ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

ژله Jelly چیست؟ چه فواید و مضراتی دارد؟ روش تهیه آن به چه صورت است؟ در ادامه این بخش به Full introduction to the jelly and how to prepare it معرفی کامل ژله و نحوه تهیه ی آن آشنا می شوید. از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.

ژله یک پیش یا پس غذای ژل مانند شور یا شیرین است که معمولاً با اضافه نمودن ژلاتین و یا پکتین (ژلاتین گیاهی) تهیه می شود.
غذاهای ژل مانند شیرین عبارتند از: دسرهای ژلاتینی، مثل خوراک ژله، بلنک مانژ (Blancmange) یا مربا.
غذاهای ژل مانند شور عبارتند از: aspic یا ژلاتین ساده.

ژله سلطنتی نوعی ژله است که زنبورها آنرا می سازند. اگر این ماده غذایی را به لارو زنبور بدهند، تبدیل به زنبور ملکه می شود. از انواع شیرینی های ژلاتینی می توان ژله های کوچک و یا پاستیل های خرسی که مخصوص کودکان است را نام برد.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

ژلاتین چیست؟

ژلاتین، ماده جامد ترد و نیمه شفافی است که بی رنگ یا زرد خیلی روشن است و معمولاً بی بو و بی مزه است. این ماده از حرارت دادن طولانی مدت بافت ملتحمه حیوانات به دست می آید.

ژلاتین، نوعی فراورده پروتئینی است که از هیدرولیز جزئی کلاژن تهیه می شود. کلاژن را از پوست، استخوان، غضروف و دیگر اتصالات بدن حیوانات استخراج می کنند. وقتی ژلاتین حرارت ببیند ذوب شده و زمانی که آنرا دوباره سرد کنند، جامد می شود. ژلاتین همراه با آب، حالت نیمه جامدی را ایجاد می کند.

در مقیاس صنعتی، ژلاتین از فراورده های فرعی صنعت گوشت و چرم می باشد. بر خلاف تصور عمومی، از شاخ و پنجه حیوانات در تولید ژلاتین استفاه نمی شود. برای خارج نمودن کلاژن از بدن حیوانات، از روش های مختلفی همچون قرار دادن در اسید یا محیط های قلیایی گاهی تا چند هفته استفاده می کنند. تولید ژلاتین در سراسر جهان، سالانه 250000 تن می باشد.

ژلاتین برای مصارف خانگی معمولاً به صورت ورقه ای، دانه و یا پودر عرضه می شود. برخی از آنها را می توان مستقیماً به غذای مورد نظر اضافه نمود. برخی دیگر را قبل از مصرف باید در آب خیس کرد.

گیاه خواران از مواد گیاهی همچون آگار به جای ژلاتین استفاده می کنند. البته به خاطر داشته باشید که به آگار ژلاتین نمی گویند؛ چون ژلاتین تنها از حیوانات به دست می آید و منشا گیاهی ندارد. گاهی به انواع ژل و ژله ها هم ژلاتین می گویند. اما ژلاتین تنها به فراورده اطلاق می شود که از پروتئین حیوانات به دست می آید.

پس از به وجود آمدن بیماری جنون گاوی، نگرانی هایی ایجاد شد مبنی بر این که ژلاتین به دست آمده از حیوانات مبتلا به این بیماری، ممکن است عاملی برای انتقال این بیماری به انسان باشد.

موارد استفاده ژلاتین

ژلاتین در تهیه انواع فراورده های خوراکی و غیر خوراکی به کار می رود:
برای درست کردن ژله، بلنک مانژ، پاستیل، aspic و… از ژلاتین استفاده می شود. در تهیه غذاهایی همچون بستنی، ماست، پنیر خامه ای، مارگارین و… از ژلاتین به عنوان تثبیت کننده، غلیظ کننده و یا ترکیب کننده استفاده می کنند. معمولاً در غذاهای کم چرب برای ایجاد حالت چربی در دهان و حجم دادن به غذا بدون زیاد شدن کالری آن، ژلاتین به کار می برند. از ژلاتین برای شفاف نمودن آب میوه ها و نوشیدنی ها همچون آب سیب و سرکه استفاده می شود.

ژلاتین، در ساخت پوشش کپسول های خوراکی به کار می رود. به عنوان پوشش، حمل کننده و یا عاملی برای جداسازی مواد استفاده می شود؛ مثلاً سبب حل شدن بتا کاروتن در آب می شود که همین امر، رنگ زرد روشن بسیاری از نوشیدنی های غیر الکلی را ایجاد می کند.

ژلاتین به چسب استخوان معروف است و در ساخت ورقه های شنی، عاملی برای اتصال اجزا محسوب می شود. در تهیه کاغذ چاپ براق و کارت های بازی و همچنین برای ساخت فیلم و کاغذ عکاسی از ژلاتین استفاده می کنند. با وجود تلاش های به عمل آمده، هنوز نتوانسته اند ماده ای مقاوم تر و ارزان تر از ژلاتین، جایگزین آن نمایند.

 

دستور تهیه ژله های زمستانی با طرح زیبای دانه برفی

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

مواد لازم:

ژله آلوورا

آب جوش

بستنی وانیلی

کره یا روغن تنها برای چرب کردن قالب ژله

دستور تهیه:

یه بسته ژله آلوورا رو با یه لیوان آب جوش حل میکنیم و زمان کوتاهی در ماکروفر میگذاریم یا به روش بن ماری عمل میکنیم تا مایع کاملا شفاف بشود و تا زمان خنک شدن آن صبر میکنیم.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

بعد از خنک شدن حدود سه قاشق از این مایع را برمیداریم و کنار میگذاریم(برای چسبناک کردن قالب احتیاج داریم)
سپس نصف لیوان بستنی وانیلی رو که از قبل از
فریزر در آوردیم و هم دمای محیط شده را به مایع اصلی اضافه میکنیم و در سینی مستطیلی که کمی چرب شده به قطر حدود یک سانت میریزیم و میزاریم ببنده.

سپس قالب دونه برفی میزنیم به اینصورت که روی ژله بستنی برشهای مربعی متناسب با سایزهای قالب دونه برفی ایجاد میکنیم و برشها را روی قالب گذاشته و با کف دست فشار کمی آورده تا برش قالب زده شود و دورهای اضافی را کنار گذاشته و دونه برفی برش خورده را به کمک دکمه فشاری قالب در سینی دیگری جدا میکنیم.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

وقتی دونه برفها حاضر شدند آنها را در یخچال میگذاریم تا شل نشوند.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

قالب اصلیتون که حتما باید فلزی باشه را با ژله
آلوورایی که کنار گذاشته بودید، آغشته میکنید و اضافه آنرا خارج میکنید و در یخچال میزارید تا دیواره چسبناک بشه و بعد از پنج دقیقه از یخچال در می آوریم.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

دونه برف ها را روی دیواره قالب میچسبونید و تقریبا به مدت 10 دقیقه میگذارید در یخچال تا محکم تر بشه.

ژله بلوبری آماده رو درست کرده و کاملا سرد ، در چند مرحله با لایه های کم حجم داخل قالب اصلی میریزید جوری که مطمین باشید دونه برفها جابجا نمیشه.

حتما لایه لایه بریزید چون کار خراب میشه و درضمن برای هر لایه کافی است مقدار زمان کوتاهی در یخچال بگذارید که فقط نیم بند شود.

وقتی در نهایت قالب پر شد بعد از چند ساعت آماده است و مانند دسرهای دیگر از قالب در می آوریم. نوش جان.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

دستور تهیه ژله نارنگی، پرتقال، انار، سیب، کیوی و …

دستور تهیه ژله میوه های زمستانی کاملا شبیه به هم است تنها میوه بکار رفته بنا به سلیقه تان می تواند تغییر کند. نوش جان

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

مواد لازم برای تهیه ژله نارنگی

پودر ژله آلوئه ورا : 2 بسته
شیر: 2 لیوان
آب جوش: 2 لیوان
نارنگی: 4 عدد

 

ابتدا نارنگی ها را پوست کنده و از حلقه حلقه کنید.
نارنگی ها را برای چند دقیقه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا آب اضافی شان جذب شود.
نصف یک بسته از ژله آلوئه ورا را با نصف لیوان آب جوش حل کنید.
سپس بعد از این که کمی خنک شد، نصف لیوان شیر را به آن اضافع کرده و مخلوط کنید.
قالب تان را کمی چرب کنید و نارنگی ها را کف قالب تان بچینید.
نصفه ژله آلوئه ورا را روی نارنگی ها ریخته و درون یخچال بگذارید تا کامل بسته شود. این کار برای جلوگیری از تکان خوردن نارنگی ها است.
بعد از دو ساعت مابقی ژله ها را ابتدا با آب جوش و سپس با شیر مخلوط کرده و درون قالب بریزید.
بعد از 3 ساعت فالب را از یخچال بیرون آورده و از قالب خارج کنید.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

ژله برفی داخل لیوان یا جام

دستور تهیه ژله بلوری داخل جام

یک بسته Alvora Jelly ژله الوورا رو به همراه یک لیوان آب روی بخار کتری بگذارین تا کاملا شفاف و زلال بشه

 

دقت کنین فقط یک لیوان اب میزنم تا ژله م استحکام بیشتر داشته باشه و برای کاتر زدن و غیره اذیت نکنه چون هر چه سفت تر بشه ژله بهتر میشه روش مانور داد و اون رو برش زد.

