بسیاری از خانم ها هنگام ناهار یا شام به دردسر چی درست کنم می افتند. در این بخش متنوع ترین روش های طبخ غذا با قارج را یاد بگیرید.
مواد لازم:
قارچ: 500 گرم
تخم مرغ: 4 عدد
آرد نان سفید: مقداری
نمک و فلفل و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه:
قارچها را چرخ کنید و یا ریز ریز خرد کرده و تخم مرغها را به آن اضافه نموده مقداری آرد الک شده روی آن بپاشید و خوب به هم بزنید.
سپس روغن را در ظرفی روی حرارت گرم نموده و مواد را با قاشق به صورت گرد در روغن داغ شده بریزید. درب ظرف را گذاشته و پس از مدتی که ته آن سرخ شد بر گردانید تا طرف دیگز آن سرخ شود. سپس نوش جان کنید.
این کتلت سرشار از پروتئین مضاعف است. دو ماده اصلی تخم مرغ و قارچ منبع غنی از پروتئین هستند.
مواد لازم:
قارچ: نیم کیلو
گوشت چرخ شده: به میزان دلخوده
پیاز رنده شده: 3 عدد تخم مرغ: 4 عدد روغن و نمک و فلفل: به مقدار لازم کمی زعفران و مقداری جعفری
طرز تهیه:
قارچها را تمیز کرده ساطوری نمائید و سه عدد پیاز رنده شده را در روغن کمی تفت بدهید. سپس قارچها را اضافه کرده و نیم سرخ کنید.
مقداری عصاره و یا اگر تمایل دارید مقداری گوشت به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد. تخم مرغ ها را با مقداری زعفران بزنید و ظرف را از روی حرارت برداشته تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت کم قرار دهید قدری که بسته شد مقداری جعفری خرد شده روی آن بپاشید و با چند دانه زیتون نوش جان کنید.
روش اول:
قارچ صدفی را در کره یا روغن بغلتانید. سپس به آن نمک و فلفل زده به مدت 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا مزه بگیرد. بعد به سیخ کشیده و یا لای طوری سیمی قرار دهید بر روی آتش ذغال کباب کنید. (خواباندن در پیاز توصیه نمی شود زیرا باعث دنبه ای شدن قارچها می شود).
روش دوم:
تخم مرغ: یک عدد
آرد سوخاری: یک قاشق
روغن یا کره: به مقدار کافی
قارچ: ربع کیلو
تخم مرغ را خوب به هم بزنید و آرد سوخاری را کم کم به آن اضافه کرده به هم بزنید. قارچهارا در مایع فوق غلتانده و بر روی سینی فر که قبلا با روغن یا کره چرب کرده اید بچینید.
می توانید بر روی آنها سبزیجات معطر هم بپاشید. سینی را در فر گذاشته به مدت ده دقیقه در حرارت 180 درجه کباب کنید.
مقداری قارچ را با چند دانه پیاز خرد شده در مقداری آب یا عصاره گوشت بپزید و له کنید، سپس دو زرده تخم مرغ را بزنید و داخل مایع نمایید و به مدت 10 دقیقه روی آتش بجوشانید بعد آنرا صاف کنید و استفاده نمایید. این سس بیشتر برای غذاهایی که گوشت دارد استفاده می شود.
پای قارج غذائی است سرخ شدنی و خشک.
مواد لازم:
قارچ: 250 گرم
برنج: 2 پیمانه
پیاز: یک عدد
تخم مرغ آب پز: 3 عدد
خمیر نان: 120 گرم
تخم مرغ زده شده: 1 عدد
نمک و فلفل و ادویه: به مقدار کافی
برنج را آب کش کنید. قارچ خرد شده و پیاز را با هم سرخ کنید. نمک و ادویه و فلفل را اضافه کنید. در ظرف دیگری یک لایه برنج و یک لایه از مواد قارچ و یک لایه تخم مرغ بچینید و دوباره یک لایه برنج و … .
تابالای ظرف ادامه دهید سپس روی ظرف را با خمیر نان بپوشانید و تخم مرغ زده شده را روی آن بمالید و در فر به مدت 15 دقیقه در درجه بالا قرار دهید تا طلائی شود و سپس میل کنید.
