کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

دانه و غلات بی شماری در دنیای ما و این حهان شگفت آفرین وجود دارد که با برخی از آنها آشنا هستیم و به راحتی قابل رویت و در دسترس هستند اما برخی از دانه و غلاتی که با تحقیق و کنکاش محققان کشف می شوند بسیار معجزه افرین هستند

این گیاه که ناز وب اینک قصد معرفی آن را به شما عزیزان دارد یکی از معجزه آفرین ترین دانه ها و غلات جهان به شمار می رود به گونه ای که از آن به عنوان خاویار نام برده می شود پس این بخش بسیار مفید را از دست ندهید.

 

There are countless seeds and grains in our world and this amazing setting, familiar with some of them, is readily visible and available, but some of the seeds and traces discovered by investigators are a great miracle of Afrine

 

 

آنچه در این بخش می خوانید:

کینوا چیست

تاریخچه کینوا

کینوا را از کجا بخریم

کینوا چه خواصی دارد

کینوا چه مضراتی دارد

کینوا کجا کشت می شود

کینوا را چگونه بخوریم

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

 

کینوا چیست؟

کینوا، معروف به خاویار گیاهی هم از این دست غلات محسوب می‌شود و به نوعی می‌توان گفت؛ با وجود دارا بودن خواص فراون مورد کم لطفی قرار گرفته است.

 

دانه‌ کینوا (Quinoa) را می‌گوییم. کینوا گیاهی است با نام علمی Chenopodium quinoa willd یکی از گیاهانی که تا کنون در ایران مورد بررسی قرار نگرفته و از آن بهره برداری نشده است گیاهی با نام کینوا که بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو است.

کینوا غله‌ای است که آن را به‌خاطر دانه‌های خوراکی اش کشت می‌کنند.

در واقع کینوا غله‌ی واقعی نیست، بلکه شبه‌غله است. به عبارت دیگر، کینوا اساسا دانه است، اما شبیه غلات آماده و مصرف می‌شود؛ در گذشته، در امپراتوری اینکا (یک امپراتوری از سرخ‌پوستان آمریکای جنوبی)، کینوا محصول خیلی مهمی بود.

آن را «مادر همه‌ی غلات» می‌خواندند و اعتقاد داشتند که مقدس است.

 

تاریخچه کینوا

هزاران سال است که در آمریکای جنوبی از این غله استفاده می‌شود، اما تنها چند سال است که معروف شده و در همه‌جای دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

امروزه می‌توانید کینوا و محصولات تهیه‌شده از آن را در تمام دنیا مخصوصا در فروشگاه‌ها و رستوران‌هایی که غذای سالم عرضه می‌کنند، پیدا کنید.

این دانه‌ خوراکی در میان افرادی که به تغذیه‌ سالم اهمیت می‌دهند، بسیار محبوب شده است.

دانشمندان ناسا روی این محصول به‌عنوان محصولی مناسب برای کاشت در فضا کار کرده‌اند؛ این تصمیم بیشتر به‌خاطر مواد مغذی بالا و استفاده و کاشت آسان آن بوده است.

به‌خاطر مواد مغذی بالا و توانایی کینوا برای ایجاد امنیت غذایی در سرتاسر دنیا، سازمان ملل سال ۲۰۱۳ را «سال بین‌المللی کینوا» نام‌گذاری کرد.

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

سه نوع اصلی کینوا وجود دارد:

کینوای سفید

کینوای قرمز

کینوای سیاه

 

 

۱۸۵ گرم کینوا (خام یا پخته)، محتوی مواد مغذی زیر است:

پروتئین: ۸ گرم؛

فیبر: ۵ گرم؛

منگنز: ۵۸ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

منیزیم: ۳۰ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

فسفر: ۲۸ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

ویتامین b۹ یا اسید فولیک: ۱۹ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

مس: ۱۸ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

آهن: ۱۵ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

روی (زینک): ۱۳ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

پتاسیم: ۹ درصد میزان موردنیاز روزانه؛

تقریبا ۱۰ درصد میزان موردنیاز روزانه از ویتامین B۱، ویتامین B۲ و ویتامین B۶؛

مقدار کمی کلسیم، ویتامین b۳ یا نیاسین و ویتامین E.