بعد از اینکه ژله سرد شد و به دمای محیط رسید اون رو با شیر،خامه ،بستنی و .. مات کنین.من از خامه استفاده میکنم به این صورت که خامه رو از قبل در دمای محیط میگذارم تا هم دما بشن و در حد یکی دو قاشق خامه داخل یک کاسه میریزم و به اون کمی ژله میزنم و خوب هم میزنم تا کاملا باز بشه و بعد باقی ژله رو بهش میزنم.خوب مخلوط کرده و داخل یک ظرف یا سینی بریزین.دقت کنین ارتفاع ژله بیشتر از نیم سانت نشه چون ما میخواییم این ژله رو با کاتر بلور برفی ،برش بدیم
پس در انتخاب ظرف دقت کنین.
من تو یه سینی پلاستیکی کوچولوی 26 در 17 س ریختم. میتونین از انواع کرم وانیلی و یا کرم شیر هم استفاده بفرمایید. بگذارین حداقل سه ساعت داخل یخچال بمونه تا کاملا سفت بشه و ببنده.

حالا با کاتر بلور برف ژله رو کاتر بزنین. من از کاتر اجکتی بلور برف در سه سایز استفاده کردم.
کاتر رو داخل ژله بزنین و خوب فشار بدین تا کاملا برش بخوره و وقتی مطمئن شدین کناره هاش آزاد شده کاتر رو بلند کنین.

حالا هر بلور برف رو بسته به سلیقه ی خودتون و شکل ظرفتون داخل ظرف بچینین. اصلا نگران نباشین.بلورها به راحتی به دیواره ی ظرف میچسبن و اصلا نمی افتن.

به این صورت ظرف ها رو آماده میکنیم. میتونین حتی توی کاسه و یا هر جایی که دوست دارین این کار رو انجام بدین.
همه ش بسته به سلیقه و خلاقیت خودتون داره.برای قسمت ابی رنگ ژله ی بلوبری رو طبق معمول آماده کنین.
رنگ ژله بسته به مارکی داره که استفاده میکنین.

 

ژله های زمستانی دانه برفی/ دسر میوه های زمستان

 

من همیشه از مارک داژه استفاده میکنم و برای اینکه آبی پر رنگ تری بهم بده خیلی کم رنگ آبی بهش زدم تا به رنگ دلخواهم برسم و پر رنگ تر بشه تا حال و هوای زمستونی بیشتری پیدا کنه.

اینکه چقدر ژله بلوبری آماده کنین بسته به گنجایش ظرفتون داره پس از قبل اندازه گیری رو انجام بدین.

ژله رو از قبل آماده کنین و بگذارین خوب خنک بشه و داخل یخچال بگذارین تا کمی غلیط بشه.

حالا ژله رو آروم آروم داخل ظرف ها بریزین. اینکه ژله خنک باشه و کمی تو یخچال غلیظ بشه کمک میکنه به اینکه بلور ها از دیواره جدا نشن
و خیلی با احتیاط بریزین تا بلورها جدا نشن .حالا دسرتون رو بگذارین توی یخچال تا کاملا ببنده.

موقع سرو کمی عسل با انگشت به لبه ی ظرف بزنین.
دقت کنین ،گفتم با انگشت،چرا؟
چون خیلی تمیز و با تسلط میتونین یه خط دور ظرف بندازین و کار تمیز در میاد
حالا یه کاسه پر از شکر کنین و جام رو داخل اون کنین
من عمدا کاسه ی شکر رو سر پر گرفتم تا سطح ژله هم شکری بشه و حس برف و یخ بیشتری ایجاد کنه

دقت کنین عملیات شکری رو موقع سرو انجام بدین چون اگر بمونه شکر ها آب میشه و ژله شل می شود و بد طعم.

 

آموزش تصویری تهیه ژله خرده شیشه با شیر | دسر مجلسی و لاکچری

دختر ژله ای ایران / عکس و فیلم تنها دختر ژله ای و بدون استخوان ایران

مدل تزئین انواع ژله (سری دوم)

آموزش تصویری تهیه ژله جدید رولتی

ژله مغزدار پرطرفدار آموزش تهیه

 

Winter jelly snowflakes / winter fruit dessert

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان