رفع خستگی مزمن با این خوراکی ها

مجموعه : پزشکی
رفع خستگی مزمن با این خوراکی ها

خوراکی های شادی آور و رفع کننده خستگی

خستگی مزمن و دوره ای نشانه های اصلی کمبود یکی از مواد تامین کننده انرژی بدن و ضعف سیستم ایمنی است. به طوری که خستگی به طور متوسط فعالیت های روزانه را تا 50 درصد کاهش می دهد و این خستگی پرتکرار عامل مهم افسردگی می باشد.

برای از بین بردن علائم و نشانه های بی حالی و کسلی و رهایی از عدم تمرکز، حافظه ضعیف، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، حساس شدن و گرفتگی غدد لنفاوی، سردرد، تعریق های بی دلیل، کاهش یا افزایش بدون رژیم غذایی، ضرورری ترین ماده های مورد نیاز بدن را از بخش زیر بخاطر بسپارید.

رفع خستگی مزمن با این خوراکی ها

بهترین خوراکی ها و مواد مغذی برای رفع خستگی و کسلی

اسید فولیک

کمبود اسید فولیک یا فولات در خون و مایع مغزی_ نخاعی منجر به اختلال در عملکرد مغز و در نهایت خستگی و افسردگی می شود.

بنا بر تحقیقات انجام شده مصرف منابع غنی از فولات و یا مکمل های این ویتامین در بهبود خلق و خو و رفع علایم خستگی مزمن نقش دارد.

اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است و در سبزی ها، میوه ها، قارچ، حبوبات، غلات سبوس دار و گوشت یافت می شود.

ویتامین B12

کاهش میزان ویتامین B12 ارتباط مستقیمی با خستگی، افسردگی و اختلالات عصبی دارد. همچنین مصرف این ویتامین در بهبود اکسیژن رسانی به بافت ها و کاهش دردهای عصبی شایع در سندرم خستگی مزمن نقش موثری ایفا می کند.

ویتامین B12 تنها در منابع غذایی حیوانی یافت می شود و منابع گیاهی فاقد این ویتامین می باشند. جگر، تخم مرغ، شیر، گوشت، ماهی و مخمرها از منابع غنی این ویتامین به شمار می روند.

سایر ویتامین های گروه B

کمبود سایر ویتامین های گروه B از جمله B1، B2، B3 و B6 نیز در بروز سندرم خستگی مزمن دیده می شود. ویتامین B1 در گوشت، لوبیا، نخود، جوانه گندم، غلات سبوس دار و سیب زمینی یافت می شود.
شیر و سبزیجات برگ سبز از منابع غنی ویتامین B2 به شمار می روند. ویتامین B3 در گوشت، ماهی، ماکیان و بادام زمینی به فراوانی وجود دارد. ماهیچه، جگر، تخم مرغ، غلات سبوس دار و دانه سویا نیز منابع خوبی از ویتامین B6 هستند.

ویتامین C

کمبود ویتامین C موجب بروز خستگی، فقدان انرژی و افسردگی می شود. این ویتامین در بهبود گردش خون و ارتقای عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد. ویتامین C در مرکبات، فلفل دلمه ای، انواع کلم، اسفناج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی و کیوی وجود دارد.

منیزیم

هورمون های استرس موجب کاهش سطح منیزیم در بافت های بدن می شوند. تحقیقات نشان می دهند بسیاری از علایم مرتبط با سندرم خستگی مزمن از جمله دردهای مفصلی و عضلانی ناشی از کمبود منیزیم می باشند.

مغزها، سبزیجات برگ سبز، غلات سبوس دار، حبوبات، کاکائو و دانه سویا از منابع عنی عنصر منیزیم هستند.

سدیم

کمبود سدیم موجب افت فشارخون، خستگی، فقدان انرژی، سردرد، خواب آلودگی و عدم تمرکز می شود. در بررسی ها مشاهده شده است که:

اغلب بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن، دچار افت فشارخون و علایم ناشی از آن می باشند. همچنین علاوه بر نمک طعام تقریبا تمام مواد غذایی به صورت طبیعی حاوی سدیم هستند.

محصولات غذایی صنعتی نیز به دلیل اضافه شدن نمک طعام دارای سدیم می باشند، مانند سس ها، کراکرها، سوسیس و کالباس و…. اسفناج و کرفس نیز در بین سبزیجات بالاترین میزان سدیم را دارا می باشند. لازم به یادآوری است که مصرف بیش از حد نمک طعام و منابع سدیم توصیه نمی شود.

رفع خستگی مزمن با این خوراکی ها

روی

کاهش این عنصر در بدن موجب تضعیف سیستم ایمنی خستگی و دردهای عضلانی می گردد. ایجاد لکه های سفید رنگ بر روی ناخن ها از اولین علایم کمبود روی در بدن است. گوشت، ماکیان، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، بادام زمینی و لبنیات از منابع غنی عنصر روی می باشند.

اِل- تریپتوفان

ال تریپتوفان یک اسید آمینه (اجزای سازنده پروتئین ها) است. بر اساس مطالعات انجام شده میزان آن در خون بیماران مبتلا به خستگی مزمن کمتر از سطح طبیعی است.

تریپتوفان پیش ساز یکی از واسطه های عصبی به نام سروتونین است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد. مصرف این اسید آمینه موجب بهبود خستگی، دردهای عضلانی و اسکلتی، اضطراب و کیفیت خواب می شود.

تریپتوفان در منابع پروتئینی از جمله گوشت، ماکیان و ماهی یافت می شود.

کوآنزیم Q10

کوآنزیم کیو دَه، ماده ای است که در تنفس سلولی نقش دارد و همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. پزشکان معتقدند که مصرف مکمل این کوآنزیم موجب بهبود خستگی های همیشگی او افزایش توانایی فیزیکی و ورزشی در این بیماران می شود.

Q10 در دامنه وسیعی از غذاها از جمله ماهی، مرغ، گوشت، دل، جگر، قلوه، غلات سبوس دار، سویا، بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج و کلم بروکلی یافت شده و علاوه بر آن در بدن نیز ساخته می شود.

اسیدهای چرب ضروری

مصرف اسیدهای چرب در بهبود علایمی چون درد عضلات و مفاصل و همچنین افسردگی نقش دارد. روغن گل پامچال، روغن ماهی، روغن زیتون و مغزها منابع غذایی اسیدهای چرب ضروری به شمار می روند.

از طرفی باید روغن های مصرفی و صنعتی موجود در بازار را کاهش دهید، سعی کنید برای سرخ کردن و مصرف روغن از روغن بادام، زیتون و روغن های حیوانی استفاده کنید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان