عجیب ترین پروانه دنیا شناسایی شد + عکس

عجیب ترین پروانه دنیا شناسایی شد + عکس

پودل عجیب ترین پروانه دنیا که چشمها را خیره کرد

به گزارش سایت نازوب: هفته گذشته یكی از عجیب‌ترین و بزرگترین گونه‌های پروانه در جهان دیده شد. جانور شناسی که
ساعتی در پارك ملی گرن سابانا واقع در ونزوئلا گردش می کرد به ناگاه متوجه عجیب ترین پروانه در گونه ی خود شد. 

بلافاصله عكس‌هایی از این پروانه عجیب گرفته شد و پس از بررسی توسط جانورشناسان مشخص شد، گونه جدید، عجیب و نادر از پروانه‌های گرمسیری است.
 
این پروانه عجیب كه دارای بدنی پوشیده از موهای سفیدرنگ و شاخك‌های بزرگ و پیچ خورده است، پودل نام دارد. عكس این پروانه اولین بار در سال 2009 در وبلاگ دكتر ‘آرتورانكر ‘ یك جانورشناس منتشر شد، اما با این تصور كه توسط نرم‌افزار فتوشاپ یا سایر ابزارهای ویرایش تصویر دستكاری شده، مورد بی‌توجهی دانشمندان قرار گرفت.

اما هفته گذشته پس از بررسی مجدد تصاویر، مشخص شد پودل گونه جدیدی از پروانه‌های گرمسیری است كه شباهت زیادی به گونه شناخته شده موسلین دارد. البته پروانه‌ موسلین در مقایسه با پودل كوچكتر بوده و زیستگاه اصلی آن شمال روسیه است.

در حال حاضر دانشمندان در حال بررسی ویژگی‌ها و خصوصیات این پروانه عجیب و كمیاب هستند. اما به طور کلی پروانه یا فرانک حشره‌ای است از دسته پولک‌بالان، از خانواده طبقه‌بندی‌نشده گُرزشاخکان.

 

تصویری حیرت انگیز از تنها پروانه ی عجیب جهان

 

عجیب ترین پروانه دنیا شناسایی شد + عکس

 

الگوهای گوناگون رنگارنگ بر روی بال‌های پروانه‌ها و پرواز نامنظم ولی باوقار آن‌ها باعث شده تا تماشای پروانه یکی از سرگرمی‌های محبوب در بیشتر نقاط کشورها به‌شمار بیاید.

 

پروانه‌ها دارای 4 مرحله در زندگیشان هستند:

  1. مرحلهٔ اول تخم است، که پروانهٔ بالغ تخم‌گذاری می‌کند.
  2. مرحلهٔ دوم که تبدیل به لارو می‌شود. در این مرحله لارو (کرمینه) مقدار زیادی برگ می‌خورد تا خود را برای مرحلهٔ بعد آماده کند.
  3. مرحلهٔ سوم شفیره است که کرم تاری به نام پیله به‌دور خود می‌بافد و مدتی در آن بدون هیچ غذایی زندگی می‌کند.
  4. مرحلهٔ چهارم که پروانه است و جانور بالغ که دارای بال است از پیله بیرون می‌آید.

 

ساختار کلی بدن پروانه ها

بدن یک حشره شامل 6 قطعه به‌هم جوش خورده‌است که 4 قطعه آن دارای زائده هستند. آرواره‌های پایین و اولین آرواره بالا نسبت به دهان در اطراف واقع می‌شوند و یک لب بالایی دهان را از جلو محافظت می‌کند.

ماگزیلای دوم لب پایینی را می‌سازد. این اندام‌های ذکر شده قطعات دهانی خردکننده و جونده را تشکیل می‌دهند. در پروانه آرواره بالا به صورت قطعات دهانی مکنده خارج می‌شود.

هر یک از 3 قطعه سینه در بردارنده یک جفت پا است و به قطعات دوم و سوم یک جفت بال نیز متصل است. در شکم حشره، 7 قطعه اول بدون زائده هستند.

در قطعات هشتم و نهم زائده‌ای وجود دارد که به کار تخم‌گذاری کمک می‌کنند. مخرج در قطعه دهم قرار دارد. دو قطعه آخر سینه‌ای و 8 قطعه اول شکمی دارای روزنک‌های زوجی هستند که به دستگاه تنفسی نایی منتهی می‌شوند.

 

تولید مثل پروانه ها به طور کلی و عمومی

در پروانه جنین به صورت رشد نیافته‌ای از تخم درمی‌آید و در ظاهر به کرم‌های حلقوی می‌ماند. این لاروها طی پوست‌اندازی‌های متوالی رشد می‌کنند و سرانجام محفظه‌هایی در دیواره بدن پدید می‌آید و قرصک‌های شفیره‌ای آغاز به پیدایش می‌کنند.

این دیسک‌ها جوانه‌های درونی هستند که بعدها زائده‌های جانور بالغ مانند بال‌ها، پاها و قطعات دهانی جدید از آن‌ها حاصل می‌شوند.

تغییر شکل لارو کرمی شکل به جانور بالغ در درون پیله انجام می‌شود. در این مرحله محفظه‌هایی که محتوی قرص‌های شفیره‌ای هستند باز می‌شوند و زوائد بدن جانور بالغ کم‌کم ظاهر می‌شوند.

ذکر کلی ترین مشخصه های پروانه های جهان یکی است تنها بر اثر نژاد و گونه های متفاوتی که دارند در برخی موارد مثل تعداد قطعه یا بندهای بند، شکل، رنگ و اندازه با یکدیگر متفاوت هستند.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان