راه و اصول پختن غذا مهم ترین نکته ایست که باید به آن توجه کرد. ما غذا می خوریم تا مواد مغذی بدن را جذب کنیم تا به سلامتی و شادابی برسیم.
اگر با روش های غیراصولی طبخ غذا، داشته باشید نه تنها فوایدی به بدن نمی رساند که منبع زیادی از تغییرات شیمیایی و مضر را وارد بدن می کنید.
کودکان به دلیل سیستم گوارشی حساس تر نوع انتخاب شده غذاها و پختن آن نیز باید خیلی با احتیاط باشد. به همین دلیل با جایگزین کردن روش های زیر غذای کمکی سالم تری به آنها بدهید.
پخت با این روش کمک می کند تا علاوه بر مواد مغذای موجود در غذاهای تازه، مزه آن ها نیزحفظ شود. ویتامین های محلول در آب، ویتامین B و C که در اثر پختن بیش از حد مواد غذایی از بین می روند. با بخار پز کردن تا حد زیادی در غذا حفظ می شوند.
پخت میوه جات، سبزیجات و ماهی در مایکروفر، میزان از بین رفتن مواد مغذی را به حداقل می رساند. با پخت سریع مواد غذایی تازه در قدرت بالایی مایکروفر، بیشتر مواد مغذی آن ها حفظ خواهند شد.
در این روش نیز مواد مغذی تا حد زیادی در غذا باقی می مانند، مواد غذایی را باید تا حدی که نرم شوند در فر پخت.
این دو روش، مواد غذایی را به طور کامل یا بیش از نیم آن را بدون خاصیت می کند. یعنی جوشاندن در آب برای ضد عفونی و یا … تمام خواص مواد غذایی را از بین می برد.
در این روش ممکن است بسیاری مواد مغذای از بین بروند بنابراین مواد غذایی را باید با کمترین میزان ممکن آب تا حدی پخت که نرم و قابل خوردن شوند. مراقب باشید مواد غذایی را بیش از حد نپزید.
سرخ کردن که تمام ما به آن آگاه هستیم اصلی ترین منبع بیماری های ما می باشد.