پیاز سلطان چاشنی غذا و خواصی که قطعا نمی دانستید

پیاز سلطان چاشنی غذا و خواصی که قطعا نمی دانستید

پیاز سلطان چاشنی غذا و خواصی که قطعا نمی دانستید

 

پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. پیاز یکی از قدیمی ترین سبزیها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کرده اند.

تاریخچه History:

 

منشاء پیازها اصولاً از آسیا و خاورمیانه است كه گسترش پیدا كرده اند. پیازها مورد تحسین مصریها قرار می‌گرفتند . آنها نه تنها بعنوان پول از آن استفاده می‌كردند بلكه بر سر قبر شاهان می‌گذاشتند و این به منزله هدیه ای برای مرده بشمار می‌رفت كه این هدیه اهمیت روحی برای مرده در زمان زندگی پس از مرگ او داشت.

پیاز در طول زمان نه تنها در آشپزی بلكه خاصیتهای درمانی آن مورد توجه قرار گرفته است. در اوایل قرن ششم به عنوان دارو در هند استفاده می‌شد. هندیها در استفاده پیاز شهرت داشتند. در یونان باستان آن را با مخلفات اضافی مخلوط می‌كردند چون مردم آن را خیلی تند و تیز نمی‌دانستند، با این حال، بخاطر بوی بدآن ، پیاز در میان مردمان فقیر در سراسر دنیا كه می‌توانستند به راحتی از این گیاه ارزان برای خوش طعم كردن غذاهایشان استفاده كنند شهرت یافت.

توضیحاتDescription:

 

پیاز ممكن است اشك چشم شما را بیرون آورد، و بوی بدی به نفس شما بدهد اما اشتهای شما را باز می‌كند. پیاز كه اسم علمی‌آن ALLIUMSPA است به رنگ قهوه‌ای كم رنگ، سفید و قرمز با یك گل پیاز و پوستی به ضخامت یك كاغذ دیده می‌شود، مزه تندی دارد و در همه مناطق دنیا در غذای خود از آن استفاده می‌كنند.

همچنین پیازها در سایز، رنگ و مزه بسته به نوعشان با هم متفاوتند. كلمه پیاز (onion) از حرف لاتین unio به معنی تك یامنحصر می‌آید، چون گیاه پیاز فقط یك گل دارد. همچنین نام آن (union) به معنی متحد را نشان می‌دهد، كه بیانگر لایه‌های پیاز است كه به دور یك مركز قرار دارند.

خواص و فواید پیاز برای بدن

 

مبارزه با سرطان:

پیازهای قرمز بیش ترین اثربخشی را در از بین بردن Breast cancer cells سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارند. این پیاز سطح بالایی ازکوارستین و آنتوسیانین دارد که به درمان کمک می کند، همچنین مشخص شد که افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کم ترین میزان سرطان را دارند. به عنوان یک معیار پیشگیرانه می توانید پیاز قرمز مصرف کنید.

بهبود سلامت قلب با مصرف پیاز:

فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می تواند به سلامت قلب کمک کند . همچنین غنی ازسولفور هستند که می توانند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز همچنین پتانسیل مبارزه با بیماری های قلبی را دارد. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که به سلامت قلب کمک می کند.

پیازهم چنین می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است. طبق گزارش انتشارات دانشگاه کمبریج، فلاونوئید پیاز به کاهش سطح کلسترول بد ) در افراد چاق کمک می کند.

پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکت ها جلوگیری می کند، که می تواند منجر به لخته شدن و درنهایت حملات قلبی شود. آن ها هم چنین می توانند از فشار خون بالا جلوگیری کنند در نتیجه خطرات قلب را دفع می کنند.

پایین آوردن قند خون از خواص پیاز:

عصاره پیاز می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. این مطالعه روی موش های دیابتی انجام شد و نتایج دلگرم کننده ای داشت. یکی از ترکیبات سولفور در پیاز وکوارستین می تواند اثرات مفیدی روی قند خون داشته باشد.

با این حال مشخص شد که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش می گذارد که همراه با متافورمین، داروی دیابتی مصرف شود. در مطالعه دیگر، پلی فنول ها ( به خصوص آن هایی که در پیاز هستند) در کنترل گلیسمی نقش دارند.

بهبود هضم غذا و تقویت معده از خواص پیاز:

فایده گوارشی پیاز را می توان به انولین، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری های مفید در روده ها عمل می کند. مصرف این فیبر به بدن کمک می کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم را حفظ کند. اما، thiosulfinates در پیاز می تواند موجب آسیب به این باکتری های مفید شود ( همان طور که خاصیت ضد باکتری دارند ). در نتیجه اگر نسبت به خاصیت ضد باکتریایی پیاز حساسیت دارید، با پزشک مشورت کنید.

حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز:

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که پیاز می تواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند. طبق گفته محققان سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید می تواند پوکی استخوان را کاهش دهد. مطالعه دیگر نشان داد زنانی که پیاز می خوردند، 5 درصد بیشتر از کسانی که کم تر پیاز می خوردند به استخوان هایشان کمک کرده اند. همچنین مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بیش از 50 سال تاثیر خواهد داشت.

بهبود سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی با پیاز:

پیازحاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می کند. همچنین مواد معدنی از واکنش ایمنی بیش از حد جلوگیری می کند که می تواند اثرات مضر داشته باشد. پیاز همچنین در روسیه داروی گیاهی محسوب و از آن ها برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شود.

تهیه شربت پیاز برای درمان سرماخوردگی:

حتی شربت پیاز – عسل برای سرماخوردگی نیز مفید است. فقط یک عدد پیاز بردارید و آن را داخل ماهی تابه بریزید. نصف فنجان عسل را اضافه کنید، به آرامی حرارت دهید تا پیاز نرم شود. هر 3 تا 4 ساعت یک قاشق از این شربت بخورید. به منظور پیش گیری، می توانید 1 یا 2 قاشق را در طول فصل انفلانزا بخورید همچنین می توانید از پیاز سفید با عسل استفاده کنید، خاصیت ضد التهاب پیاز می تواند به بهبود آسم کمک کند.

درمان اختلالات گوش از خواص پیاز:

اغلب والدین با پیاز به درمان ناخوشی های گوش می پردازند. آن ها اصرار دارند که عصاره پیاز می تواند برای تسکین گوش درد عالی عمل کند. یک راه برای انجام این کار، گرم کردن پیاز، خارج کردن مقداری از عصاره و ریختن چند قطره در گوش آلوده است.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که پیاز را در فرما در دمای 450 درجه فارنهایت قرار دهید.

بگذارید 15 دقیقه بماند یا تا زمانی که نرم شود. پیاز را بردارید – وقتی سرد شد آن را نصف کرده و شیره آن را داخل کاسه کوچک فشار دهید. وبا قطره چکان پزشکی استفاده کنید و چند قطره از عصاره را در گوش آلوده بریزید.

بهبود خواب یکی از خواص پیاز:

پیاز حاوی پروبیوتیک است که می تواند خواب را بهبود بخشد و حتی استرس را کاهش دهد. زمانی که باکتری های مفید در معده ، فیبر را هضم کرده، سلامت شکم را بهبود می بخشند، و از آن مهم تر، محصولات جانبی متابولیکی را آزاد می کنند. این محصولات جانبی می توانند بر عملکرد مغز تاثیر بگذارند و خواب را ایجاد کنند.

بهبود سلامت چشم با مصرف پیاز:

گوگرد در پیاز، سلامتی لنز چشم را بهبود می بخشد. پیازتولید یک پروتیین به نام گلوتاتین را تحریک می کند که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. سطوح بالاتر گلوتاتین به معنای کاهش خطر آب سیاه، انحطاط و آب مروارید است. سلنیوم در پیاز از ویتامین ایی در چشم حمایت می کند ( که از سلول ها چشم محافظت می کند ).

بهبود سلامت دهان با مصرف پیاز:

پیازحاوی ( ترکیبات سولفور ) است که به کاهش باکتری های مسبب پوسیدگی دندان کمک می کنند. و خوردن آن ها به صورت خام بهترین شکل ممکن است – چون آشپزی می تواند برخی از این ترکیبات مفید را از بین ببرد.

این سبزی غنی از ویتامین ث است که می تواند دندان را سالم نگه دارد، هم چنین معتقدند که پیاز می تواند درد دندان را تسکین دهد. با این حال، تحقیقات کمتری در مورد این موضوع وجود دارد اما یک عیب پیاز این است که آن ها می توانند باعث تنفس بدبو شوند. در نتیجه دهان را بعد از مصرف پیاز به طور کامل بشویید – به خصوص اگر قرار است در جمعی حضور پیدا می کنید.

مضرات پیاز

 

1. سطح قند خون را به شدت کاهش می‌دهد

کاهش ناگهانی سطح قند خون ممکن است منجر به بروز مشکلات و اختلالات بسیار خطرناک شود. پیاز باعث کاهش شدید سطح قند خون می‌شود. بنابراین، اگر متوجه شدید که سطح قند خون‌تان به طور ناگهانی افت کرده‌است، دست از خوردن پیاز بردارید.

