فلسها در ماهی تازه درخشان، صاف و محکم است و کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا میشوند در حالی که در ماهی فاسد فلسها بدون درخشندگی، چروکخورده و برجسته هستند و به راحتی کنده میشوند.
بدن ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد شفاف بوده و فاقد ترشحات است ولی اگر برروی بدن ماهی فاسد با انگشتان فشاری وارد شود کاملا ایجاد فرو رفتگی میکند، همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد و به رنگ تیره و غلیظ است و حالت چسبندگی دارد.
در ماهی تازه چشم علاوه بر اینکه شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب و برجسته دارد در صورتی که در ماهی فاسد چشم ماهی تیره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته و مات است.
در ماهی تازه آب ششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن و بدون بوی زننده است ولی در ماهی فاسد آب ششها قهوهای و دارای بوی شدید و ترشیدگی میباشد و مخاط روی آب ششها به رنگ تیره است.
گوشت ماهی سالم سفت بوده و به راحتی از استخوان جدا نمیشود و اثر انگشت بر روی آن باقی نمیماند ولی گوشت ماهی فاسد شل بوده و به راحتی از استخوان جدا میشود.