راهنمای کامل استفاده و نگهداری از لپ تاپ

راهنمای کامل استفاده و نگهداری از لپ تاپ

– لپ تاپ را از سرما و گرمای شدید، رطوبت و گرد و خاک دور نگهدارید. دمای مناسب بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد است.

– هرگز لپ تاپ را در معرض میدانهای مغناطیسی (آهنربا) یا الکتریکی قوی قرار ندهید.

– لپ تاپ را همیشه روی سطح هموار و مطمئن قرار دهید به شکلی که جلوی شکافهای تهویه در قسمتهای زیر و کنار باز باشد.

– هنگام باز و بسته کردن پنل LCD لبه آن را از قسمت وسط بگیرید تا به لولا ها فشاری یکسان وارد شود و بیش از 140 درجه باز نکنید. هنگام بستن دقت کنید هيچ گونه شيئی بين آن و صفحه كليد و روی لپ تاپ نباشد.

– برای حمل و نقل لپ تاپ حتما آن را ببندید و خاموش کنید. از کیف مناسب با ضربه گیر استفاده کنید.

– لپ تاپ را زیاد خاموش و روشن نکنید. اگر برای مدت زمان کوتاهی از آن استفاده نمی کنید بهتر است در حالت Standby باشد.

– برای خاموش کردن لپ تاپ بهتر است از داخل سیستم عامل اقدام کنید و از کلید پاور کمتر استفاده شود.

– در مواقع اضطراری با نگه داشتن کلید پاور (5 ثانیه یا بیشتر) لپ تاپ را خاموش کنید.

– هرگز از روشهای اور کلاک برای افزایش پرفورمنس پردازنده و گرافیک استفاده نکنید.

– در هنگام پردازشهای سنگین و گیمها با استفاده از کول پد مناسب دمای لپ تاپ را کاهش دهید. در صورت استفاده زیاد از یک آدابپتور برای کول پد استفاده کنید.

– روشنایی صفحه ‌نمایش را نسبت به نور محیط تنظیم کنید. بهتر است در حالت حداکثر نباشد.

– بهتر است چند وسیله جانبی پر مصرف (مثلا دو هارد اکسترنال) را همزمان به پورتهای USB وصل نکنید.

– در هنگام اتصال تلویزیون یا مانیتور به لپ تاپ بهتر است LCD آن را خاموش کنید.

– بهتر است وایرلس را از طریق نرم افزاری خاموش و روشن کنید و از کلید فانکشن کمتر استفاده کنید. در مواقع بدون استفاده حتما آن را خاموش کنید.

– بلوتوث را برای مدت طولانی روشن نگذارید. از موس، کیبورد، هدفون بلوتوث کمتر استفاده کنید.

– هرگز جسم سنگینی روی لپ تاپ قرار ندهید و از هر گونه ضربه به لپ تاپ جلوگیری کنید.

– برای تمیز کردن بدنه و صفحه کلید لپ تاپ ابتدا آن را خاموش کنید و باتری را جدا کنید، از دستمال نخی مرطوب یا آغشته به الکل سفید (الکل طبی) استفاده کنید. هرگز از مواد شوینده، حل کننده و الکل صنعتی استفاده نکنید. میتوانید از بلوور، سشوار و فرچه برای تمیز کردن کردن گرد و خاک داخل شکافهای تهویه، پورتها و بین کلیدها استفاده کنید.

– هرگز مایعی را مستقیما روی قسمتی از لپ تاپ نپاشید. اگر بصورت اتفاقی آب یا هر مایع دیگری روی لپ تاپ ریخت سریع آنرا خاموش کنید(با نگه داشتن کلید پاور) و لپ تاپ را بر گردانید تا مایع بیرون بریزد، باتری را جدا کنید و با سشوار همه قسمتها را خوب خشک کنید. بهتر است پس از خشک کردن برای چند ساعت از لپ تاپ استفاده نشود.

– هرگز به صفحه نمایش فشاری وارد نکنید و چیزی روی آن نچسبانید. در صورت امکان از طلق محافظ صفحه نمایش (Screen Protector) استفاده کنید.

– برای تميز کردن صفحه نمایش فقط از دستمال میکرو فیبر (یا دستمال مخصوص عینک) با مايع تميز كننده LCD یا الکل سفید (الکل طبی) استفاده نماييد. هرگز از مواد شوینده، حل کننده و الکل صنعتی استفاده نکنید.

– هرگز به کیبورد لپ تاپ فشار زیادی وارد نکنید. بهتر است برای مورد استفاده مداوم از کیبورد جدا و برای بازی از گیم پد استفاده کنید.

– هرگز به تاچ پد فشار وارد نکنید و با هیچ شئی روی آن نکشید.

– هنگام استفاده از درايو اپتیکال، زیر سینی آن را با دست بگیرید تا فشاری وارد نشود و سی دی را به آرامی جا بزنید. در استفاده از درایوهای اسلات (مکشی) سی دی را به آرامی وارد کنید. موتور و لنز درایو اپتیکال لپ تاپ ظریف و حساس است، پس کمترین استفاده را از آن بکنید. برای تمیز کردن لنز از یک گوش پاک کن آغشته به الکل سفید استفاده کنید.

– هرگز کابل صدا به جک هدفون لپ تاپ برای ارتباط به سیستمهای دیگر متصل نکنید. بهتر است اسپیکر هم به جک هدفون وصل نشود. در صورت نیاز از تبدیل HDMI to AV یا کارت صوتی USB استفاده کنید.

– هرگز بدون داشتن تجربه و اطلاعات کافی اقدام به باز کردن قسمتی از شاسی لپ تاپ نکنید.

نکاتی در مورد باتری‌ و شارژر

– هرگز باتری را در حالتی که لپ تاپ روشن است وصل یا جدا نکنید.

– همیشه اول باتری را وصل کنید سپس شارژر را به لپ تاپ بزنید. باتری را با دقت جا بزنید و حتما قفلهای آن را ببندید.

– وقتی برای اولین بار می‌خواهید باتری را به کار بگیرید، بار اول تا حد 5% از آن استفاده کنید تا لپ تاپ خاموش شود. سپس شارژر را وصل کنید و بگذارید باتری 100% شارژ شود و حداقل 6 ساعت در حالت استراحت بماند. بهتر است در روزهای اول چند بار باتری را کالیبره کنید.

– فقط از شارژر استاندارد مخصوص لپ تاپ خود استفاده کنید. به عدد خروجی (Output) نوشته شده روی شارژر ( مثلا 19V , 4.74A , 90W ) دقت کنید.

– هنگام اتصال شارژر بهتر است ابتدا فیش خروجی را به لپ تاپ وصل کنید سپس دو شاخه را به پریز برق بزنید. هنگام جدا کردن شارژر ابتدا دوشاخه را از برق بکشید.

– بهتر است از محافظ برق برای شارژر استفاده کنید. در غیر اینصورت در هنگام نوسان برق شارژر را از پریز بکشید.

– شارژر را در مکان مناسبی بگذارید که از گرما، رطوبت، میدانهای مغناطیسی و الکتریکی دور باشد و در معرض جریان هوا باشد تا خنک شود.

– در زمانهایی که می‌خواهید از سیستم با کارایی بالا استفاده کنید (مثلا بازی) بهتر است از شارژر استفاده کنید.

– در هنگام شارژ باتری بهتر است لپ تاپ خاموش باشد. در غیر اینصورت سیستم را در حالت کارایی بالا نگذارید. بهتر است پس از شارژ باتری حداقل 2 ساعت از آن استفاده نکنید.

– در مکان‌هایی که می‌توانید لپ‌تاپ را به برق وصل کنید از باتری استفاده نکنید.

– سعی کنید ابزارهایی مانند برخی از گوشی‌ها که قابلیت شارژ شدن از طریق USB دارند را با لپ‌تاپ شارژ نکنید.

– تصور غلطی وجود دارد که باتری‌ را تا زمانی که به طور کامل تخلیه نشده‌ نباید شارژ کرد. همچنین هر چند وقت یک‌ بار باید باتری‌ کاملا شارژ و دشارژ شود. در واقع این مسئله در مورد باتری‌های نیکل صدق می کند ولی برای باتری‌ های لیتیوم یونی نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و میتوان هر موقع آن را به شارژر متصل کرد.

– از دشارژ کامل باتری خودداری کنید. دشارژ کامل آن 0% باعث صدمه دیدن باتری نیز می‌شود. حداکثر در زمانی که شارژ باتری به 10% رسید، شارژر را وصل کنید.

– تنظیمات پاور که در سیستم ‌عامل وجود دارد را در موارد استفاده عادی در بالاترین حالت کارایی قرار ندهید. در هنگام استفاده از باتری بهتر است در حالت ذخیره انرژی (Power Save) باشد.

– اگر برای مدت طولانی (مثلا چند هفته) از باتری استفاده نمیشود، میتوانید آن را از لپ‌تاپ جدا کنید(حتما در حالت خاموش) بهتر است شارژ آن در حد 40% باشد و در داخل یک پک بسته در مکانی دور از گرما و رطوبت قرار دهید. دمای مناسب برای نگهداری آن 10 تا 20 درجه سانتیگراد است.

– در صورتیکه برای چند روز از لپ تاپ استفاده نمی کنید بهتر است باتری را جدا کنید.

– حداقل ماهی یکبار از باتری استفاده کنید و هر 2 ماه یکبار آن را کالیبره کنید.

 
– روش کالیبره کردن:
1. بگذارید تا باتری کاملا شارژ شود و حداقل 2 ساعت در حالت استراحت بماند.
2. وارد قسمت Power Options در کنترل پنل شوید و طوری آن را تنظیم کنید که وقتی شارژ باتری به 5% رسید لپ تاپ به حالت Hibernate برود.
3. بدون توقف از باتری استفاده کنید تا لپ تاپ به حالت Hibernate برود.
4. بگذارید لپ‌تاپ حداقل 2 ساعت در حالت Hibernate بماند.
5. حال لپ‌تاپ را به شارژر متصل کنید و بگذارید تا باتری 100% شارژ شود.

– باتری لیتیومی معمولی چرخه شارژی بین 300 تا 500 سیکل دارد. یک سیکل کامل مصرف باتری (100%) می‌تواند در چند سری شارژ و دشارژ صورت بگیرد؛ مثلا باتری 2 بار تا حد 50% دشارژ شود و دوباره کاملا شارژ شود.

– دشارژ خود بخود (Self Discharge) یک واکنش شیمیایی در باتری است که حتی اگر باتری جدا و در دمای پائین هم نگهداری شود رخ میدهد. باتری لیتیومی در ابتدا ممکنست بین 5% تا 8% دشارژ خود بخود در ماه داشته باشد ولی معمولا بعد از چند بار کالیبره به حد 2% در ماه میرسد.

– اگر باتری مشکلی داشت (مثلا زود شارژ از دست میداد یا کامل شارژ نمیشد یا …) و خواستید آن را فریز کنید؛ ابتدا تا حد 5% آن را دشارژ کنید و در یک پلاستیک بسته حدود 12 ساعت در فریزر بگذارید، سپس آنرا کالیبره کنید. هرگز باتری را برای مدت طولانی در فریزر نگه ندارید.

نکاتی در مورد سیستم عامل، ریکاوری و درایور ها

– بهتر است سیستم عامل توصیه شده (مثلا Windows7 ) توسط کمپانی سازنده لپ تاپ را بعنوان سیستم عامل اصلی نصب کنید. کاملترین و جدیدترین ورژن را استفاده کنید، مثلا Windows7 Ultimate SP1 .

– سیستم عامل را همیشه آپدیت کنید. بهتر است فقط آپدیتهای Critical / Important را نصب کنید. درایورها را از طریق سیستم عامل آپدیت نکنید مگر در مواردی که درایور مناسب پیدا نشد.

– اکثر لپ تاپها دارای یک سیستم عامل نصب شده هستند و یک پارتیشن ریکاوری مخفی دارند. حتما در هنگام خرید از پارتیشن ریکاوری، دیسکهای بک آپ تهیه کنید. هر برندی نرم افزار مخصوصی برای این مورد دارد.

– بایوس را در صورت امکان آپدیت کنید ولی در این کار عجله نکنید، ابتدا در مورد مشکلات احتمالی هر ورژن جدید تحقیق کنید. بهتر است آپدیت بایوس در هنگام بوت انجام شود؛ این روش معمولا در منیوال لپ تاپ توضیح داده شده است.

– درایورها و اپلیکیشنها را آپدیت کنید. اگر در سایت کمپانی سازنده لپ تاپ جدیدترین درایورها نبود، میتوانید از سایتهای سازندگان قطعات (مثلا اینتل) درایورها را آپدیت کنید ولی ابتدا از سازگار بودن آن مطمئن شوید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان