ramazan
ramazan

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

مجموعه : جالب ترین ها
بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

موقعیت جغرافیایی، دیدنی و خواندنی مرموزترین کشور دنیا استونی.به همراه 25 واقعه عجیب در کشور استونی که نمی دانستید. این بخش جذاب و خواندنی سایت نازوب را از دست ندهید.

مقاله و تحقیق در مورد کشور استونی / بی دین ترین کشور دنیا
جمهوری اِستونی (به استونیایی: Eesti) کشوری در منطقه بالتیک در شمال اروپا است. این کشور از غرب به دریای بالتیک و از شمال به خلیج فنلاند می‌رسد و مرز شرقی آن با روسیه و مرز جنوبی آن با لتونی مشترک است.

 

جمعیت آن ۱٬۳۱۵٬۹۴۴ نفر و پایتخت آن تالین است. واحد پول این کشور یورو و تنها زبان رسمی این کشور استونیایی بسیار به زبان فنلاندی نزدیک است. این زبان برخلاف اکثریت زبان‌های قاره اروپا که از ریشه هندواروپایی هستند جزو زبان‌های خانواده اورالی است. استونی از کم‌جمعیت‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا است.

 

 

۶۹ درصد از مردم این کشور از تبار استونیایی و حدود ۲۵ درصد روس‌تبارند. استونی یکی از بی‌دین‌ترین مردمان جهان را دارد و بیش از ۷۰ درصد از مردم این کشور اعلام کرده‌اند که به هیچ‌یک از ادیان باور ندارند. بیشتر ساکنان این کشور زن هستند که به چشم رنگی های دنیا معروف هستند.

 

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

نظرسنجی سال ۲۰۰۵ اروپایی نشان داد که تنها ۱۶ درصد از استونیایی‌ها به خدا باور دارند که این پایین‌ترین درصد در میان کشورهای اتحادیه اروپا است. استونی از سوی نهادهای مالی جهان به عنوان کشوری با اقتصاد پیشرفته رده‌بندی شده‌است و سازمان ملل نیز استونی را در رده کشورهای دارای شاخص توسعه انسانی بسیار بالا قرار می‌دهد.

 

کشور استونی از نظر آزادی مطبوعات، آزادی اقتصادی، آزادی سیاسی و آموزش در سطوح بالای جهانی قرار دارد. استونی در زمان شوروی نیز در میان جمهوری‌های آن اتحادیه بالاترین سرانه تولید ناخالص را داشت.

 

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

 

در درازای چند سده اخیر، کشورهای گوناگون از جمله دانمارک، سوئد، لهستان، روسیه هرکدام برای مدتی بر این کشور مسلط بودند اما پس از شکست روسیه تزاری در جنگ جهانی اول و انقلاب بلشویکی در روسیه، استونی توانست استقلال خود را از روسیه به دست آورد.

 

جمهوری مستقل استونی تا سال ۱۹۴۰ دوام یافت اما براساس توافق پنهانی جوزف استالین با آدولف هیتلر برای تقسیم بخش‌هایی از اروپا، به اشغال نیروهای شوروی درآمد و پس از آغاز جنگ بین شوروی و آلمان در سال ۱۹۴۱، توسط نیروهای آلمانی اشغال شد.

 

شکست آلمان در جنگ دوم به تسلط مجدد شوروی منجر شد که تا فروپاشی اتحاد شوروی در سال ۱۹۹۱ و اعلام استقلال جمهوری استونی ادامه یافت.

استونی در سال ۲۰۰۴ به اتحادیه اروپا پیوست و به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی – ناتو – پذیرفته شد. کشور استونی آزادترین شبکه اینترنتی دنیا را دارد.

 

استونی کشوری در منطقه‌ی بالتیک شمال اروپا است که شاید مانند خیلی دیگر از کشورهای اروپایی، در میان ما ایرانی‌ها شناخته شده نباشد. در این مطلب به بیان ۲۵ واقعیت عجیب در خصوص کشور استونی خواهیم پرداخت.

 

۱. عمده‌ی جمعیت این کشور زنان هستند

جمعیت زنان استونی به شکل قابل توجهی بیشتر از تعداد مردان آن است. به طوری که به ازای هر ۱۰۰ زن در استونی، ۸۴ مرد وجود دارد. به طور متوسط، زنان استونیایی، ۱۰ سال طولانی‌تر از مردان این کشور زندگی می‌کنند. از این رو عده‌ای، استونی را زنانه‌ترین کشور دنیا می‌دانند.

 

۲. استونیایی‌ها در المپیک خوب هستند

هنگامی که صحبت از برندگان مدال المپیک می‌شود، استونیایی‌ها واقعا درخشش خوبی از خود نشان داده‌اند. از طرفی، تنها، هفت کشور دیگر توانستند در این خصوص استونی را پشت سر بگذارند. علاوه بر این، استونی یکی از ۵۱ کشوری است که سالانه تعداد توریستی بیشتر از جمعیت خود جذب می‌کند.

 

۳. آن‌ها عاشق حمل کردن همسران خود هستند

استونیایی‌ها در امور ورزشی غیر المپیک هم فعال هستند! هر چند که اصل این ورزش از فنلاند شدوع شده است، اما از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸، مسابقات حمل همسر (زن) به صورت متوالی برگزار شده و یکی از محبوب‌ترین رقابت‌های این کشور محسوب می‌شود!

 

۴. و همچنین عاشق تاب سواری!

در دهه‌ی ۹۰، فردی به نام Ado Kosk ورزش جدیدی به نام کیکینگ Kiiking را ابداع کرد که شرکت کنندگان این بازی به تاب‌های فولادی عظیم آویزان شده و یک دور کامل ۳۶۰ درجه می‌زنند. این ورزش در المپیک هم به رسمیت شناخته شده است.

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

۵. فضای خالی زیادی در استونی وجود دارد

استونی یک از کم جمعیت‌ترین کشورهای اروپا است که تعداد افراد آن در هر کیلومتر مربع ۲۸.۴ نفر هستند. فقط کشورهایی چون فنلاند، سوئد، نروژ و روسیه از لحاظ کم ‌تراکمی، این کشور را پشت سر گذاشته‌اند. علاوه بر این، استونی یکی از کم جمعیت‌ترین کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا با جمعیت ۱.۳ میلیون نفر است.

 

۶. و همچنین جزایر زیادی!

استونی ۲،۲۲۲ جزیره در دریای بالتیک دارد. هر چند این تعداد جزیره زیاد است اما هنوز به تعداد جزایر فنلاند (۱۷۹،۰۰۰ جزیره) و بریتانیا با ۶،۲۸۹ جزیره، نمی‌رسد.

 

۷. تاریخ معاصر استونی وحشتناک است

بنا بر برآورد آمارها، ۷.۳ درصد جمعیت در طول جنگ جهانی دوم کشته شده‌اند. این مقدار نسبت به درصد کشتار دیگر کشورهای اروپایی رقم بالاتری بود. (البته لهستان، لستوانی و لتونی را باید استثنا بگیریم).علاوه بر این در طی جنگ، ۱۰ درصد جمعیت استونی به اردوگاه‌های کار اجباری به شوروی تبعید شدند.

 

۸. حمل و نقل عمومی در استونی رایگان است

حمل و نقل عمومی برای ساکنان شهر تالین، پایتخت استونی رایگان است.

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

۹. استونی صاف و مسطح است

بلندترین نقطه‌ی جغرافیایی کشور استونی تپه‌ی سور موناماگی (به معنای کوه تخم مرغی) است که فقط ۳۱۸ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

 

۱۰. اهالی استونی عاشق آواز خواندن هستند

به دنبال اتفاقاتی که به منظر بازسازی استونی پس از استقلال این کشور از اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ افتاد، «انقلاب آواز» در استونی شکل گرفت. اصطلاح انقلاب آواز به دنبال بعضی از تظاهرات دسته جمعی بود که طی آن اهالی استونی سرودهای میهن‌پرستی را که به شدت ممنوع شده بود، در تظاهرات‌ها می‌خواندند.

