1. دیاوولی فریت با سس پیاز و شوید
مواد لازم:
دیاوولی فریت (فلفل تند سرخ شده):
· 1 فنجان روغن کانولا
· 4 حبه سیر تازه، ریز ریز شده
· 4 فیله آنچووی (یا ماهی دلخواه)، کوبیده شده
· 9 فلفل قرمز ریز خشک شده
سس پیاز و شوید:
· 6 پیازچه، خرد شده
· نیم فنجان شوید تازه ساطوری شده
· نیم فنجان جعفری ساطوری شده
· 1 فنجان ماست پرچرب
· 1 فنجان خامه ترش
· آب یک عدد لیمو
· شکر به مقدار لازم
· نمک و فلفل به مقدار لازم
برای درست کردن دیاوولی فریت: در قابلمه کوچکی روغن کانولا را داغ کنید. در ماهیتابه بزرگی سیر و آنچووی کوبیده را پخش کنید. فلفل های خشک را رویش بریزید و پخش کنید. وقتی روغن در قابلمه داغ شد، آن را از روی حرارت بردارید و از ملاقه فلزی برای ریختن روغن داغ در ماهیتابه استفاده کنید. آنها را مخلوط کنید و مواظب باشید فلفل ها نسوزند.
برای درست کردن سس پیاز و شوید: در کاسه ای پیازچه، شوید، جعفری، خامه ترش، ماست، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل را مخلوط کنید. سس شما آماده است.
2. سس شیرین میوه ای
مواد لازم:
· نیم فنجان شکر
· یک بسته 220 گرمی پنیر خامه ای
· 1 فنجان خامه ترش
· 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
· میوه های مختلف
شکر و پنیر خامه ای را با میکسر برقی و سرعت متوسط بزنید تا نرم شود. خامه ترش و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شود. آنها را در ظرفی ریخته و رویش را بکشید. بگذارید 4 ساعت بماند. سپس با میوه های دلخواهتان سرو کنید.
3. سس زنجبیلی بادام و بادنجان
مواد لازم:
· 1 بادنجان بزرگ
· 4 قاشق روغن
· 2 قاشق زنبیل آسیاب شده
· 1 قاشق چایخوری گشنیز خرد شده
· 1 قاشق چایخوری زیره
· 1 قاشق چایخوری رازیانه
· نیم قاشق چایخوری هل
· نیم قاشق چایخوری پاپریکا
· کمی نمک و فلفل
· 3 قاشق بادام خرد شده
· 1 قاشق مایونز
· می توانید با این موارد سرو کنید: هویج، لوبیاسبز، مارچوبه، نان یا نان سوخاری
فر را تا 350 درجه فارنهایت گرم کنید. بادنجان را از طول دو نیم کنید. آن را با روغن چرب کنید و روی کاغذ روغنی در سینی فر بگذارید. آن را در فر بگذارید 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزد و نرم شود. دربیاورید تا سرد شود. سپس با قاشق داخلش را خالی کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت متوسط بگذارید و داخلش روغن بریزید. وقتی داغ شد، زنجبیل، گشنیز، زیره، رازیانه، هل، پاپریکا، نمک و فلفل را بریزید و 1 دقیقه تفت دهید. سپس بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید. بگذارید در روغن داغ سرخ شوند. سپس در کاسه ای بریزید و مغز بادنجان را که خالی کرده بودید به علاوه مایونز به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس با نان و سبزیجاتی که تمیز کرده و برش داده بودید سرو کنید.
4. سس اسفناج و پیاز
مواد لازم:
· 5 قاشق کره
· 2 قاشق روغن نباتی
· 1 عدد پیاز قرمز، خرد شده
· 1 عدد پیاز سفید، خرد شده
· نمک و فلفل به مقدار لازم
· 1 فنجان مایونز
· سه چهارم فنجان خامه ترش
· 100 گرم پنیر خامه ای
· نیم قاشق چایخوری فلفل قرمز
· 200 گرم اسفناج
· سبزیجات دلخواه و چیپس
کره را در ماهیتابه بزرگی روی حرارت متوسط آب کنید و روغن اضافه کنید. پیازها را داخلش بریزید و با نمک و فلفل تفت دهید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید پیازها سرخ شوند. سپس از روی شعله بردارید و بگذارید سرد شود. مایونز، خامه ترش، پنیر خامه ای و فلفل قرمز را در کاسه ای هم بزنید تا نرم شود. پیازها و اسفناج را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل اضافه کنید. با چیپس و برش های سبزیجات دلخواهتان سرو کنید.
5. سس ماست خیار و شوید
مواد لازم:
· 2 فنجان ماست
· 1 فنجان خیار خرد شده
· 2 قاشق شوید تازه ساطوری شده
· 1 قاشق گشنیز خرد شده
· نیم قاشق چایخوری فلفل قرمز
· نیم قاشق چایخوری سرکه سفید
· 1 قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه
· سبزیجات مختلف مانند لوبیاسبز، کرفس، خیار، قارچ، چغندر کبابی یا سیب زمینی آب پز