در این مطلب تفاوت واقعی بین قهوه دمی و قهوه اسپرسو را بررسی خواهیم کرد. بسیار جالب است که بیشتر علاقهمندان به قهوه در مورد تفاوت واقعی این دو اطلاعات چندانی ندارند و یا حتی برخی بر این باورند که اسپرسو و قهوه از دو گیاه متفاوت هستند. اگر واقعا یکی از علاقهمندان به قهوه هستید پیشنهاد میکنیم که این مطلب را بخوانید.
شباهت اسپرسو و قهوه دمی
اول از همه به بیان شباهت این دو میپردازیم .قهوه اسپرسو و قهوه دم هر دو از یک گیاه به دست میآیند البته ممکن است اسپرسو و قهوه دمی از مناطق مختلفی باشند ولی در آخر همه از یک نوع گیاه با یک شیوه ی رست به دست میآیند.
تفاوت واقعی اسپرسو و قهوه دمی
اولین تفاوت واقعی این دو در طرز تهیه آنها پدیدار میشود .قهوه های دمی با عبور آب به صورت آهسه از بین پودر قهوه بدست میآید . در بین انواع قهوه که با ریختن آب بر روی آن تهیه میشوند ، فرنچ پرس و دستگاههای نسل سوم تقریبا به شیوه زیر عمل میکنند .
برای تهیه قهوه دمی ابتدا مقادیر دلخواه پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط را داخل فیلتر کاغذی دستگاه ریخته و کمی آب با درجه حرارت تقریبا 90 درجه سانتیگراد به روی آن میریزیم با گذشت مقداری زمان آب از میان دانهها عبور کرده و قهوه دمی برای نوشیدن آماده است .
تقریبا تا چند ساعت بعد نیز میتوانید از این قهوه لذت ببرید . این نوع قهوه دارای عطر و بوی خوب و طعم خوشایندی است . بسیاری از مردم دنیا از این روش تهیه قهوه بهره میبرند اما این تنها راه برای تهیه قهوه نیست .
تهیه اسپرسو
اسپرسو یک روش دیگر برای تهیه قهوه است که کمی با روشهای دم کردن سنتی متفاوت است .به طور معمول برای تهیه اسپرسو ، دانه قهوه را نرمتر از شیوه قبلی آسیاب میکنیم . بعد از آسیاب پودر قهوه را داخل سبد دستگاه گذاشته و با کمی فشار ، سطح آن را صاف و یکدست میکنیم تا فرایند عبور آب به خوبی انجام شود . توجه داشته باشید که زمان انجام فرایند گذر آب از میان پودر قهوه باید بین 15 تا 20 ثانیه طول بکشد در غیر این صورت عطر و طعم قهوه تغییر خواهد کرد . برای سرو اسپرسو معمولا از فنجان های گوچک ( شات ) استفاده میشود .
یک شات اسپرسو از سه قسمت تشکیل شده است:
قلب قهوه ( the heart ) : شامل قسمت غلیظ و تیره رنگی است که در انتهای شات قرار دارد .
پیکر قهوه ( the body ) : شامل قسمت میانی شات که دربر گیرنده قسمت تیره و کرم قهوه میشود .
کرما قهوه ( the Crema ) : قسمت رویی شات که از کف قهوه درست شده است .
لازم به ذکر است که اسپرسو فقط تا مدت کمی بعد از دم کردن قابل خوردن است و بعد از این مدت طعم و مزه بدی پیدا میکند به طوری که از خوردن آن پشیمان خواهید شد .
تفاوت در مقدار استفاده
بعد از تهیه این دو قهوه حتما به این موضوع پی خواهید برد که میزان قهوه در روش اسپرسو بسیار کمتر از آن در روشهای دیگر است . در اینجا نکته قابل توجه مقدار کافئین در هرکدام از روش ها است .
به طور معمول یک فنجان قهوه 8 اونس ( 236 سی سی ) می باشد که بسته به نوع دم کردن مقدار کافئین آن بین 80 تا 185 میلی گرم متغیر است . این درحالی است که یک شات اسپرسو فقط 1 اونس ( 29 سی سی ) قهوه را دربر میگیرد که شامل 40 تا 75 میلی گرم کافئین است .
طعم
در کل اسپرسو عطر و طعم میانهای دارد که هم طعم شیرین و هم تلخ را دربر میگیرد و از نظر غلظت غنیتر و غلیظ تر است اما قهوه های دمی طعمی ملایم و عطر و رایحه ای زیاد دارند و از نظر غلظت در درجه پایینی قرار دارند .
نتیجه
اسپرسو و قهوه های دمی روشهای تهیه قهوه هستند و نام گونه ای از دانه قهوه نیستند . اسپرسو و روشهای دیگر همگی مورد علاقه بسیاری از قهوه دوستان میباشند . این که شما چه نوع قهوهای را میپسندید بستگی به ذائقه خودتان دارد . آیا یک قهوه کم با غلظت و طعم بیشتر میخواهید یا یک فنجان قهوه پر که بتوانید از آن درطول روز لذت ببرید .
مطالب خواندنی و پیشنهادی
قهوه ترک و صحیح ترین روش درست کردن
طرز تهیه قهوه ترک با هل و دارچین