 

۱۸۵ گرم کینوا حدود ۲۲۲ کالری انرژی، ۳۹ گرم کربوهیدرات و ۴ گرم چربی دارد؛ کینوا همچنین حاوی مقدار کمی اسیدچرب امگا ۳ است.

کینوا از نظر ژنتیکی دستکاری نشده و به‌صورت طبیعی بدون گلوتن است؛ این غله را معمولا به‌صورت ارگانیک می‌کارند؛ کینوا واقعا غله نیست ولی غذای غله‌ای کاملی محسوب می‌شود.

 

 

خواص کینوا

کینوا یک پروتئین کامل

کینوا برای اینکه تنها گیاهی است که می‌تواند پروتئین کامل بدن را تامین کند و تمامی آمینواسید‌های مورد نیاز برای حفظ تعادل سلامتی بدن را فراهم آورد بسیار مشهور است.

آمینواسید‌های ضروری یکی از مواردی است که بدن نمی‌تواند خود آن را تولید کند و پروتئین کامل حاوی تمامی این آمینو اسید‌های ضروری است.

 

بر اساس موسسه ملی سلامت ۹ آمینو اسید ضروری وجود دارد که شامل هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین است و بر خلاف سایر غلات، کینوا منبع خوبی از لیزین محسوب می شود.

کینوا و سایر غلات سبوس‌دار همچنین حاوی ۲۵ درصد پروتئین بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده هستند.

 

مزایای ضد التهابی کینوا:

دانشمندان هنوز در حال کار بر روی مفاهیم التهاب مزمن روی سلامتی بدن هستند.

کلینیک مایو، اختلالات خود ایمنی همچون لوپوس و آرتریت روماتوئید، آسم، بیماری التهابی روده و بیماری کرون را به عنوان مشکلاتی که در آن التهاب مزمن نقش دارد، لیست کرده است.

 

برخی از مواردی که از التهاب مزمن تاثیر می‌پذیرند، ممکن است شامل بیماری قلبی-عروقی و سرطان باشد.

کینوا و سایر غلات سبوس دار ممکن است به کاهش خطر ابتلا به این التهابات خطرناک کمک کند؛ این ماده می‌تواند به ترویج و افزایش میکروب‌های مفید روده کمک کند همچنین این میکروب‌ها برای جلوگیری از چاقی، التهاب و بیماری‌های دیگر بسیار مهم است.

 

کینوا حاوی مواد مغذی ضد التهابی بسیاری همچون اسید فنولیک، پلی ساکارید دیواره سلولی و مواد مغذی خانواده ویتامین E. مانند گاما توکوفرول است.

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

This plant, which the cute web now intends to introduce to your loved ones, is one of the most miraculous seeds and crops in the world, so called caviar, so do not miss this very useful part

کینوا عاری از گلوتن:

رژیم غذایی فاقد گلوتن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و عدم تحمل گلوتن شدید توصیه می‌شود؛ اگرچه جامعه دانشمندان هنوز در حال بحث روی مزایای رژیم غذایی فاقد گلوتن برای افرادسالم هستند،

افراد زیادی به این رژیم روی آورده‌اند. سایت nazweb تخمین می‌زند که تقریبا ۱.۶ میلیون نفر از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می‌کنند بدون اینکه مبتلا به این بیماری‌ها باشند.

افرادی که از این نوع رژیم پیروی می‌کنند، ممکن است در دریافت تمامی مواد مغذی ضروری خود به مشکل بیفتند؛ مایوکلینیک، آهن، کلسیم، فیبر، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات را به عنوان مواد مغذی که در رژیم غذایی فاقد گلوتن وجود ندارد، لیست می‌کند.

 

 

از آنجایی که کینوا به طور طبیعی فاقد گلوتن است می‌تواند بهترین گزینه برای رژیم غذایی فاقد گلوتن باشد.

بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه کلمبیا انجام شده است، ارزش تغذیه‌ای این رژیم با افزودن موادی همچون کینوا یا جوی دو سر بسیار بهبود می‌یابد؛ شاید مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین تغییرات پروتئین (۲۰.۶ گرم در مقابل ۱۱ گرم)، آهن (۱۸.۴ میلیگرم در مقابل ۱.۴ میلی گرم)، کلسیم (۱۸۲ میلی گرم در مقابل ۰ میلی گرم) و فیبر (۱۲.۷ گرم در مقابل ۵ گرم) بوده است.

 

در یک مطالعه دیگر محققان دریافته‌اند که اضافه کردن کینوا یا گندم سیاه به محصولات عاری از گلوتن، به طور قابل توجهی محتوای پلی فنول آن را افزایش داده است.

محصولاتی که از کینوا یا گندم سیاه ایجاد شده‌اند حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به محصولات بدون گلوتن دیگر هستند.

 

پلی فنول‌ها مواد شیمیایی هستند که از سلول‌ها و مواد شیمیایی بدن در مقابل آسیب‌های حاصل از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

 

پایین آوردن کلسترول خون با کینوا:

محتوای خوب فیبر در کینوا می‌تواند در پایین آوردن سطح کلسترول خون مفید باشد؛ فیبری که به هضم کمک می‌کند نیازمند اسید‌های صفراوی است که تقریبا از کلسترول ساخته شده‌اند.

زمانی که سیستم گوارش شما بهبود می‌یابد، کبد کلسترول موجود در خون را برای ایجاد اسید‌های صفراوی بیرون می‌کشد بنابراین سطح کلسترول خون پایین می‌آید.

مطالعه‌ای که در مجله غذا‌های گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد که موش‌هایی که مقدار بسیار زیادی فروکتوز مصرف کرده‌اند و سپس با کینوا تغذیه شده‌اند، تا ۵۷ درصد، سطح کلسترول بد خون کمتری داشته‌اند.

در یک مطالعه دیگر بر روی تاثیر غلات سبوس دار روی بیمارانی که دارو‌های کاهش دهنده کلسترول مصرف می‌کردند، کار شده است.

این مطالعه نشان می‌دهد که بیش از ۱۶ گرم از غلات سبوس دار همچون کینوا می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد.

 

 

خواص کینوا برای سلامت قلب:

پایین آمدن سطح کلسترول خون به معنای داشتن یک قلب سالم است، اما کینوا مزایای دیگری نیز برای قلب دارد.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که کینوا دارای بسیاری از فلاونوئیدهاست که می‌تواند در مقابل بیماری‌های قلبی محافظت کننده باشد

علاوه بر این، کینوا می‌تواند اسید‌های چرب تک غیر اشباعی را برای بدن فراهم کند؛ این اسید‌های چرب شامل اسید چرب امگا ۲ و آلفا لینولنیک اسید است.

 

بیشتر غذا‌ها زمانی که تحت فرآیند اکسیداسیون قرار می‌گیرند اسید‌های چرب سالم خود را از دست می‌دهند، اما مواد مغذی موجود در کینوا با جوشیدن، بخاز دیدن و پخته شدن افزایش می‌یابد.

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله تغذیه‌ی اروپایی منتشر شده است، کینوا دارای مزایای بسیاری برای سلامت قلبی-عروقی است.

در این مطالعه محققان ایتالیایی در یافتند که کینوا سطح اسید چرب و تری گلیسیرید کمتری نسبت به پاستا‌ها و نان‌های عاری از گلوتن دیگر تولید می‌کند.

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

خاصیت کینوا در بهبود سیستم گوارش:

یک فنجان کینوای پخته شده حاوی ۲۱ درصد فیبر است و این موضوع برای روده و سیستم گوارش بسیار عالی است. کینوا همچنین از سایر غلات قابل هضم‌تر است همچنین مصرف کینوا، گندم سیاه و جوی دوسر حس سیری بیشتری در اختیار فرد قرار می‌دهد.

 

فواید کینوا برای دیابت و پرفشاری خون:

کینوا به خاطر نقش آن در مدیریت دیابت و پرفشاری خون نیز مود مطالعه قرار گرفته است؛ بر اساس مطالعه‌ای که در مجله غذا‌های دارویی به چاپ رسیده است، دانشمندان برزیلی ۱۰ غلات سنتی را مورد مطالعه قرار دادند تا تاثیر آن‌ها بر روی مدیریت دیابت و پرفشاری خون مشخص شود.

آن‌ها دریافتند که کینوا سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی به نام کورستین است و پتانسیل بیشتری برای مدیریت دیابت و پرفشاری خون دارد.

 

افزایش طول عمر با مصرف کینوا:

بر اساس گفته‌های برخی از دانشمندان، فیبر موجود در کینوا می‌تواند به افراد کمک کند عمر بیشتری داشته باشند.

بر اساس مطالعه‌ای که در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا منتشر شده است، رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند مرگ زودرس را کاهش دهد؛ 2 مطالعه‌ اخیر هم مصرف غلات سبوس دار با طول عمر را اثبات کرده‌اند.

بر اساس مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده است، تحقیقاتی بر روی مصرف غلات سبوس‌دار و مرگ حاصل از بیماری‌های مزمن همچون سرطان، بیماری قلبی-عروقی و دیابت انجام شده است.

این مطالعه نشان داده است که مصرف فیبر می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

 

مضرات کینوا:

خطر بسیار اندکی در مورد خوردن کینوا وجود دارد؛ دانه‌های کینوا با ساپونین پوشیده شده‌اند که مواد شیمیایی هستند که برای محافظت از گیاه در برابر بیماری‌های ناشی از قارچ‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها به کار می‌روند.

ساپونین می‌تواند طعم تلخی داشته باشد بنابراین قبل از پختن کینوا باید آن را به طور کامل زیر آب سرد شستشو داد؛ برای برخی از افراد، ساپونین می‌تواند کار‌های بیشتری بر روی آن‌ها داشته باشد.

 

این ماده می‌تواند باعث ایجاد التهاب معده و آسیب به روده کوچک شود همچنین محتوای غنی کینوا از فیبر ممکن است باعث ایجاد درد شکم شود.

 

کینوا در رژیم غذایی:

کینوا خیلی سریع‌تر از سایر غلات می‌پزد و پخت آن معمولا بین ۱۲ الی ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. همین امر موجب می‌شود که کینوا به یک ماده غذایی عالی برای افرادی باشد که مشغله کاری زیادی دارند.

همچنین برخی از غلات بعد از پخت خشک می‌شوند، اما کینوا بعد از پخت نیز طراوات و خوشمزگی خود را حفظ می‌کند؛ تمامی موارد ذکر شده به این معناست که کینوا باید در رژیم غذایی افراد قرار گیرد.

شما می‌توانید کینوا را به روش‌های مختلفی همچون پوره، اضافه کردن به سالاد یا مواد غذایی آماده کنید؛ کینوا برای غلیظ کردن سوپ یا خورشت بسیار عالی است.

آرد کینوا می‌تواند در آشپزی فاقد گلوتن نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

این گیاه چگونه و در کجا کشت می شود

 

این گیاه در آبان ماه امسال در سطح پنج هزار مترمربع از اراضی این شهرستان کشت شد که از این سطح چهارتن محصول در این مدت برداشت شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به آب و هوای مناسب این شهرستان و نیاز به آب کم می‌توان از هر هکتار این گیاه چهارتن محصول برداشت کرد.

 

کارشناس مسئول حفظ نباتات و قرنطینه جهاد کشاورزی شهرستان دیر اظهارداشت: گیاه کینوا از خانواده غلات است و به صورت آزمایشی در این شهرستان کشت شد.

وی گفت: پرورش این گیاه برای اصلاح الگوی کشت، در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم که سال آینده آن را در سطح وسیع‌تری کشت کنیم.

 

درگاهی در باره مزیت‌های این گیاه افزود: دانه این گیاه کم حجم و بسیار خوش هضم است و منبعی غنی از پروتئین، آهن، منیزیم، فیبر، فسفر و ویتامین ب. ۲ به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: از آرد این گیاه برای تهیه نان، غذای کودک، بیسکوییت و فرآوری غذا استفاده می‌شود.

 

فروش دانه کینوا

هم اینک می توانید در فروشگاه های معتبر دانه کینوا را خریداری کنید یا کینوا را از فروشگاه های اینترنتی پس از معتبر بودن آن خریداری کنید.

 

اینک به دستور تهیه چندین روش پخت و طبخ کینوا می پردازیم: سالاد کینوا، توپک کینوا، سوپ کینوا

 

توپک انرژی پرک کینوا و انجیر

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

مواد لازم

۲۰ عدد

١ کاپ خرما پیارم (بدون هسته)
١ کاپ انجیر خشک (ساقه بریده شده)
۱٫۲ کاپ بادام
١ کاپ پرک کینوا
۱٫۲ کاپ کرنبری خشک شده
۳ قاشق غذاخوری پودر نارگیل
۲ قاشق غذاخوری دانه چیا
١ قاشق غذاخوری تخم کتان
۲ قاشق غذاخوری تخم کدو
١ قاشق غذاخوری دانه کنجد
۱٫۲ قاشق چای‌خوری دارچین

 

مراحل پخت

۳۰ دقیقه

انجیرها را داخل یک ظرف قرار داده، رویشان آب داغ بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید. سپس آنها را آبکشی کنید.

خرما، انجیر و بادام را در غذاساز قرار داده و مخلوط کنید تا خرد و ترکیب شوند.

پرک کینوا، کرنبری، پودر نارگیل، دانه چیا، تخم کتان، تخم کدو، دانه کنجد و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. مواد را دوباره با هم مخلوط کرده تا کاملا یکدست شود و حالت خمیری به خود بگیرد.

با استفاده از اسکوپ بستی یا قاشق، مواد را اسکوپ کرده و بعد با دست‌تان به شکل توپک درآورید و روی بشقاب قرار دهید.

توپک‌ها را در یک ظرف دربسته داخل یخچال، به مدت یک هفته نگهداری کنید.

 

***

 

سوپ خامه‌ای کینوا قرمز

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

#سوپ #سوپ_خامه #کینوا #گیاهی #وجترین #پیش_غذا

 

مواد لازم

۸ نفر
۱ عدد پیاز (خرد شده) بزرگ
۳ عدد هویج (نگینی شده) متوسط
۱ عدد کدو سبز (نگینی شده) بزرگ
۲ کاپ شیر نارگیل
۲۵۰ گرم خامه
۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
۱/۴ کاپ کینوا قرمز
۱/۲ قاشق چای‌خوری سیر (رنده شده)
۱/۲ قاشق چای‌خوری زنجبیل (رنده شده)
۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر دارچین
۱/۴ قاشق چای‌خوری زردچوبه
۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر لیمو عمانی
۱ قاشق چای‌خوری پاپریکا
۱ قاشق چای‌خوری پودر نعنا خشک
۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
۲ کاپ آب
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
۱۰۰ گرم کره
فلفل سیاه – به مقدار لازم
۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده)

 

مراحل طبخ

 

کره را در یک قابله با حرارت کم ذوب کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم شوند. هویج و کدو سبز را اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس یک کاپ شیر نارگیل، نصف خامه، قرص عصاره مرغ [یا سبزیجات]، کینوا، سیر، زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، پاپریکا و پودر نعنا خشک را اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید.

در یک ظرف؛ آرد گندم، باقیمانده‌ی خامه و شیر نارگیل را با هم مخلوط کنید.

آب و مخلوط شیر را به قابلمه اضافه کرده و به صورت مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. اگر می‌خواهید سوپ غلیظ‌تر شود، مقدار آرد را بیشتر کنید. سپس اجازه دهید سوپ کاملا جا بیافتد.

آب لیمو ترش و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید.

سوپ را با گشنیز خرد شده سرو کنید.

***

سالاد کینوا و کیل با سس بادام

 

مواد لازم

۶ نفر
۱٫۲ کاپ کینوا
۱ کاپ آب
۱٫۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
۳ کاپ کیل (خرد شده)
۱ کاپ سبزی هفت گیاه (اختیاری)
۲ کاپ دانه‌ی ذرت (آب‌پز شده)
۱عدد فلفل دلمه‌ای قرمز (نگینی شده)
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
☚ مواد لازم برای سس بادام:
۱۵۰ گرم بادام درختی خام
١/٤ کاپ روغن زیتون
۱ قاشق چای‌‌خوری سرکه بالزامیک
۱ عدد آب ‌لیموترش بزرگ
۱٫۲ قاشق چای‌خوری پودر سیر
۱٫۲ قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل
۲ قاشق غذاخوری عسل
نمک – به مقدار لازم
فلفل سیاه – به مقدار لازم

 

مراحل تهیه

 

کینوا را در یک صافی زیر شیر آب سرد شست‌و‌شو دهید. سپس داخل یک قابلمه به همراه آب و عصاره سبزیجات [یا مرغ] با شعله‌ی متوسط روی اجاق قرار دهید.

هنگامی که شروع به جوش آمدن کرد، درب قابلمه را گذاشته، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه تمام آب آن جذب شود. بعد از پخته شدن شعله را خاموش کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته بماند تا خنک شود. سپس دانه‌های به هم چسبیده را با استفاده از چنگال از هم جدا کنید.

در یک ظرف بزرگ؛ کینوا، کیل، سبزی هفت گیاه، ذرت، فلفل دلمه‌ای و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید.

برای تهیه سس؛ همه‌ی مواد سس را در مخلوط‌کن گذاشته و به مدت ۴-۳ دقیقه مخلوط کنید تا کاملا نرم شود. در صورت نیاز به آن نمک، فلفل سیاه یا آب لیموترش اضافه کنید.

سس بادام را به سالاد اضافه کرده و هم بزنید تا سس به خوبی با مواد پوشانده شود.

نکته: به جای کیل می‌توانید از بیبی اسفناج استفاده کنید.

 

***

 

سالاد کینوا

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

 

مواد لازم

۲ تا ۳ نفر
کلم بروکلی
کینوا
فیله مرغ
پیاز
سیر
پودر پاپریکا
فلفل قرمز
نمک
آب لیمو
مراحل
۱ ساعت

خوب دستورشم میذارم البته روش های زیادی برا خوردن کینوا وجود داره این یکی از راه های اونه
اول یه پیاز رو خرد کردم و گذاشتم کاراملی شه و یه حبه سیر توش رنده کردم یه قاشق چایخوری پودر پاپريكا و یه قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز بهش اضافه کردم یه دقیقه گذاشتم تفت بخوره.

بعد یه پیمونه کینوا اضافه کردم و باز یه دقیقه تفت دادم و دو پیمونه آب مرغ بهش اضافه کردم و درش رو گذاشتم تا با حرارت ملایم پخته بشه و آبش کشیده شه، در اینجا آب یه لیمو ترش رو گرفتم بهش اضافه کردم بروکلی رو خرد کردم.

نوش جااان

در بخش تغذیه سالم و خواص خوراکی های وبسایت ناز وب از تمامی خواص و سبک زندگی مدرن و سالم آشنا شوید. از این که ما را انت خاب کردید سپاس گزاریم.

 

کینوا Quinoa چیست از کجا بخریم چگونه بخوریم

Where to buy Kinoa Quinoa How to eat

 

تیپ اصلی بدن با رژیم های غذایی ویژه خودتان را بشناسید

غلاتی که باعث لاغری و کاهش وزن می شود

گیاهانی به جای گوشت

خوراکی هایی مفید برای رفع خستگی و کسلی در پاییز


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان