خواص پسته

خواص پسته

پسته چیست و چه خواصی دارد؟

پسته از گونه گیاهان گلدار دو لپه ای است. درخت کوچکی است که سرچشمه آن خاورمیانه و آسیای میانه است.

در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. میوه کوچک این درخت به نام پسته بسیار لذیذ و مقوی است.

شرایط کاشت و پرورش پسته

خاک مرغوب مهم ترین عامل رشد و تکثیر پسته است. درخت پسته در یک خاک رستی و شنی عمیق با pH خنثی و عمق ریشه‌دهی بیشتر از 60 سانتی‌متر برای تولید آجیل تجاری ایده آل است. پسته نسبت به سایر انواع درختان آجیل نسبت به شرایط نسبتاً شور و قلیایی تحمل بیشتری دارد.

آب و هوا برای رشد پسته، به گرمای تابستانی طولانی نیاز دارد. یک دوره کامل بدون سرمازدگی درختان در زمستان، حدود 200 روز برای رشد گل ها و رسیدن میوه هایی با کیفیت عالی ضروری است.

درخت پسته در برابر باد مقاومت بالایی دارد. اما در جوانی و نهالی درخت باد می تواند شکل آن را تغییر دهد برای اطمینان و نگهداری بهتر، لازم است تکیه گاه مناسب برای درختان جوان تهیه کرد.

 

خواص پسته

خواص پسته

  1. بهبود عملکرد قلب، رفع تنگی شریان های قلبی و جلوگیری از سکته قلبی به دلیل داشتن سیستولیک و دیاستولیک موجود در پسته که باعث کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون می شود.
  2. کمک به بهبود دید چشم در عدسی و شبکیه به دلیل داشتن لوتئین و زیگزانتین تنها کاروتنوئیدهایی که در چشم وجود دارد و مصرف پسته می تواند به کاهش آب مروارید کمک کند.
  3. کاهش وزن و تناسب اندام به دلیل داشتن پروتئین، کالری بالا و فیبر میان وعده بسیار عالی برای رفع گرسنگی و دل ضعفه.
  4. رفع اختلال نعوظ در مردان یا زنان که توانانی جنسی ضعیفی دارند.

مضرات پسته

مصرف بی رویه پسته در روز، به طور مثال نصف فنجان پسته نمکی باعث افزایش سدیم در بدن می شود که منجر به افزایش فشار خون و سکته می شود.

مقدار مصرف پسته

بهترین نوع مصرف پسته، پسته ی خام و بدون نمک است. روزانه 10 تا 15 عدد پسته مجاز به مصرف هستید. بهترین زمان هنگام صبحانه است. اما افرادی که رژیم غذایی دارند می تواند برای یک میان وعده در روز استفاده کنند.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان