یکی از حالتهای استرسزا در انسان اضطراب است و در واقع اضطراب هم ایجاد استرس میکند و هم ناشی از آن است.
اضطراب روابط فردی و اجتماعی را مختل میکند
این متخصص بهداشت روان با بیان آثار
اضطراب در افراد گفت: اضطراب موجب میشود تا فرد حالت ناسازگارانه پیدا کند و روابط فردی و اجتماعی او مختل کد.
وی ادامه داد: همچنین به دلیل وضعیت برانگیختگی مزمن ، به بروز آسیبهای جدی به دستگاه عصبی و اندامهای داخلی بدن منجر میشود که از آن به عنوان کلی سندرم «انطباق عمومی» یاد میشود.
علائم جسمانی اضطراب
این روانشناس گفت: عرق کردن کف دستها، کف پاها، زیر بغل، خشکی گلو، احساس سرگیجه، تنگی نفس، تند شدن تنفس، افزایش ضربان قلب، برانگیختگی، تاری دید، سر درد کمربندی از شقیقهها تا پیشانی، مشکلات گوارشی مانند سوزش معده، چنگ زدن معده،دلدرد و ناتوانی در بلع جزو علائم جسمانی اضطراب است.
علائم روانشناختی اضطراب را بشناسیم
این متخصص بهداشت روان اظهار داشت: احساس بیقراری، تردید، تشویش، ناتوانی در تصمیمگیری، ترس مزمن و بدون علت، احساس فلجکننده هراس و احساس ترس در موقعیتی که فرد مبتلا نمیتواند با آن مقابله کند نیز جزو علائم روانشناختی اضطراب است.
آرام سازی عضلانی درمان اساسی اضطراب است
شهسوارانی با تأکید بر اینکه مشکلات اضطرابی به کاهش بهرهوری در مراکز آموزشی، محیطهای شغلی منجر میشود گفت: اضطراب روابط بینفردی را به شدت مختل میکند، بنابراین ضروری است به طور منظم و دورهای سطح اضطراب افراد در محیطهای مختلف توسط متخصصان حوزه بهداشت روان سنجیده و آموزشهای لازم برای آرمیدگی عضلانی و بازسازی شناختی افکار به افراد داده شود.