مواد لازم
کره: 60 گرم
آرد: 40 گرم
شیر: یک پیمانه
تخم مرغ: 4 عدد
پنیر پیتزا رنده شده: 125 گرم
قارچ خرد شده: 250 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم.
طرز تهیه:
کره و شیر و آرد و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود. زرده های تخم مرغ را یکی یکی به مایع اضافه کنید سپس مقدار زیادی از پنیر رنده شده را به آن بیافزائید.
قارچها را جداگانه تفت دهید کمی حرارت را زیاد کنید تا آب نیاندازد. سفیده های تخم مرغها را به هم زده تا پف کند و به مایع قبلی اضافه کنید.
داخل ظرف سوفله را با کره چرب کنید و یک لایه از مخلوط را بریزید و سپس یک لایه از قارچ و باز یک لایه از مخلوط و یک لایه از قارچ تا ظرف پر شود.
بقیه پنیر ها را روی آن بپاشید و به مدت20 تا 30 دقیقه در فر با حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد. نووش جااان.
قارچ: یک کیلو
تخم مرغ: 3 عدد
خامه: 100 گرم
فلفل دلمه ای: یک عدد
آرد: 2 قاشق سوپخوری
آب گوشت یا آب مرغ: 5 لیوان
آب لیمو: 2 قاشق
نمک و فلفل به میزان دلخواه
قارچ و فلفل سبز را خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم. سپس روی حرارت آب گوشت و یا آب مرغ را روی آن ریخته آرد را کم کم به آن اضافه کرده و به هم می زنیم تا گلوله نشود.
تخم مرغ ها را روی آن شکسته هم می زنیم. کمی نمک و آبلیمو را خوب می زنیم و داخل سوپ می ریزیم به هم زده از روی حرارت بر می داریم.
سوپ را داخل ظرفی ریخته و آنرا با خامه و مقداری جعفری خرد شده تزئین می کنیم.
ماکارونی: یک بسته
گوجه فرنگی: 125 گرم
قارچ: 250 گرم
پیاز: یک عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپخوری
فلفل دلمه ای: خرد شده یک پیمانه
نمک و فلفل: به میزان کافی
قارچ را تمیز کرده و خرد کنید و در روغن سرخ کنید. پیاز و فلفل دلمه ای را هم سرخ شود. رب گوجه به آن اضافه کرده به هم بزنید گوجه فرنگی را پوست کنده و ریز خرد کنید به مواد اضافه کنید نمک و فلفل را هم اضافه کرده و با حرارت کم بپزید.
در ظرف بزرگی آب ریخته دو قاشق نمک و یک قاشق روغن به آن اضافه کنید و وقتی به جوش آمد ماکارونی را در آن ریخته به مدت 8 تا 10 دقیقه بجوشانید.
سپس آبکش کرده و موادی را که قبلا آماده کرده اید به آن اضافه کنید و مخلوط نمایید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید. و سپس نوش جان کنید.
قارچ گوشتی یا قارچ صدفی: 1 کیلو
نمک: 5 قاشق غذا خوری
سرکه: نصف پیمانه
آب: 1.5 لیتر
سبزیجات معطر، سیر و فلفل: به میزان دلخواه
ابتدا نمک و سرکه را در آب حل کرده بجوش می آوریم تا پاستوریزه شود. سپس قارچها را که با آب جوشیده سرد شده تمیز کرده ایم در ظرف شیشه ای چیده بر روی آن سبزیجات و سیر و فلفل را که قبلا شسته ایم قرار می دهیم، سپس آب و نمک سرد شده را بر روی آن اضافه می کنیم تا روی آن را بپوشاند.
درب ظرف را محکم بسته در جای خنک به مدت حدود بیست روز نگهداری میکنیم و سپس مصرف کنید.
رعایت پاستوریزه کردن همه اجزا بخصوص ظرف شیشه ای و حتی درب آن موجب سالم ماندن شورها میشود. همیشه خراب شدن شورها مثل کفک زدن ویا له شدگی آنها وغیره به خاطر رعایت نکردن بهداشت است. از ورود قارچهای هوازی و میکروبها به داخل شورها باید جلوگیری نمود.