ویتامین اصلی مورد نیاز برای فعالیت

مجموعه : تغذیه مناسب
ویتامین اصلی مورد نیاز برای فعالیت

ویتامین ضروری بدن برای فعالیت تمامی سنین

ویتامین و پروتئین کافی بدن باعث سلامتی، شادابی و انرژی لازم برای فعالیت های روزانه در هر سنی می باشد. کمبود هر کدام باعث کاهش و افت توان و انرژی می شود.

یکی از مهمترین ویتامین های لازم برای توان بیشتر بدن فسفر می باشد. ویتامین فسفر هم برای سوخت‌وساز کربوهیدرات‌ها لازم است و علاوه بر اینکه در مواد غذایی حاوی ویتامین 12 B وجود دارد در مغزیجات نیز یافت می‌شود.

فعالیت های ورزشی و روزانه به ویژه برای افراد بالای 40 سال بسیار حائز اهمیت است. افزایش سن و کاهش مواد مغذی بدن اصلی ترین دلیل بیماری، ضغف، ناتوانی و کم انرژی بودن است.

کاهش چربی و مواد قندی و جایگزین کردن غذا و خوراکی های مفید و کم راه سلامتی، شادابی و فعالیت های گوناگون شما را طولانی می کند.

 

ویتامین اصلی مورد نیاز برای فعالیت

 

لیست خوراکی هایی که سرشار از فسفر هستند:

تمامی مواد غذایی، سبزیجات، غلات، مغزیجات و ماکیان دارای فسفر هستند اما لیست خوراکی های زیر بیشترین فسفر را برای بدن تامین می کنند.

  1. گردو
  2. بادام زمینی
  3. میگو
  4. ماهی ساردین
  5. جو دوسر
  6. لوبیا چیتی
  7. لوبیا
  8. سویا
  9. عدس
  10. دانه کتان

 

ویتامین اصلی مورد نیاز برای فعالیت

 

تغذیه های مناسب در فعالیت های متفاوت

در زمان ورزش، فعالیت های کاری روزانه، رابطه جنسی، مقادیر قابل‌توجهی آب از طریق تحرک و تعریق از بدن خارج می‌شود. بنابراین با مصرف آب در کنار مکمل و خوراکی های ویتامینی و پروتئینی توان خود را بالا نگه دارید.

از سوی دیگر همراه با آب، مصرف املاح معدنی نیز لازم است که در این موارد مصرف مخلوطی از کرفس تازه، خیار و آناناس می‌تواند علاوه بر فراهم کردن آب و املاح مورد نیاز تعریق را کاهش دهد و مانع از دست رفتن آب و مواد مغذی بدن شود.

 

مهمترین علائم کاهش و کمبود فسفر بدن

کمبود فسفر را هیپوفسفاتمی می‌نامند. هیپوفسفاتمی زمانی رخ می دهد که سطح فسفر در خون شما بسیار کم شود.

این سبب می‌شود سطح انرژی شما پایین بیابد. باعث ضعف عضلانی، خستگی و تحمل کم برای ورزش شود. فسفر ناکافی هم‌زمان با مقادیر کم کلسیم و ویتامین D می‌تواند منجر به ضعیف شدن و نرم شدن استخوان‌ها در مدت‌زمان طولانی شود.

این عامل باعث درد مفاصل و عضلات می‌شود. سطح فسفر به شدت در بدن کنترل می‌شود و سطح پایین می‌تواند نشانه اختلال دیگری باشد.

افرادی که کمبود فسفر خفیف تا متوسط ​​دارند، اغلب علائمی ندارند. با کمبود شدید فسفر، علائم ممکن است شامل ضعف عضلانی و گیجی باشد.

همچنین کمبود فسفر ممکن است همراه با سوءتغذیه، سوء جذب، عدم تعادل اسید و باز، افزایش کلسیم خون و اختلالاتی که بر عملکرد کلیه تأثیر می گذارد دیده شود.

با مشاهده این نشانه ها و تست آزمایش، از املاح ضروری بدن آگاه شوید و سپس با مشورت پزشک تغذیه مناسب  و مکمل های ضروری را مصرف کنید. همیشه قدر سلامتی تان را بدانید و در حفظ شادابی و سلامت بدنتان محتاط تر باشید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان