ramazan
ramazan

25 توصیه جدید برای لاغری و تناسب اندام در 94

مجموعه : تغذیه مناسب
25 توصیه جدید برای لاغری و تناسب اندام در 94

سری اول از 25 توصیه برای تناسب اندام و کاهش اضافه وزن

 

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی: اگر تصمیم دارید سال 94 را به سالی سرشار از موفقیت در مورد تناسب اندام تبدیل کنید و از شر چربی های اضافی که کام تان را در سال 93 تلخ کرده بود خلاص شوید، این توصیه ها را جدی بگیرید.

1- آب بنوشید

خیلی وقت ها ما احساس تشنگی را با گرسنگی اشتباه می گیریم، بنابراین با نوشیدن یکی لیوان آب خنک و گوارا می شود جلوی دریافت کالری های اضافی را گرفت. اگر نوشیدن آب ساده برای تان راحت نیست، کمی نعناع، لیمو یا چند تکه میوه به آن اضافه کنید.

2- بنویسید چه می خورید و چقدر

شاید این کار کمی کسل کننده به نظر برسد، ولی به شما کمک می کند که وعده های غذایی تان را هدفمندتر انتخاب کنید و اگر یک وعده پرخوری کردید، بتوانید در وعده بعد جبران کنید.

3- برای فعال بودن بهانه پیدا کنید

برای کمک کردن به دیگران داوطلب شوید و به این تربیت بدن تان را فعال تر نگه دارید. منظورم کارهایی مثل رسیدگی به باغچه همسایه، آب دادن به گل هایی که جلوی در آپارتمان تان است، چای آوردن برای اعضای خانواده، پارک بردن بچه های فامیل و… است.

4- به غذای آماده «نه» بگویید

بیشتر غذاهای آماده، پرچرب و پرکالری هستند و ویتامین و مواد معدنی (یعنی همان موادی که شما برای رسیدن به تناسب اندام به آنها احتیاج دارید) چندانی ندارند.

5- سراغ قرص های لاغری نروید

هیچ میانبری برای لاغرشدن وجود ندارد. برای رسیدن به تناسب اندام باید کالری دریافتی روزانه خود را کم کرده و با ورزش چربی بسوزانید. پس اجازه ندهید تبلیغات رسانه ای محصولات لاغری شما را گول بزند.

6- ورزش های قدرتی را دست کم نگیرید

ورزش های قدرتی توان عضلانی را بهبود می بخشند و فرایند سوختن کالری را در بدن تسریع می کنند.

7- کمتر جلوی تلویزیون بنشینید

مطالعات نشان داده که نشستن جلوی تلویزیون عمر را کاهش می دهد. علاوه بر آن، هرچه قدر که زمان بیشتری را به تلویزیون اختصاص بدهید، بیشتر می خورید و کمتر فرصت ورزش کردن پیدا می کنید.

8- به اندازه کافی کلسیم دریافت کنید

خوردن غذاهای سرشار از کلسیم مثل ماست می تواند توانایی بدن شما را برای از دست دادن وزن و خلاص شدن از چاقی موضعی، بهبود ببخشد. همچنین کلسیم نقش مهمی در متابولیسم چربی ها دارد.

9- در طول روز کفش راحت بپوشید

اگر در طول روز، مواقعی که سر کار هستید و… کفش راحتی بپوشید، راحت تر می توانید فعالیت کنید و تحرک داشته باشید.

10- دور و بر کارواش آفتابی نشوید

به جای اینکه خودرو شخصی تان را به کارواش ببرید و روی صندلی بنشینید تا کار تمام شود، یک سطل آب، چند تکه پارچه و یک اسفنج نرم بردارید و خودتان به جان ماشین بیفتید. با این کار هم صرفه جویی اقتصادی می کنید و هم کالری می سوزانید.

11- 10 درصد به کالری دریافتی روزانه خود اضافه کنید

این کار ذهن را فریب می دهد و باعث می شود در خوردن خوراکی صرفه جویی کنید و زودتر به وزن ایده آل تان برسید.

12- از خواندن برچسب مواد غذایی غفلت نکنید

وقتی در حال خریدکردن هستید، برچسب مواد غذایی را قبل از انداختن شان توی سبد خرید بخوانید. هر خوراکی که چربی ترانس، کلسترول و کالری زیادی داشت به قفسه برگردانید و درعوض مواد غذایی غنی شده با فیبر، ویتامین و املاح را انتخاب کنید.

13- در شهر صخره نوردی کنید!

لازم نیست برای صخره نوردی کردن حتما به خارج از شهر بروید. در خیلی از باشگاه های ورزشی مدرن، دیوارهای صخره نوردی وجود دارد و شما می توانید با استفاده از این ورزش مفرح، بدن تان را به چالش بکشید و به تناسب اندام برسید.

