنج قاشق
ادویه ی محلی مخصوص ترشی انبه یک قاشق
مخلوط تخم گشنیز و تخم خردل و زیره ی سبز بصورت برشته شده و پودر شده یک قاشق
سرکه ی دولیتری یک و یک ، یک عدد

طرز تهیه ترشی انبه سیاه

انبه ها را شسته و خشک کنید. برش داده و هسته شو بگیرید. چهار قاچ کنید یا حلقه شون کنید. تو این دستور پوست انبه ها باید بمونه.

بعد ادویه ها را با روغن زیتون برشته کنید میتونید روغن هم نریزید. بعد کمی تمر هندی را داخل کمی سرکه بریزید. روی حرارت بگذارید تا با دمای خیلی کم جوش بخوره تا رقیق بشه.

ترشی انبه سیاه

بعد صافش کنید. بعد سرکه تونو بریزید و بگذارید جوش بیاد. مایع تمر را اضافه کنید.

وقتی جوش اومد دو تا مشت از انبه ها را داخلش بریزید. بعد هفت هشت دقیقه رب انار و شیره خرما بریزید.

بعد تمام انبه ها را بریزید داخلشون. بدون جوش خوردن خاموش کنید.

وقتی که سرد سرد شدن بعد از ده دوازده ساعت سیر و سیاه دونه را هم بهشون اضافه کنید و داخل شیشه بریزید.

ترشی انبه سیاه

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

تمر هندی که من استفاده کردم

نکات

هرگز از قاشق فلزی برای تهیه ی ترشی استفاده نکنید.  حتما بعد از خنک شدن مواد سیر ها را اضافه کنید. هرگز درب ظرف ترشی شما فلزی نباشد. حتی الامکان سعی کنید روغن بریزید داخل ترشی که کپک نزند.

 

ترشی انبه Mango کال

مواد لازم برای ترشی انبه کال

پانبه: هشت عدد
شکر: دو قاشق غذاخوری
سرکه: دو لیوان
فلفل قرمز هندی: هفت تا هشت عدد
تخم گشنیز آسیاب‌شده: دو قاشق غذاخوری
گلپر آسیاب‌شده: یک قاشق غذاخوری
سیاه دانه: مقدار کمی
زردچوبه و نمک: به مقدار لازم
سیر: به مقدار دلخواه

 

تهیه انواع ترشی بهار و تابستان| بیبی کورن، زردآلو، نارنگی، انبه

 

طرز تهیه ترشی انبه کال
انبه را پوست می‌کنیم و به چهار قسمت تقسیم می‌کنیم. هسته انبه را خارج می‌کنیم و گوشت میوه انبه را مثل سیب‌زمینی خلال می‌کنیم.

کمی زردچوبه و نمک روی انبه‌ها می‌ریزیم و خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا خلال‌ها زرد رنگ شود. حدود ۲۴ ساعت صبر می‌کنیم تا انبه‌ها در آفتاب کمی خشک شوند.

بعد از گذشت ۲۴ ساعت سرکه را با شکر و یک قاشق چای‌خوری زردچوبه روی گاز می‌جوشانیم و اجازه می‌دهیم کمی خنک شود. سیر را هم ریز خرد می‌کنیم.

حالا در ظرف یک ردیف انبه می‌چینیم. کمی گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز آسیاب‌شده و یکی دو تا فلفل قرمز هندی و مقداری سیر روی آن می‌ریزیم و مجدداً انبه و بقیه مواد را لایه لایه می‌ریزیم تا شیشه پُر شود.

سرکه را روی مواد می‌ریزیم و در شیشه را محکم می‌بندیم. اجازه می‌دهیم تا یک هفته‌ کمی نرم شود و در یخچال از آن نگهداری می‌کنیم.

طرز تهیه ترشی انبه بندرعباس

How to make mangoes in Bandar Abbas

یکی دیگر از انواع ترشی انبه ترشی انبه بندرعباس، ترشی انبه جنوبی یا ترشی انبه تند است.

خواص انبه:

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد.

مواد لازم ترشی انبه بندرعباس

انبه زرد یا شیرین: دو عدد
سیر: شش حبه
سرکه: یک لیوان
روغن زیتون: دوسوم لیوان
تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: یک قاشق غذاخوری
سیاه دانه: یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه ترشی انبه بندرعباس

انبه‌ها را بعد از شستن به قطعات مناسب خرد کرده و کنار بگذارید. مخلوط همه ادویه‌های گفته شده را با هم در یک تابه داغ به مدت چند دقیقه تفت دهید و بعد آسیاب کنید. سیرها را پوست گرفته و کاملا له کنید. کوبیدن سیرها عطر بیشتری به ترشی می‌دهد.

حالا مخلوط ادویه‌ها، انبه، روغن زیتون، سیر و سرکه را با هم مخلوط کنید. این ترشی باید غلیظ باشد، پس توصیه می‌شود، از ریختن سرکه بیش از اندازه خودداری کنید. ترشی را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و بین یک تا دو هفته به آن زمان دهید تا جا بیفتد.

ترفند آخر درست کردن ترشی با انبه به شیوه جنوبی

به دلیل اینکه انبه زرد شیرین است برای متعادل کردن طعم آن از سرکه و فلفل استفاده می‌کنیم. اگر با تندی این ترشی مشکلی ندارید چند عدد فلفل همدانی را له کرده و به موادتان اضافه کنید.
اگر تمایل دارید طعم شیرین انبه به طور کامل از بین برود با پشت چنگال انبه‌ها را له کنید. با له کردن انبه طعم‌ سایر مواد بیشتر به خوردش می‌روند و شیرینی آن را متعادل‌تر می‌کنند.

طرز تهیه ترشی انبه با آبلیمو

مواد لازم ترشی انبه با آبلیمو
سرکه: ۵۰۰ گرم
انبه: ۴۰۰ گرم
آبلیمو: دو فنجان
رب گوجه‌فرنگی : ۲۰۰ گرم
دارچین و هل کوبیده: به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه ترشی انبه با آبلیمو
از یک روز قبل انبه را با آبلیمو و رب گوجه‌فرنگی در ظرفی حل کرده و کنار بگذارید.

سپس دارچین و هل را با مخلوطی که آماده کرده‌اید، ترکیب کنید. سرکه را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مواد مخلوط شود.

ظرفی شیشه‌ای انتخاب کنید. ترشی را داخل آن بریزید. یکی دو هفته صبر کنید تا ترشی شما آماده شود.

 

و نکته بسیار مهم و پایانی این بخش ترش و خوشمزه مجله ناز وب:

Spring and Summer Pickles | Bibi Corn, Apricot, Tangerine, Mango

برای چاشنی تمام ترشی ها می توانید از نعنا خشک – گلپر – تخم گشنیز – تخم سیاه دانه -زیره سیاه و سبز – کاری_ زردچوبه استفاده کنید و طعم خوشمزه ترشی را دو چندان کنید.

مربا،ترشی و نوشیدنی ها


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان