مواد لازم :
پیاز متوسط : 10 عدد
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
کرفس ریز خرد شده : 3 ساقه
نمک و فلفل : به اندازه کافی
سیر له شده : 3 حبه
اسفناج ریز خرد شده : 400 گرم
گردوی تفت داده شده و خرد شده : 2 پیمانه
روغن : به اندازه کافی
آب گوشت : یک و یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
داخل پیاز را خالی کنید و زیر آن را کمی ببرید تا صاف بایستد.
از خرده های پیاز که درآورده اید 3 پیمانه را در روغن تفت دهید.
سیر و کرفس را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، گوشت چرخ کرده را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید Cook the ingredients slowly مواد به آرامی بپزد تا آب آن خشک شود.
مواد را از روی حرارت بردارید، پس از کمی خنک شدن اسفناج ریز شده و گردو را اضافه کنید.
پس از آماده و خنک شدن، پیاز را پر کنید و روی ظرف مناسب بچینید. در ته ظرف آب گوشت بریزید و ظرف را با فویل بپوشانید و در فر با دمای 220 درجه قرار دهید تا به مدت 30 دقیقه بپزد.
سپس فویل را بردارید و بگذارید پیاز شکم پر 10 دقیقه دیگر نیز بپزد.
چونکه:
1– پیاز به علّت داشتن فسفر، کارهای فکری را آسان میکند.
2– برای افرادی که دچار بی خوابی هستند، مفید است و در صورت مصرف زودتر خواب به سراغ آنها خواهد آمد.
3– پیاز، برای کودکان کم رشد و پیرمردان ضعیف مفید است.
4– برای جلوگیری از خون دماغ میتوانید چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید، تا از خونریزی جلوگیری نماید.
5– پیاز لثهها را تقویت میکند و رنگ چهره را روشن میسازد.
6– پیاز سرشار از ویتامینهای A و B و C میباشد ونیزدارای آهن، آهک، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، ید، سلنیوم، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن میشود.
7– پیاز به علت داشتن گوگرد ضد عفونت خون است. وقتی گوگرد وارد خون و ریهها گردد با عفونتهای مجاری تنفسی، مانند آسم، برونشیت و گریپ و … مبارزه میکند.
8– یک پزشک هندی به نام مِنون در پی تحقیقات دو سالهی خود در دانشکدهی پزشکی، دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اعلام نمود که: پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده از تشکیل لختههای خون در رگها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکتهی قلبی و مغزی میشود.
9– پیاز قادر است که کلسترول و چربیهای خون را کاهش داده و از انعقاد خون داخل رگها جلوگیری نماید.
10– پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
11– خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب، مخصوصاً در مهمانیها یا مسافرت ها، سبب هضم چربیها میشود.
12– در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهندهی سوختگیها و بواسیر است.
13– مرهمی که از پیاز خام رنده شده درست میکنند اگر به پایین شکم بگذارند، خروج ادرار را آسان میسازد و اگر بر روی پیشانی گذاشته شود سردردهای شدید نیمهی سر و سردردهای عصبی را آرام میکند.
14– تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل میشود، دردهای شدید نیمهی سر (میگرن) را بر طرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است از بین میبرد.
15– برگهای سبز پیازچه که بیشتر هنگام بهار یافت میشود، دارای مقدار زیادی ویتامین C است.
16– پیاز، تقریبا تمام خواص سیر را در معالجهی فشارخون، مرض قند، درمان بیماری کرمک و … را دارد.
17– مصرف پیاز پخته، باعث لینت یا نرمی مزاج میشود.
19– پیاز پخته، حبس البول و کم شدن ادرار را شفا میدهد و ادرار آور خوبی است.
19– مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد برای رفع ناراحتیهای روحی مفید است.
20– مصرف پیاز پخته شده در سرکه، برای تقویت هاضمه، زردی (یرقان)، ورم طحال و استفراغ صفراوی مفید است.
21– اگر با آب پیاز چیزی روی کاغذ بنویسید، دیده نمیشود، ولی همین که آن را گرم کنید و حرارت دهید، کلمات ظاهر میگردد.
22– وجود ترکیبات گوگردی در پیاز، موجب جلوگیری از تجمع پلاکتها شده، از لخته شدن خون داخل رگها پیشگیری مینمایند.
23– آب پیاز برای دندان درد مفید است. برای تسکین درد باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگاه داشت، این عمل را میتوان با پنبه انجام داد.
24– برای برطرف ساختن صدای داخل گوش میتوان پنیهای را به پیاز آغشته کرد و در گوش قرار داد. به زودی صدای گوش شما برطرف میشود.
25– خوردن پیاز خام در روز خستگی شما را برطرف مینماید و اعصاب را تسکین میبخشد.
26– برای معالجهی ترک خوردگی دست، یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را به مدت ۱۲ دقیقه روی دست خود بمالید. اگر هر روز دو بار این کار انجام شود، ترکهای دست شما بهبود خواهد یافت.
27– برای معالجهی ورم و آماس بدن میتوان ۲عدد پیاز را رنده نمود و یک لیتر شیر که به جوش آمده است را داخل آن ریخت و پس از ۲۴ ساعت که دم کشیده و سرد شد، آن را صاف نمود و هر روز سه لیوان کوچک از آن را نوشید.
28– برای درمان نیش زنبور و مگس میتوانید یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را به صورت پماد و مرهم روی محل نیش زدگی بگذارید. پس از مدتی ورم کم شده و درد تسکین پیدا میکند.
29– برای معالجهی کورک و دمل نیز میتوان از روش بالا سود جست.
30– پیاز به دلیل داشتن موادی از جمله پروستاگلاندین ها، رگهای خونی را گشاد میکند و موجب کم شدن فشار خون میشود.
31– پیاز دارای مخمر است که برای آسان نمودن هضم نشاسته مفید است. باید توجه داشت هضم پوستهای نازکی که ورق پیاز را پوشانده خیلی دشوار است و باید هنگام مصرف آن را جدا نمود.
32– پیاز اشتها آور و کاهش دهندهی ناراحتیهای مربوط به نفخ شکم و … است.
33– پیاز برای پیش گیری از ابتلا به تصلب شرایین هم به کار میرود. سازمان بهداشت جهانی مصرف پیاز را برای درمان نارساییهای رگهای خونی سالمندان توصیه نموده است.
34– پیاز به واسطهی داشتن انسولین گیاهی، موجب شفای بیماری دیابت میگردد، پس برای اشخاص مبتلا به بیماری قند مضر نیست.
35– پیاز دارای هورمون دیاستازی است که غدد اشک و آمیزشی و گوارشی را تقویت میکند. این مواد در اثر حرارت از بین میروند؛ بنابراین پیاز پخته در هاضمه تأثیری ندارد و اشک آور هم نیست.
36– بو کردن آب پیاز به ویژه زمان پوست گرفتن آن، برای به هوش آمدن فردی که سست یا بی هوش شده و همچنین برای رفع تشنج، بسیار مفید است.