2. سبب تشکیل گاز می‌شود

عملکرد روده‌ها می‌تواند با مصرف پیاز دچار اختلال شود. این اختلال منجر به بروز مشکلات متعددی می‌شود از جمله نفخ، گاز، استفراغ و برخی دیگر. اگر شما از آن دسته آدم‌هایی هستید که این عوارض را تجربه می‌کنید، لطفا به رژیم غذایی خود توجه کنید. اگر عاشق پیاز هستید، سعی کنید برای کاهش دادن چنین عوارضی، مقدار مصرف آن را کاهش دهید.

3. آلرژی‌زا است

پیاز برای بعضی از آدم‌ها آلرژی‌زا است. برخی از آدم‌ها ممکن است در صورت تماس پوست‌شان با پیاز از واکنش‌های آلرژیک رنج ببرند. پدیدار شدن راش روی پوستی، قرمزی و سوزش از جمله واکنش‌هایی هستند که ممکن است تجربه کنید. اگر تمایل دارید که پیاز را برای مقاصد زیبایی استفاده کنید، حتما قبل از این کار مقدار کمی آب پیاز را روی ناحیه‌ی کوچکی از پوست آزمایش کنید.

اگر پوست واکنش نامناسبی نشان نداد، معلوم می‌شود به آب پیاز آلرژی ندارید. اگر علائمی مانند قرمزی و سوزش رخ داد، استفاده از آب پیاز را از برنامه‌ی زیبایی‌تان حذف کنید.

4. سبب بروز سوزش سر دل در زنان باردار می‌شود

بعضی از زنان باردار ممکن است مشکل سوزش سر دل را به محض مصرف پیاز، تجربه کنند. زنان باردار با مصرف پیاز ممکن است از حالت تهوع و استفراغ هم رنج ببرند. این مورد هم یکی دیگر از اثرات جانبی و مضرات مصرف پیاز است.

مزایای پیاز برای پوست

 

1. درخشش پوست با پیاز:

پیاز مملو از ویتامین آ، ث، ایی است همه آن ها به سلامتی پوست کمک می کنند. آن ها پوست را از پیری زودرس که ناشی از رادیکال های آزاد است محافظت می کنند. و از آنجا که سبزی ضد عفونی کننده قوی است، همچنین می تواند پوست را از باکتری ها محافظت کند که موجب مشکلات پوستی می شوند. و به این ترتیب، تحقیقات نشان می دهند که ویتامین ث برای درخشندگی پوست اهمیت دارد.

2. پیاز برای مبارزه با اثرات پیری:

پیاز دارای خواص عظیم ضد پیری است. ویتامین های آنتی اکسیدان ، آ ، ث ، ایی در برابر آسیب ناشی از اشعه های مضر فرابنفش و همچنین جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد که مسئول پیری زودرس پوست است مبارزه می کنند. پیاز یکی از منابع کوارستین است، آنتی اکسیدان قوی می تواند پوست را بدون چروک نگه دارد.

ویتامین ها و گوگرد از طرف دیگر پوست را نرم و انعطاف پذیر نگه می دارند. ماساژ دادن پوست با آب تازه پیاز به افزایش گردش خون کمک می کند.

3. درمان آکنه با پیاز:

خاصیت ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد التهابی پیاز می تواند در پوست شگفتی ایجاد کند. یک ضد عفونی کننده بسیار قوی است که پوست را در برابر آکنه و عفونت های پوستی دیگر محافظت می کند. پیاز می تواند در درمان آکنه و جوش به کار رود.

به همین منظور می توانید 1 قاشق سوپ خوری آب پیاز را با1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون مخلوط کنید و آن را روی صورت بمالید. بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. علاوه بر کاربرد موضعی، مصرف منظم پیاز می تواند به شما نتایج اعجاز انگیزی در مورد آکنه بدهد.

4. درمان لک ها پوستی از خواص مصرف پیاز:

آب پیاز برای از بین بردن لکه های تیره بسیار عالی است. انواع آنتی اکسیدان ها در پیاز، پوست را تغذیه و ناخالصی ها را پاک می کنند. می توانید با مخلوط کردن مقادیر مساوی از آب پیاز و ماست تازه، ماسک صورت آماده کنید. همچنین می توانید چند قطره روغن اسانس را برای بوی مطبوع اضافه کنید. صورت را با این مخلوط ماساژ دهید و از حرکات دایره ای ملایم 10 تا 15 دقیقه استفاده کنید.

5. درمان نیش حشرات با پیاز:

پیاز می تواند برای تسکین نیش و گزش حشرات مورد استفاده قرار گیرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک تکه پیاز روی سوزش و یا نیش قرار دهید. خواص ضد التهابی پیاز به کاهش سوزش، و تورم ناشی از گاز حشرات کمک می کند.

6. پیاز برای کمک به از بین بردن خالها :

می توانید از عصاره پیاز برای رهایی از خال های کوچک نیز استفاده کنید. اسیدی بودن آب پیاز و مواد شیمیایی موجود در آن نیز می تواند خال های بدن را التیام بخشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کمی آب پیاز تازه روی خال بریزید. اجازه دهید آب پیاز را جذب کند. در بیشتر موارد، این درمان یکماهه خال را از بین می برد اما از آنجا که هر خال متفاوت است، اگر نتایج صحیح را نبینید، با پزشک صحبت کنید.

خواص پیاز برای مو

 

1. بهبود رشد مو با استفاده پیاز:

به دلایلی آب پیاز برای رشد مو خوب است و حاوی گوگرد است که در آمینو اسیدها نیز یافت می شود. و کراتین ( یک پروتیین مهم ) نیز غنی از گوگرد است و برای داشتن موی قوی لازم است. هنگامی که روی سر استفاده می شود، آب پیاز این گوگرد اضافی را برای موهای قوی تر و ضخیم تر فراهم می کند. این گوگرد هم چنین می تواند تولید کلاژن را تحریک کند – که به نوبه خود به تولید سلول های پوست سالم و رشد مو کمک می کند.

استفاده از آب پیاز روی مو و پوست سر می تواند باعث افزایش مقدار خون به فولیکولهای مو و رشد مو شود همچنین می تواند موهای حجیم به شما بدهد. در یک مطالعه، شرکت کنندگانی که موی خود را با عصاره پیاز می شستند، رشد موی بیشتری نسبت به کسانی داشتند که از آن استفاده نمی کردند با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. اما استفاده از آب پیاز روی مو، مضر نیست.

می توانید به سادگی آب پیاز تازه را روی پوست و مو ماساژ دهید. آن را 15 دقیقه بگذارید، پس از آن می توانید طبق معمول شامپو استفاده کنید.

2. کمک به درمان شوره با استفاده از پیاز:

آب پیاز می تواند به عنوان یک درمان عالی شوره سر کار کند. می تواند باکتری هایی را بکشد که باعث رشد شوره سر می شود.

اگربه آب پیاز و دانه های شنبلیله نیاز دارید، 3 قاشق سوپ خوری دانه شنبلیله بردارید و آن ها را در یک شب در آب خیس کنید. روز بعد آن ها خمیر کرده، و به این خمیر، 2 قاشق سوپ خوری آب تازه پیاز اضافه کنید. خوب مخلوط کنید وروی پوست سر بمالید. آن را 30 دقیقه بگذارید، پس از آن می توانید با آب ولرم بشویید.

3. پیاز برای کمک به موهای سفید:

اگرچه هیچ تحقیقی در این زمینه وجود ندارد، برخی طرفداران ادعا می کنند که اثربخشی آن اثبات شده است. تنها 5 پیاز به یک لیتر آب اضافه کنید و حدود 10 دقیقه بجوشانید. این مخلوط را بعد از سرد شدن به همراه شامپو بزنید. اگر بوی پیاز آزار تان نمی دهد، می توانید صبح روز بعد موهای خود را بشویید.

4. حفظ رنگ مو از خواص پیاز:

می توانید آب پیاز را روی موها بمالید تا رنگ مسی خوبی داشته باشید و موها را براق کنید. اما اگر می خواهید رنگ طبیعی موهای خود را حفظ کنید، می توانید یک پیاز با مقدار کافی از روغن خردل ترکیب کنید و آن را روی موهای خود بمالید.

5. پیاز ضد شپش است :

گوگرد در پیاز به از بین بردن شپش سر کمک می کند. فقط باید 4 تا 5 پیاز خرد کنید تا خمیر درست کنید. این خمیر را به الک منتقل کنید و با قاشق آب آن را فشار دهید. حالا، سر را با عصاره ماساژ دهید و پس از آن می توانید با یک کلاه حمام سر را بپوشانید، آن را حدود 2 ساعت بگذارید. موهای را با آب ولرم و شامپو بشویید.

موهای خود را خشک و با استفاده از شانه، شپش سر را بردارید. می توانید این درمان را روزانه به مدت 3 روز متوالی تکرار کنید. بعد از این، می توانید این کار را هفته ای یک بار 2 ماه انجام دهید.

Information you do not know about onions / Properties and harms

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان