ابتدا به معرفی علل و عوامل افتادگی پلک ها می پردازیم سپس بهترین راهکارها را به شما عزیزان برای رفع این نازیبایی توصیه می کنیم.
پلک افتاده به معنی این است که لبه پلک بالایی می افتد و گاهی حتی می تواند تمام یا بخشی را تحت پوشش قرار دهد و باعث مشکلات بینایی شود. و گاهی افتادگی پلک ممکن است ثابت باقی بماند، ممکن است متناوب باشد. ماهیچه پلک فوقانی از سرعت کنترلش کاسته می شود ، بنابراین برخی از تمرینات برای پلک افتاده وجود دارد که بهتر است امتحان کنیدیک جراح پلاستیک افتادگی پلک را کامل درمان میکند اما قبل از انجام این کار بهتر است خودتان با حرکات مختلف به درمان آن بپردازید.
زمانیکه با افراد صحبت می کنیم، چشم ها کانون توجه ما خواهند بود و هیچ کدام از ما نمی خواهیم به خاطر افتادگی پلک ها این مرکز توجه را از دست بدهیم!
مقاله زیر، ضمن معرفی علل افتادگی پلک، تمریناتی را برای اصلاح آن پیشنهادخواهد کرد.
Ptosis یا افتادگی، می تواند یک یا هر دو پلک را تحت تاثیر قرار دهد.در این حالت، لبه های پلک بالا از حالت طبیعی پایین تر می افتد و بعضی اوقات می تواند تمام یا بخشی از مردمک را بپوشاند.
در چنین شرایطی،آسیب یا ضعف عضله Levator (عضله بالا برنده)، که مسئول بالا نگه داشتن پلک ها می باشد، منجر به عدم کنترل کافی پلک و افتادگی آن می شود.این اتفاق می تواند؛ثابت، متناوب و یا پیش رونده باشد.
زمانیکه افتادگی پلک ، یکی از پلک ها را درگیر کند، تشخیص آن در مقایسه با پلک سالم آسانتر است ، اما بروز افتادگی در هر دو چشم، این تشخیص را به مراتب دشوارتر خواهد کرد.
علل افتادگی پلک
-نقص مادرزادی
-روند عادی پیری
-آسیب عصب
-مشکل پزشکی مرتبط با بیماری
-وجود گل مژه
-سردرد و میگرن
–جراحی چشم
درمان
به محض تشخیص علت دقیق افتادگی پلک، می توان نسبت به درمان آن اقدام نمود.
اگر علت ایجاد آن، مربوط به سن باشد،با انجام یک عمل جراحی زیبایی پلاستیک بالا بردن پلک می توان این حالت را اصلاح کرد.در صورتیکه فرد به طور مادرزادی با افتادگی پلک متولد شده باشد،پزشک متخصص به منظور اصلاح و جلوگیری از وخیم شدن آن، انجام عمل جراحی را توصیه کرده و چنانچه افتادگی پلک به علت بیماری های عصبی و عضلانی یا بیماری های چشم باشد،پزشک با تجویز دارو آن را درمان خواهد کرد.
در ضمن با انجام یک سری تمرینات موثر می توان شدت آن را کنترل نمود.
تمریناتی موثر برای کاهش افتادگی پلک
-دو انگشت خود را در دو طرف شقیقه ها قرار داده و کمی فشار دهید.بلافاصله چشم ها را باز و بسته کنید.این تمرین را ۱۰ بار تکرار نمایید.
-صاف بنشینید و اول به روبه رو نگاه کنید.چشم ها را باز نگه داشته و بدون حرکت سر، به بالا و پایین نگاه کنید.
-صاف بنشینید و به روبه رو نگاه کنید.درست همانند تمرین قبل، چشم ها را باز نگه داشته و بدون حرکت سر، به چپ و بعد به راست نگاه کنید.
-صاف بنشینید و چشم ها را ببندید. در همین حالت بدون حرکت سر، اول به چپ و بعد به راست نگاه کنید.
– محلی راحت مثل جلو آیینه را انتخاب کنید.انگشت اشاره را زیر دو ابرو قرار داده و به آرامی ابرو را به سمت بالا و مخالف استخوان ابرو بکشید.حالا پلک بالا را کمی پایین بیاورید.تا ۵ بشمارید و پلک خود را ببندید.حالا پلک را باز کرده و تا ۶ بشمارید. این تمرین را ۳-۲ بار دیگر هم تکرار نمایید.
– انگشتان خود را روی شقیقه ها قرار داده و مختصری چشم ها را به سمت گوش ها بکشید. چشم ها را باز و بسته کنید.۱۰-۵ بار سریعا این کار را انجام دهید.
یک موقعیت راحت را برای نشستن انتخاب کنید. چشم ها را باز کرده و به روبه رو نگاه کنید.حالا ابروها را بالا برده و همزمان، چشم ها را نیمه باز کنید. کمی صبر کنید و بعد با در گیر کردن ماهیچه های پلک و زیر ابرو، پلک ها را بالا ببرید.در مرحله دوم این تمرین ، باید بتوانید سفیدی چشم ها را بالای مردمک چشم ببینید.این تمرین را جلو آیینه به تدریج آنقدر تمرین کنید تا به آن عادت نمایید.۱۰ بار این حرکت را انجام دهید.
فراموش نکنید که یک شبه نمی توان با این تمرینات به نتیجه ایده ال دست یافت.بنابراین صبور باشید و با جدیت و اطمینان از بهبود تدریجی شرایط، تمرینات را دنبال کنید.
مطالب مرتبط
چند تکنیک ساده جهت کاهش تورم در پلکها
جراحی افتادگی پلک چه عوارضی دارد
آرایش تصویری پلک های پف کرده بجای جراحی پلک!
چشم هایتان را جوان نگه دارید!!