خواص گوجه سبز یا آلوچه

خواص گوجه سبز یا آلوچه

خواص گوجه سبز یا آلوچه

 

نازوب، فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند كه گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند كه گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.

 

 

گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود. این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیك و اسید سیتریك است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود…

 

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:
كربوهیدرات 8.51 گرم، چربی 2.84 گرم، پروتئین 1.6 گرم، فیبر خام 0.5 درصد.
با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین آ، 2.1 درصد ویتامین ب 1 (تیامین)، 1.9 درصد ویتامین ب 2(ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث، 5.1‌ درصد كلسیم، 2.2 درصدفسفر، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

 

خواص درمانی:
برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است كه بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل كاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملكرد معده‌ای – روده‌ای است.

 

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیك، تركیبی است كه خاصیت ضد میكروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

 

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباكتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد كه این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسكوربیك (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

 

خواص گوجه سبز یا آلوچه

 

فواید مصرف گوجه سبز:
مصرف گوجه سبز براي درمان شب‌كوري، مفيد است و همچنين بيماري‌هاي نقرس، رماتيسم و تصلب شرايين با خوردن گوجه سبز بهبود مي‌يابد. گوجه سبز، خاصيت مسهلي دارد و خشك شده آن براي درمان اعصاب و كم‌خوني مفيد است. همچنين مدر است و اعمال كليه‌ها را تنظيم مي‌كند.

 

جوشانده 25 تا 30 گرم برگ درخت گوجه سبز، كشنده انگل‌هاي معده است و اين خاصيت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.البته فراموش نكنيد برگ گوجه سبز نفاخ است و براي معده مضر است، مگر آن كه همراه با يك مسهل خورده شود.
برخي پزشكان معتقدند اين ميوه ترش‌مزه براي درمان تومورها هم موثر است و كودكان در حال رشد خوب است روزانه مقداري گوجه سبز نوش جان كنند.كساني كه به مزه ترش حساسند، مي‌توانند از پخته شده آن در انواع خورش‌ها استفاده كنند.

 

به دليل طبيعت سرد گوجه سبز در برخي شهرهاي شمالي كشورمان اين ميوه را همراه با سبزي‌هاي كوهي كه خاصيت گرم دارند، مصرف مي‌كنند.

 

در خرید آلوچه دقت کنید!
معمولا کودکان با دیدن میوه‌هایی چون آلوچه و چغاله بادام بر روی چرخ دستی‌ها که ظاهری تمیز و خیس دارند به گمان این که خوراکی‌ها توسط فروشنده تمیز شده‌اند، آنها را خریداری و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را میل می‌کنند.

 

در حالی که این میوه‌ها اصولا نشسته و ضد عفونی نشده‌اند و آبی که بر روی آنها پاشیده می‌شود صرفا برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آن است.

 

با شروع فصل بهار این گونه میوه‌ها توسط میوه فروشان و فروشندگان دوره‌گرد عرضه می‌شوند که با استقبال زیادی به ویژه از سوی کودکان روبه‌رو می‌شود.

 

این میوه‌ها در صورتی که نشسته و آلوده مصرف شوند احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی، گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد.

 

بسیاری از افراد معتقدند که این میوه‌ها سرد هستند و مصرف زیاد آنها موجب عوارضی از قبیل دل به هم خوردگی، تهوع، اسهال، سردرد و دل درد می‌شود.

 

در واقع گرد و غبار نشسته بر روی میوه‌ها حاوی بسیاری از میکروب‌هاست که موجب ایجاد عوارضی شبیه همان سردی کردن می‌شود.

 

برخی از این میوه‌ها تنها با آب جوی، چاه و دیگر آب‌های غیر خوراکی توسط فروشنده‌ها شسته شده و بنابراین فرد مصرف‌کننده را گرفتار بیماری‌های گوارشی و حتی بسیاری از بیماری‌های عفونی که تمام بدن را مبتلا کرده و عوارض جدی در پی دارند.

 

بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی دستگاه گوارش ناشی از مصرف آب و مواد غذایی آلوده است که می‌تواند افراد بی احتیاط را در کلیه سنین مبتلا کند، اما شدت این بیماری در کودکان و افراد بالای ۶۰ سال بیشتر است و عوارضی از قبیل کاهش شدید آب و املاح بدن، سوراخ شدن روده‌ها، خونریزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان و زردی را ایجاد می‌کند.

 

مسمومیت‌های غذایی ناشی از باکتری‌هایی مثل سیلوس، سرئوس و استافیلوکوک اورئوس نیز از جمله بیماری‌هایی هستند که در اثر مصرف غذا و میوه آلوده فرد را مبتلا کرده و عوارض خود را به او تحمیل می‌کنند.

 

بیشتر بدانید…
آلوچه گر به مقدار مناسب مصرف شود خاصیت مسهلی ندارد و تنها ممکن است خوردن نشسته آن میکروب‌هایی را وارد بدن کند که به ناراحتی‌های گوارشی از قبیل دل درد و اسهال منجر شود.

 

این میوه چون حاوی برخی ویتامین‌ها و نیز پیش ساز ویتامین A است برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که موردنیاز کودکان هستند) مفید است.

 

آلوچه دارای ویتامین‌های B و C است و به همین جهت برای آرامش اعصاب نیز مفید است، ولی البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان‌های مصرف‌کننده ایجاد می‌کند و هر ۱۰۰ گرم گوجه سبز ۳۰ کیلو کالری انرژی دارد.
لازم به ذکر است، اگر آلوچه و چغاله بادام کاملا تمیز و ضد عفونی شده و به صورت کمپوت خورش و ترشی آن‌ها در حد مناسب مصرف شوند، هیچ گونه خطری را متوجه مصرف‌کننده نمی‌کند و مواد مغذی مناسبی را نیز به بدن می‌رساند.

 

آلو منبع کربوهیدرات است. کم چربی و کم کالری است. منبع غنی ویتامین A و کلسیم، منیزیم، آهن،پتاسیم و فیبر است. آلو سدیم و کلسترول ندارد. مثل بسیاری از میوه ها مقادیر فراوانی ویتامین C دارد. برای تهیه برگه آلو از آلوهایی که نرسیده ترند، استفاده می شود.

 

آلو روی درخت و در برابر اشعه خورشید خشک می شود. اما امروزه آلو را تحت تاثیر لوله های هوای داغ خشک می کنند که این عمل سبب می شود محصولی یکدست حاصل شود.

 

پوست آلو حاوی ماده ای است که حرکات روده را تنظیم می کند. اگر پوست آلو را بگیرید بسیاری از اثرات مهم این میوه از بین می رود.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان