ramazan
ramazan

کودکی کردن با نشاط در جایی بدون آسمان

کودکی کردن با نشاط در جایی بدون آسمان

با توجه به نوع زندگی امروزی و آپارتمان نشینی در این بخش به یکی از مهم ترین روش های تربیتی کودکان می پردازیم و بهترین بازی ها برای کودکان آپارتمان نشین.

 

تعداد عمده کودکان امروزی دارای شرایط زندگی مشابهی هستند. اکثراً در خانه هایی آپارتمانی زندگی می کنند. خانه های که نه در آن اثری از آسمان است و نه گل و درخت و طبیعت و …

 

زندگی در جایی بدون آسمان ، درخت و گل باعث می شود او افسرده شود.گریه کند و با لجبازی کردن کارهایش را پیش ببرد.

 

کودکی چهار ساله دارم که بخش عمده روز را مشغول نق زدن و لجبازی است. برای رسیدن به خواسته هایش جیغ می زند، فقط دوست دارد بیرون از خانه باشد؛ با من خیلی لجاجت می کند؛ مرا مستأصل کرده و نمی دانم باید با او چه کار بکنم؟

 

 
تعداد عمده کودکان امروز دارای شرایط زندگی مشابهی هستند. اکثراً در خانه های آپارتمانی زندگی می کنند که به نظر تفاوتی ندارد که این آپارتمان کوچک باشد یا بزرگ، چون مهم این است که کودک در فضایی محصور است. نه آسمانی می بیند و نه درخت و گلی. این سبک فضای زندگی به واقع افسرده کننده است و کودکانی که نمی توانند مشکل خود را در غالب کلام بیان کنند با نق زدن و گریه و لجاجت سعی در رفع مشکلات خود دارند.

 

کسی نمی گوید که فضای زندگی همگان باید سرشار از فضاهای بازی باشد بلکه منظور این است که والدین برای سرگرم کردن و بهبود روحیه کودکشان برنامه ریزی جدی داشته باشند.

 

در ادامه سعی می شود برای اصلاح وضعیت زندگی این دست کودکان (که اصلاً کم نیستند) راهکارهایی ارائه شود:
برای سرگرم کردن کودکان در این سن و سال مجموعه ای از فعالیت ها توصیه اکید می شود. حتی اگر شما مادر گرامی شاغل و یا پر مشغله هستید حداقل روزی یک ساعت صرف بازی با کودکتان کنید.

 

بازی هایی توصیه شده در این گروه سنی عبارتند از:
– طراحی، نقاشی و رنگ آمیزی
– بریدن و چسباندن
– مدل سازی و ساختمان سازی
– کتاب ها، تصاویر و داستان ها
– سرگرمی با حروف الفبا و اعداد و کلمات
– گوش دادن به موسیقی
– بازی با ماسه و شن و آب
– پوشیدن لباس دیگری و تظاهر کردن
– و فعالیت های متنوع دیگر که در این یادداشت به آن اشاره نمی شود.

 

 

در ادامه ما چند مورد از سرگرمی های مورد علاقه کودکان را به اختصار شرح می دهیم تا شما اولیا گرامی روش بازی با کودکتان در خانه را بیاموزید.
– در این سن (یعنی حدود چهار سالگی) رنگ آمیزی و طراحی و … از سرگرمی های مورد علاقه کودکان است که به شدت با آن سرگرم می شوند. تهیه کتاب های رنگ آمیزی توصیه می شود. ضمن اینکه می توانید برای جذاب تر شدن بازی حتماً شما نقاشی های ساده ای بکشید یا از جایی الگوبرداری کنید و در اختیار کودک قرار دهید تا رنگ کند.

 

– بریدن و چسباندن نیز از سرگرمی های رایج کودکان است. وقتی کودکتان نقاشی خود را به پایان رساند قطعاتی از آن را جدا کرده و روی صفحه جدیدی بچسبانید و بقیه را با رنگ پر کنید. مثلاً خورشید را از صفحه جدا کنید و روی صفحه جدید بچسبانید و بقیه صفحه ابر و کوه و درخت بکشید.

 

– مدل سازی؛ برای مدل سازی حتماً از خمیر استفاده کنید. اگر توان تهیه خمیر بازی ندارید با آرد کمی خمیر درست کنید و برای رنگ آمیزی آن از زردچوبه (برای رنگ زرد)، از آب اسفناج (برای رنگ سبز)، آب لبو (برای رنگ قرمز) و … استفاده کنید. البته رنگ های مجاز خوراکی هم می تواند بسیار سرگرم کننده باشد. خود رنگ کردن خمیر بازی برای کودکان جذاب است.

 

– کتاب ها و تصاویر نیز از سرگرمی های جذاب دیگر است. حتی ما توصیه می کنیم فقط دنبال خرید کتاب نباشید بلکه حتماً برای یکبار هم که شده برای کودکتان با کمک هم کتاب بسازید. مثلاً چند کاغذ 4A تهیه کنید، از وسط تا کنید سپس روی آن تصاویری از حیوانات، گیاهان، میوه ها و یا حتی تصاویر و عکس های خانوادگی را بچسبانید و در صورت علاقه یک خط هم زیر آن بنویسید. حتی داستان سازی کنید. این داستان سازی خلاقیت نمی خواهد. اکثر کودکان داستان هایی که با اندکی تغییر مربوط به خودشان است را خیلی دوست دارند.

 

نکته مهم
فراموش نکنید که در طی همه این بازی ها باید با کودکتان همراه باشید. او را تنها رها نکنید. با او بازی کند تا از کودکی فرزندتان لذت ببرید و زندگی کردن را در غالب بازی به او بیاموزید.
در یادداشت های آتی سایر سرگرمی ها به تقضیل شرح داده می شود.

 

 

 


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان