به گزارش نازوب، یک متخصص گیاهان دارویی گفت: بیشتر گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی كه دارند، باعث كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون میشوند.
چربی خون hyperlipidemia، هیپرلیپیدمی سطح بالایی از لیپیدها مانند کلسترول و تری گلیسیرید را در خون شما تعریف میکند.
پزشکان این بیماری را با تصلب شرایین (سختشدن شریانها) و سایر بیماریهای جدی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری شریانهای محیطی مرتبط میدانند.
هیپرلیپیدمی معمولا تا زمانیکه به سطوح بحرانی نرسد، تشخیص داده نمیشود. چربی خون بالا منجر به تعدادی از بیماریهای مزمن میشود از قبیل سرگیچه، گز گز کردن دست و پا، شانه درد و تنگی نفس که نشان دهنده افزایش چربی خون است.
بلافاصله با تشخیص چربی خون به سراغ داروهای شیمیایی نروید. کمی سبک تغذیه را تغییر دهید و غذا، میوه و خوراکی های زیر را در سبد تغذیه قرار دهید تا با نتیجه مطلوب چربی خون را مهار کنید.
البته تاثیر گیاهان در كاهش چربی خون یكسان نیست، تاثیر برخی از آنها بیشتر است و به دلیل خاصیتی كه در كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
دكتر محمد صالحی افزود: دربین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در كاهش كلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه كردهاند.
سیر علاوه بر كاهش كلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضد میكروبی و ضد ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را كاهش میدهد و خون را رقیق میكند.
وی تصریح کرد: البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میكند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم كلسترول را كاهش میدهد. سالهاست مشخص شده است كه روغن زیتون چربی خون را كاهش میدهد.
استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران خاطرنشان کرد: سه نوع نوشیدنی كاهشدهنده فشار خون، كلسترول و تریگلیسرید، شامل آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره میباشد. این نوشیدنیها میتوانند بین وعدههای غذایی یا همراه غذا مصرف شوند.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند كه مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و كلسترول خون را كاهش میدهد.
مهم ترین نکته در مصرف این خوراکی ها این است که به مقدار لازم مصرف کنید و بیش از حد مصرف این خوراکی ها نیز نه تنها شما را سلامت نمی کند که به بیماری های دیگری نظیر دیابت مبتلا می کند.
همچنین كدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی هستند كه به كاهش تریگلیسرید و كلسترول خون كمك میكنند.
البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد. به هیچ عنوان سرخ کرده نباشد و بخارپز کردن آن را هم کاملا رعایت کنید.