 

۱۱. استونیایی‌ها به برنامه‌ی اسکایپ علاقه دارند

گروهی از استونیایی‌ها در اختراع اسکایپ، این سرویس ویدیویی آنلاین نقش اساسی داشتند و ۴۴ درصد کارکنان این شرکت در تالین و تارتو مستقر هستند. بعدها، تالین به سیلیکون ولی اروپا شناخته شد و بیشترین تعداد مقر استارتاپ‌های این قاره را در خود جای داده است.

 

۱۲. در استونی یک سایت میراث طبیعی است که هرگز اسم آن را نشنیده بودید

استونی دارای دو میراث جهانی ثبت شده در یونسکو است. شهر تاریخی و قدیمی تالین به دلیل معماری قرون وسطایی و باشکوه خود شهرت دارد. گم نام‌ترین آن هلال ژئودزی اشترووه است که از ۱۰ کشور استونی، بلاروس، فنلاند، لتونی، لیتوانی، اوکراین، نروژ، مولدووا، روسیه و سوئد می‌گذرد.این میراث طبیعی، نام زنجیره‌ای از مثلث‌بندی‌هایی است که از‌هامرفست در نروژ تا دریای سیاه کشیده شده‌است.

 

۱۳. سطح سواد مردم استونی بسیار بالا است

به گزارش یونسکو، استونی با داشتن ۹۹.۸ درصد جمعیت باسواد، از بالاترین نرخ سواد بزرگسالان برخوردار است. البته در کشورهایی چون لتونی و کره‌ی شمالی این آمار به شکل عجیب و مشکوکی بالاتر است!

 

۱۴. جمعیت استونی رو به کاهش است

جمعیت استونی در سال‌های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است. به طوری که در سال ۱۹۸۹ جمعیت این کشور معادل ۱،۵۶۵،۶۶۲ نفر بود و در حال حاضر طی یک کاهش ۱۶ درصدی به ۱،۳۱۷،۷۹۷ نفر رسیده است.

 

۱۵. شهروندان استونی به صورت آنلاین رای می‌دهند

استونی اولین کشور جهان بود که رای گیری اینترنتی را در سال ۲۰۰۵ انجام داد.

 

۱۶. واحد پول استونی کرون است

واحد پول استونی از سوالات محبوب کوییزهای اطلاعات عمومی است. ارز استونی قبل از یورو، کرون بوده است.

 

۱۷. مردم استونی به کلیسا نمی‌روند

بر اساس نظرسنجی گالوپ، استونی، غیر مذهبی‌ترین کشور جهان است. طی یک نظر سنجی که در استونی برگزار شد تنها ۱۶ درصد مردم این کشور اعلام کردند که مذهب نقش مهمی در زندگی آن‌ها دارد. در حالی که این رقم در کشورهایی چون انگلیس ۲۷ درصد، در آمریکا ۶۵ درصد و در بنگلادش و اندونزی ۱۰۰ درصد بود.

 

۱۸. اما یک کلیسای چوبی بسیار قدیمی دارند

با این حال، کلیسای روچو، به عنوان قدیمی‌ترین ساختمان چوبی به جا مانده از سال ۱۶۴۴ در این کشور قرار دارد.

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

۱۹. و کلیسای دیگر استونی یک ساختمان بلند است

بر اساس برخی منابع، کلیسای سنت اولاف در تالین، بلندترین ساختمان جهان با ارتفاع ۱۵۹ متر از سال ۱۵۴۹ تا ۱۶۲۵ میلادی بوده است.

 

۲۰. در استونی بازیکنان شطرنج محبوب هستند

پل کرز، یکی از بزرگ‌ترین استادان شطرنج و از معروف‌ترین چهره‌های استونی از دهه‌ی ۱۹۳۰ تا اواسط ۱۹۶۰ بود. به طوری که در سال ۱۹۷۵، حدود ۱۰۰،۰۰۰ (معادل ۱۰ درصد جمعیت استونی) نفر در مراسم خاکسپاری وی شرکت کردند.