14- بعد از خوردن شام، سراغ خوراکی نروید

علاوه بر اینکه خالی بودن نسبی معده، خواب راحتی را برای تان رقم می زند، تحقیقات نشان داده که هرچه قدر کمتر بخوابید و قبل از خواب خوراکی های شیرین بخورید، احتمال اضافه وزن تان بیشتر است.

15- میوه های تازه را دم دست نگه دارید

همیشه روی میز یا دم دست تان چند تکه میوه تازه داشته باشید تا مجبور نشوید برای خوردن میان وعده سراغ انتخاب های پرکالری مثل شیرینی، بیسکویت، شکلات، چیپس، بستنی و… بروید.

16- دریافت فیبر را در برنامه غذایی روزانه تان افزایش دهید

دلایل زیادی وجود دارد که افزایش دریافت فیبر را در سال جدید به شما پیشنهاد می کنیم. فیبرها عملکرد دستگاه گوارش را بهتر می کنند، کلسترول، چربی و قند خون را پایین می آورند، به شما احساس سیری طولانی تری می دهند و از همه مهم تر غذاهای پرفیبر، کالری کمتری دارند.

17- به راه رفتن خود توجه کنید

راه رفتن خیلی پیچیده تر از چیزی است که فکرش را می کنید. قدم های کوتاه بیشتر روی عضلات همسترینگ اثر می گذارد، در حالی که برداشتن قدم های بلند روی عضلات باسن و پایین کمر هم اثرگذار است. البته مراقب باشید که قدم های تان بیش از حد بلند نباشد وگرنه به کمرتان فشار می آید.

18- دور غذاهای بدون کالری خط قرمز بکشید!

غذاهای بدون کالری واقعا بدون کالری نیستند بلکه در هر وعده چیزی حدود 8 کالری دارند، بنابراین ممکن است با دیدن برچسب بدون کالری، وسوسه شوید و در خوردن شان زیاده روی کنید و متوجه کالری ای که وارد بدن تان می شود، بناشید. علاوه بر این، غذاهای بدون کالری معمولا حاوی قندهای مصنوعی هستند که اثرات منفی شان روی سلامتی جسم همچنان در حال بررسی است.

19- اگر قبلا توجه زیادی به عدس نداشتید، از امروز تجدیدنظر کنید.

عدس برخلاف سایر حبوبات زود می پزد، منبع خوب فیبر و پروتئین گیاهی بوده و طعمش در سالاد فوق العاده است.

20- به طور متناوب ورزش کنید

موضوع خیلی پیچیده نیست؛ کافی است اول شروع به پیاده روی کنید، بعد چند دقیقه بدوید، دوباره سرعت تان را کاهش داده و عقب عقب راه بروید. این کار توان ورزشی شما را بیشتر کرده و باعث می شود کالری بیشتری بسوزانید.

21- پوره گل کلم را جدی بگیرید

اصلا شوخی نمی کنیم، پوره گل کلم در مقایسه با پوره سیب زمینی قند کمتری دارد، کالری اش 1.4 پوره سیب زمینی است و فیبر بالاتری هم دارد. علاوه بر این گل کلم، سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری برای مقابله با سرطان است.

22- چای های گیاهی را امتحان کنید

اگر تا امروز فقط مشتری چای سیاه یا حداکثر چای سبز بودید، بهتر است در انتخاب نوشیدنی مورد علاقه تان خلاقیت بیشتری به خرج دهید و چای اولونگ، بلوبری، چای مکی، بابونه… را نیز که در بهبود سلامت بدن و کاهش وزن موثرند، امتحان کنید.

23- آسانسور را نادیده بگیرید

براساس وزن بدن تان با بالارفتن از هر یک پله ها می توانید یک کالری بسوزانید، بنابراین بالارفتن از پله می تواند به یک ورزش مداوم تبدیل شود که هم چربی ها اضافی تان را می سوزاند و هم استقامت بدنیتان را تقویت می کند.

24- وقتی ورزش می کنید، بیشتر لباس بپوشید

با پوشیدن لباس بیشتر هنگام ورزش کردن، هم بیشتر کالری می سوزانید و هم احتمال صدمات بدنی را کاهش  می دهید. از طرف دیگر وقتی بدن تان گرم باشد، عضلات تان هم بهتر فعالیت می کنند.

25- ماست یونانی را جایگزین سس مایونز کنید

کالری هر 30 گرم ماست یونانی حدود 70 درصد از کالری موجود در همین مقدار سس مایونز و خامه ترش است. علاوه بر اینکه ماست یونانی پتاسیم و کلسیم بیشتری دارد.

 

 


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان