لعیا زنگنه زاده ی 14 مرداد 1344 در تهران می باشد. لعیا زنگنه اصالتا اصفهانی و مادرش بختیاری است، همچنین شغل پدر وی مهندس معاون اسبق نظام مهندسی در اصفهان و ماردش خانه دار بود.
این بازیگر سینما و تلویزیون در سال 1370 فعالیت خود را با تئاتر شروع کرد؛ استعداد او در بازیگری توسط امین تارخ (روحش شاد) کشف شد و بعد از آن با راهنمایی های استاد ثریا قاسمی و محمد علی کشاورز وارد کار بازیگری شد.
نقش آفرینی زنگنه در فیلم سینمایی راز مینا به کارگردانی عباس رافعی اولین کار سینمایی او می باشد.
لعیا زنگنه ازدواج کرده است و ثمره ازدواجش یک دختر به نام سارا می باشد.
وی علاقه زیادی به توضیح در مورد زندگی شخصی اش ندارد، نداشتن صفحه شخصی در اینستاگرام، خود دلیلی در اثبات این موضوع است.
لعیا بازیگری جذاب و بی حاشیه است.
به دلیل علاقه و شباهت ظاهری که بین لعیا زنگنه و ثریا قاسمی وجود دارد، برخی از سایتها و صفحه های مجازی در بیوگرافی لعیا زنگنه به اشتباه وی را دختر ثریا قاسمی معرفی کرده اند که این خبر کذب بوده و شایعه ای بیش نیست.
خانوم زنگنه به گفته خودش عاشق فوتبال است و به همین دلیل به هنگام تماشای فوتبال همه چیز را فراموش می کند و فقط به مسابقه توجه دارد :
عاشق فوتبالم، نمی توانید تصور کنید وقتی من فوتبال می بینم چه ریختی ام ، اصلا یک آدم دیگر می شوم. شاید یکی از دلایلی که فوتبال را دوست دارم ، همین است که زمان تماشای مسابقه کاملا زمان و مکان و همه چیز از یادت می رود.
نمایشگاه نقاشی
این بازیگر مشهور و توانمند در کنار بازیگری به نقاشی نیز علاقه دارد و جزو نقاشان و هنرمندان تجسمی صاحب نام می باشد.
وی اولین بار در سال ۱۳۸۹ نمایشگاه نقاشی اش را در شهر تورنتو کانادا برگزار کرد و در نمایشگاه پازل که در تهران برپا شده بود نیز با استقبال و تشویق خیل عظیمی از طرفدارانش مواجه شد.
لعیا زنگنه در پرسش خبرنگار در مورد حضرت فاطمه (س) اینگونه پاسخ داده است:
من اعتقاداتی دارم و در کشور اسلامی زندگی می کنم که رهبر دینی من کسی است که ادامه نسلش یک زن است. اگر در این مملکت من کاره ای بودم اجازه نمی دادم کسی اسم دخترش را فاطمه بگذارد چرا که خیلی سنگین است، او بانوی ما و بانوی تمام عالم است.
وی در مصاحبه اش با فریدون جیرانی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که در سال 1376 و در اوج شهرت دچار افسردگی خیلی شدید شده بود، بنابراین خودش با آقای لبخنده تماس گرفته و گفته می خواهد کار کند و باید از خانه بیرون بیاید.
وی از دلیل افسردگی اش سخنی به میان نیاورد، اما اینگونه شد که در دومین تجربه همکاری اش با حمید لبخنده کارگردان سریال «در پناه تو» برای بازی در سریال «در قلب من» انتخاب شد و به ایفای نقش پرداخت.
وی در این مجموعه تلویزیونی با بازیگرانی همچون حمیده خیرآبادی، ثریا قاسمی، پارسا پیروزفر، علی دهکردی، ایرج راد، جمال اجلالی، فریده صابری، رزیتا غفاری و … همبازی شد و بازی در این سریال موفق، او را نجات داده و حالش را بهتر کرد.
لعیا در سال 1373 در سریال موفق در پناه تو در نقش مریم افشار خوش درخشید وی در این سریال با ثریا قاسمی، ایرج راد، سعید پورصمیمی، مرحوم حسن جوهرچی، پارسا پیرزفر و رامین پرچمی و… همبازی بود.
زنگنه تاکنون در فیلم ها و سریالهای موفق زیادی همچون در قلب من، تولدی دیگر، مزاحم، زیر پای مادر و… بازی کرده است وی همچنین در تله فیلم هایی مثل:
نام دیگر عشق، فلس سیاه، زمزمه، رایزن عشق و جاده جنایت ایفای نقش کرده است.
شیفته (محمد علی سجادی)، رنگ شب (محمد علی سجادی)، تکیه بر باد (داریوش فرهنگ)، مزاحم (سیروس الوند)
تب (رضا کریمی)، رئیس (مسعود کیمیایی)، خیابان های آرام (کمال تبریزی)، جرم (مسعود کیمیایی)، خودزنی (احمد کاوری)
زندگی خصوصی (حسین فرح بخش)، عاشق ها ایستاده می میرند (شهرام مسلخی)، این زن حقش را می خواهد (محسن توکلی)
عشقولانس (محسن ماهینی)، قاتل اهلی (مسعود کیمیایی)، زنانی که با گرگها می دویدند (۱۳۹۷)، خورشید همچنان می درخشد (۱۳۹۸).
آقازاده (۱۳۹۹)، کامیون (۱۳۹۹)، برادر جان (۱۳۹۸)، دنیای گمشده (۱۳۹۷)، آرام می گیریم (روح الله سهرابی، ۱۳۹۵)، پشت بام تهران (بهرنگ توفیقی، ۱۳۹۴)، مادرانه (جواد افشار، ۱۳۹۲) راستش را بگو (محمدرضا آهنج، ۱۳۹۱)
اغما (سیروس مقدم، ۱۳۸۶)، مدار صفر درجه (حسن فتحی، ۱۳۸۶)، باران عشق (احمد امینی، ۱۳۸۰)، تولدی دیگر (داریوش فرهنگ، ۱۳۷۷)، در قلب من (حمید لبخنده، ۱۳۷۶)، در پناه تو (حمید لبخنده ۱۳۷۳).
گالری سلفی و عکس های بازیگر و چهره محبوب سینما و تلوزیون لعیا زنگنه
عکس های جذاب و دیدنی از لعیا زنگنه و سبک زندگی اش.
بیوگرافی لعیا زنگنه و افسردگی شدید وی
لعیا زنگنه با تیپ و استایل های متفاوت
گالری عکس های لعیا زنگنه بازیگر خوش چهره
مدل لباس های شیک و متنوع لعیا زننگه
سلفی های لعیا در کنار هنرمندان و دوستان