 

۲۱. استونی کشور سبزی است

۵۲ درصد فضای این کشور جنگل است و همین امر استونی را به یکی از سبزترین کشورهای قاره‌ی اروپا تبدیل کرده است. ضمن این که این رقم روند رو به افزایشی را طی می‌کند.

 

۲۲. و از لحاظ سفرهای دریایی برای توریست‌ها جذاب است

سالانه حدود ۱.۵ میلیون نفر از شهر تالین استونی دیدن می‌کنند که نیمی از این توریست‌ها، مسافران کشتی هستند.

 

۲۳. طبیعت این کشور وحشی بوده و دارای گرگ است

از دیگر جاذبه‌های استونی، پارک ملی سوما است که یکی از ۱۲ منطقه‌ی وحش حفاظت شده در اروپا محسوب می‌شود. بازدیدکنندگان می‌توانند با استفاده از کفش‌های مخصوص، از زمین‌های باتلاقی این پارک عبور کنند. با این حال باید مواظب گرگ‌های منطقه هم باشند!

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

۲۴. استونی فقط چند شهر بزرگ دارد

فقط سه شهر تالین، تارتور و نارو در استونی، جمعیتی بیش از ۵۰،۰۰۰ نفر دارند.

 

۲۵. قهرمانان ملی این کشور با جوجه تیغی صحبت می‌کردند

کالوی پوگ Kalevipoeg حماسه‌ی ملی استونی محسوب می‌شود. این حماسه، داستان قهرنان غول‌پیکری را روایت می‌کند که سنگ پرتاب کرده و با خارپشت‌ها صحبت می‌کند.

 

تاریخ

گفته شده‌است که نام استونی از یک قوم باستانی به نام آئستی (Aesti) گرفته شده‌است. وایکینگ‌ها از سده هفدهم در سواحل استونی مستقر شدند. در سال ۱۲۰۲ استونی در اختیار یکی از گروه‌های شوالیه‌ای مذهبی به نام برادران شمشیر قرار گرفت که مردم استونی را به زور شمشیر مسیحی کردند.

قسمت جنوبی استونی به همراه لتونی امروزی زیر سلطه این گروه باقی‌ماند اما قسمت شمالی در بهار ۱۲۲۴ جزئی از قلمرو پادشاه دانمارک شد ولی در سال ۱۳۴۶ فرمانروایی این قسمت نیز به گروه «برادران شمشیر» واگذار شد.

 

در این زمان به‌جز شهر «رِوال» (تالین امروزی) که پایتخت بود، ده‌ها دژ نیز در استونی ساخته شد که در کنار آن‌ها به مرور شهرهایی شکل گرفتند. این شهرها به اتحادیه بازرگانی هانزا پیوسته بودند و ساکنان آن‌ها نیز بیشتر از اهالی مناطق شمالی امپراتوری آلمان بودند.

 

دوره معاصر
زمانی که کمونیست‌ها قدرت را در روسیه به دست گرفتند (۱۹۱۷) استونی جدا شد ولی اشغال آلمانی‌ها و دو جمله از سوی روسیه استقلال را تا ۱۹۱۹ به تعویق انداخت. در ۱۹۳۴ دیکتاتوری جایگزین دموکراسی ضعیف استونی گردید. پیمان عدم تعرض (۱۹۳۹) بین هیتلر و استالین استونی را به شوروی واگذاشت.

بزودی در ژوئن ۱۹۴۰، روسیه به بهانهٔ تحریکات دولت وقت استونی علیه نیروهای روسی مقیم، خواستار افزایش تعداد این نیروها در خاک استونی و تغییر دولت آن شد. در این دوره با پیشروی نظامی نیروهای آلمان نازی در جبهه‌های اروپای غربی، استالین به منظور تقویت مرزهای غربی، تصمیم به الحاق سه کشور بالتیک به شوروی گرفت، به ویژه که واکنشی از ناحیهٔ انگلستان یا فرانسه انتظار نمی‌رفت و ضمناً اپوزیسیون چپ داخلی نیز به دلیل بحران فزاینده اقتصادی، نفوذ و قدرت فراوان یافته بود.

 

سرانجام استونی تسلیم تهدیدات شوروی شده و در ۲۱ ژوئن ۱۹۴۰ با حضور و نظارت نمایندگان اعزامی از مسکو، یک «دولت خلقی» با اعضایی کاملاً وابسته به شوروی، زمام امور را در دست گرفت. یک ماه بعد در حالی‌که اعضای حزب کمونیست و طرفداران شوروی، مجلس استونی را نیز در اختیار داشتند، پارلمان رسماً تأسیس جمهوری سوسیالیستی استونی را اعلام و تقاضای الحاق به اتحاد جماهیر شوروی را نمود که البته در ۶ اوت ۱۹۴۰ پذیرفته شد.

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

 

از ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۴ استونی تحت اشغال آلمان نازی بود.

زمانی که سلطه شوروی دوباره تحمیل گشت (۱۹۴۵)، مهاجرت گسترده روس‌ها جایگزین ۱۲۰٬۰۰۰ استونیایی شد که کشته یا به سیبری تبعید شده بودند. در ۱۹۸۸ اصلاحات در شوروی به استونیایی‌های ملی‌گرا این فرصت را داد تا آشکارا فعالیت کنند.

ملی‌گرایان در پارلمان این جمهوری به اکثریت دست یافتند و خودمختاری بیشتری کسب کردند و به دنبال کودتای نافرجام کمونیست‌های تندرو در مسکو (اوت ۱۹۹۱) استونی را از اتحاد شوروی خارج کردند. در سپتامبر ۱۹۹۱ شوروی استقلال استونی را به رسمیت شناخت.

 

روسیه بر این نکته اصرار دارد که ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق اروپا را از چنگ نازی‌ها آزاد کرد و رئیس جمهوری روسیه از درخواست کشورهای لتونی، لیتوانی و استونی برای عذرخواهی در مورد اقدام شوروی سابق در الحاق این کشورها خشمگین است.

دولت استونی آخرین یادبود تسلط پنجاه ساله شوروی بر این کشور را روز ۲۷ آوریل ۲۰۰۷ از پایتخت برداشت. این اقدام با اعتراض روس‌تبارهای استونی روبرو شده‌است. تظاهرات خشونت بار آن‌ها دستکم یک نفر کشته و حداقل ۱۵۳ زخمی برجای گذاشت.

 

اقتصاد

خاک استونی، قابلیت کشت مناسبی نداشته، و دامداری آن نیز، فقط جوابگوی ۲۰ درصد نیاز کشور است. در سالیان اخیر، منابع محدودی از نفت و فسفریت در این کشور یافت شده‌است.

صنایع عمده این کشور عبارتند از: صنایع چوب، نساجی، صنایع مهندسی، فرآوری غذایی.

 

 

گاز برای استفاده گرمایشی و صنعتی از شیست قیردار استخراج می‌شود. محصول عمده بخش مهم کشاورزی و دامپروری لبنیات است. مشکلات بزرگ اقتصادی نتیجه وابستگی شدید استونی به تجارت با روسیه بوده‌است. اقتصاد کشور هنوز در حد وسیعی در اختیار دولت است، ولی در زمینه خصوصی‌سازی اندکی پیشرفت حاصل شده‌است.

جمهوری استونی هفدهمین کشور اتحادیه اروپاست که به حوزه یورو پیوسته است. استونی نخستین کشور از جمهوری‌های شوروی سابق بود که واحد پول یورو را به جای پول ملی، به گردش درآورد.

 

بیست سال پس از جدا شدن استونی از اتحاد جماهیر شوروی، برای بسیاری از مردم استونی، پیوستن به یورو این موضوع را ثابت کرد که آن‌ها به غرب پیوسته‌اند. کاهش هزینه‌های دولتی که برای پیوستن استونی به حوزه یورو ضروری بوده، سبب افزایش نرخ بیکاری در این کشور و رسیدن آن به ۱۶ درصد شد. بحران بدهی‌های اروپا در گذشته به شدت به استونی صدمه زده‌بود.

 

 

 

بی دین ترین کشور زنانه دنیا با رنگی ترین چشم های جهان/ مقاله و تحقیق

 

مردم
پیش از جنگ جهانی دوم، مردم استونیایی‌تبار ۸۸ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌داد و اقلیت‌های قومی ۱۲ درصد باقی‌مانده را تشکیل می‌دادند. بزرگ‌ترین گروه‌های اقلیتی در سال ۱۹۳۴ عبارت بود از روس، آلمانی، سوئدی، لتونیایی، یهود، لهستانی، فنلاندی و اینگری‌ها. بین سال‌های ۱۹۴۵ و ۱۹۸۹، با اجرای برنامه روسی‌سازی شوروی‌ها درصد استونیایی‌تبارها در میان مردم این کشور به به ۶۱ درصد کاهش یافت.

شوروی مهاجرت انبوه کارگران صنعتی از روسیه، اوکراین، و بلاروس را به استونی ترویج کرد و بسیاری از استونیایی‌ها در زمان جنگ ناچار به مهاجرت شدند. جوزف استالین نیز دست به تبعیدهای دسته جمعی و اعدام مردم استونی زد به‌طوری‌که در جریان دوران «پاکسازی» او ۱۱۰ هزار تن از مردم استونی کشته یا تبعید شدند.

 

 

در دهه پس از استقلال، مهاجرت گسترده روس‌ها از استونی و برچیده شدن پایگاه‌های نظامی روسیه در سال ۱۹۹۴ باعث شد که نسبت قوم استونیایی در استونی از ۶۱٪ در سال ۲۰۰۶ میلادی به ۶۹٪ درصد افزایش پیدا کند.

 

فرهنگ
در سال ۲۰۱۰، تعداد ۲۴۵ موزه در استونی وجود داشت که به‌طور جمعی بیش از ۱۰ میلیون شیء در آن‌ها به نمایش درآمده‌است.

فرهنگستان هنر استونی (به استونیایی: Eesti Kunstiakadeemia, EKA) ارائه آموزش عالی در هنر، طراحی، معماری، رسانه، تاریخ هنر و آموزش مرمت آثار را برعهده دارد. رویکرد فرهنگسرای ویلیاندی (Viljandi) دانشگاه تارتو همگانی کردن فرهنگ بومی از طریق ارائه برنامه‌های درسی در رشته‌های ساختمان‌سازی بومی، آهنگری بومی، طراحی پارچه و لباس بومی، صنایع دستی سنتی و موسیقی سنتی است.

 

هستهٔ اولیهٔ شعر معاصر استونی با آرمان‌گرایی استقلال‌طلبانهٔ آن، موجب پدید آمدن گروهی از شاعرانی شد که کارشان را از ۱۹۰۵ آغاز کردند و با نام «استونی‌های جوان» شهرت دارند.

پس از استقلال جمهوری استونی از امپراطوری تزاری روس و قرن‌ها سلطه فئودالی آلمانی‌ها، شعر «ماری اوندر» به عنوان الگوی سنتی شعر استونی شناخته شد و نام او را به عنوان نامزد جایزهٔ ادبی نوبل مطرح کرد.

 

 

در دهه ۱۹۳۰ نسل سوم شاعران استونی قدم به عرصهٔ وجود گذاشتند، که از آن میان می‌توان به شاعرانی چون: «بتّی الور»، «اوکو ماسینگ» و «برنارد کانگرو» اشاره کرد؛ که از میان آنان «بتّی الور»، پس از درگذشت «ماری اوندر» عنوان شاعر ملی استونی را به دست آورد.

حرکت جدید شعر معاصر استونی که از دههٔ پنجاه به بعد رو به رشد نهاده بود، در دهه‌های بعد نیز به حرکت خود ادامه داد و در حال حاضر نیز به رشد خود ادامه می‌دهد.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان