ramazan
ramazan

خواص و مضرات نارگیل و شیر نارگیل

خواص و مضرات نارگیل و شیر نارگیل

نارگیل یکی از بیشترین میوه های مصرفی در جهان به شمار می رود در این بخش به تمامی فواید و بدی های نارگیل و شیر نارگیل اشاره می شود .

.

.
.
.
.

نارگیل معمولاً از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیكن به كانادا وارد می شود .مقدار بسیار كمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود كه به مصرف داخلی می رسد .نارگیل درختی است كه بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است . طول برگچه ها حدود یك متر می باشد . رنگ آنها سبز روشن است.میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است.
میوه نارگیل كروی شكل است كه قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشكل  از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد.

 .
.
.
.
.
.

در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود كه چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل كه شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز كرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنید و ازگوشت داخل آن استفاده كنید . البته می توانید بعد از بیرون كشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل بشكند.

 .
.
.
.
.

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامیكه نارس است مقدار بیشتری شیر دارد ولی بتدریج میوه می رسد و مقدارشیر آن كمتر می شود .برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب كنید كه سنگین باشد ضمناً آنرا تكان دهید كه صدای شیر داخل آنرا بشنوید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما كهنه است و یا اینكه شیرش بیرون آمده و هوا كشیده و خراب شده است.

 .
.
.
.

تركیبات شیمیایی:
گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اكسیداز و كاتالاز  می باشد . در شیر نارگیل اسید های آمینه  مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،‌لیزینف تایروزین ،‌تریپتوفان ، پرولین ،‌لوسین و آلانین موجود است .

 .
.
.
.
.

 

مطالب مرتبط

خواص بی نظیر شربت خاکشیر و دستور تهیه

در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است:

انرژی  

350 كالری 

آب

50 كالری

پروتئین  

35 گرم 

چربی

35 گرم

مواد نشاسته ای        

9 گرم

كلسیم   

  12 میلی گرم

پتاسیم 

250 میلی گرم

سدیم  

 25 میلی گرم

فسفر 

 95 میلی گرم

آهن  

18 میلی گرم

ویتامین ب 1          

05 میلی گرم

ویتامین ب 2       

02 میلی گرم

ویتامین ب 3       

05 میلی گرم

ویتامین ث         

32 میلی گرم

 .
.
.
.
.
همانطور كه گفته شد به مایعی كه در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی بایداضافه كرد كه با له كردن و چرخ كردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید كه به آن شیر نارگیل گفته می شود .
 .
.
.
.
شیر نارگیل نیز یك غذای كامل محسوب می شود.

انرژی  

350 كالری 

آب

65 گرم   

پروتئین  

32 گرم

چربی

25 گرم

مواد نشاسته ای        

5 گرم

كلسیم   

  16میلی گرم

فسفر 

 100 میلی گرم

آهن 

15میلی گرم

ویتامین ب 1   

03 میلی گرم

ویتامین ب 2       

01 میلی گرم

     ویتامین ب 3       

08میلی گرم

ویتامین ث       

2 میلی گرم

 .
.
.
.
.
خواص داروئی:
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و شیر نارگیل كمی گرم و مرطوب است.
1)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق كننده است.
2)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.
3)برای خوشبو كردن دهان مفید است.
4)ضعف كبد را درمان می كند.
5)برای برطرف كردن بواسیر مفید است.
6)ادرار را زیاد می كند .
7)درد مثانه را رفع می كند.
8)زخم های بدن را مدارا می كند .
9)كرم معده و روده ، مخصوصا کرم كدو را از بین می برد.
10)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
11)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.
12)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است.
13)دم كرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است.
14)برای دفع سنگ كلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشید.
.
.
.
.
.
خواص شیر نارگیل
1-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است .
2-برای رفع اسهال خونی مفید است.
3-برای برطرف كردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده كنید.
4-شیر نارگیل ضد سم است.
5-برای پائین آرودن تب مفید است.
6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.
 .
.
.
.
.
.
خواص روغن گوشت نارگیل
روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید.
1-برای معالجه بیماریهای پوستی بكار می رود.
2-حافظه و هو ش را تقویت می كند.
3-درد مثانه را رفع می كند.
4-كرم كدو و کرمهای دیگر روده را دفع می كند.
5-در درمان كمر درد موثر است.
6-معالج بواسیر است.
7-محرك نیروی جنسی است.
.
.
.
.
.
.

مضرات:
نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود چون نارگیل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشكالی تولید نمی كند.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان