دکتر حمیدرضا دهقان منشادی افزود: سرطان کولورکتال بیشتر در سنین 50 تا 70 سالگی بروز می کند و معمولا هم بیماران با علائمی نظیر مدفوع خونی و سیاه به پزشک مراجعه می کنند.
یک متخصص رادیولوژی و آنکولوژی، از سرطانهای روده بزرگ و مقعد، به عنوان شایعترین سرطان مشترک میان زنان و مردان ایرانی نام برد.
وی گفت: بیمارانی که با این علائم مراجعه می کنند باید پس از کولونوسکوپی و بررسی و وجود پولیپ یا تومور تحت درمانهای تکمیلی شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین جراحی قرار گیرند.
به گفته این متخصص رادیولوژی و آنکولوژی، تومورهای کولورکتال در منطقه رکتوم، 15 سانت پایین منطقه روده تا مقعد قرار دارند و در قسمت روده بزرگ سرطانهای روده باریک از شیوع کمتری برخوردار است.
دهقان با تاکید بر اهمیت نوع تغذیه در بروز این نوع سرطان بر مصرف سبزیجات توصیه کرد و افزود: استفاده از فست فودها و همچنین مصرف مواد پروتینی بیش از حد نظیر گوشت قرمز در افزایش ابتلا به این بیماری بی تاثیر نیستند.
وی با تاکید بر اینکه افراد در سنین 50 سالگی حتما باید برای پیشگیری تشخیصی این سرطان حداقل باید یک دوره کولونوسکوپی کامل انجام دهند، گفت: در صورت وجود توده های سرطان کولورکتال در اقوام درجه یک، سن انجام کولونوسکوپی 10 سال کاهش می یابد.
دهقان افزود: در افرادی که سابقه پولیپ تومورهای رحم و همچنین سرطان سینه دارند امکان ابتلا به سرطان کولورکتال نیز به طور قطع بیشتر افزایش می یابد.
این متخصص رادیولوژی و آنکولوژی، با انتقاد از عدم توزیع مراکز درمانی سرطان در کشور، گفت: متاسفانه مراکز درمانی که به مردم کم بضاعت سرویسهای ارزان تری ارائه دهند، خیلی کم است.