مربای پوست پسته! کمی شاید کمی عجیب به نظر بیاید اما هیج خوراکی دراین دنیا بدون خاصیت نیست. حتی هسته یا پوست آن!
اصلی ترین رویش میوه وجود هسته و پوسته ی آن است! پس هیچگاه آنها را بی ارزش نکنید!😊
آنالیز پوست استخوانی پسته پوست سخت پسته را در هاونگ خیلی خوب نرم کنید و به عنوان پودر تزئین، تهیه گداخته یا یک قاشق همراه با شکر و شیر می توانید استفاده کنید.
پروتئین خام: ۱۱.۲۰% فیبر خام: ۱۵.۲۸% چربی خام: ۵.۲۹% خاکستر خام: ۱۰.۱۳% عصاره عاری از ازت: ۵۲.۱۶% کلسیم: ۱.۰۸% فسفر: ۰.۱۱% منیزیم: ۰.۳۱% پتاسیم: ۴.۴۴% آهن: ppm68 منگنز: ppm6 مس: ppm23 روی: ppm5 انرژی خام: Kcal/kg DM45
پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است. پوست پسته خاصیت ضد اسهال دارد و برای بواسیر بسیار مفید است. باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.
برای درمان این بیماری باید پوست پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند.از دیگر خواص پوست پسته:
• بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
• جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
• برای استحکام لثه، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است.
• دم کرده پوست پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
• دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
• برای رفع سکسکه پوست پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.
همچنین می توانید از پوست پسته تازه ترشی بسیار خوشمزه ای تهیه کنید و در زمستان به همراه غذا میل نمایید
مواد لازم
پوست پسته تازه: 1 کیلو
شکر: 1 کیلو
هل یا وانیل: به قدر لازم
آبلیمو: نصف استکان
گلاب در صورت تمایل: 1 فنجان
خلال پسته: 1 فنجان
طرز تهیه
پوست پسته را شسته و آن را 4 بار و هر بار 20 دقیقه می جوشانیم تا تلخی پوست گرفته شود و آن را در آب سرد می ریزیم.
یک ساعت بعد آن را صاف می کنیم.
شکر را با 3 لیوان آب و گلاب می جوشانیم تا کمی قوام بیاید.
پس از سرد شدن شربت پوست پسته ها را در شربت می ریزیم و بعد از 3-2 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید.
آبلیمو و خلال پسته را هم اضافه می کنیم و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم مربا خنک شود.