نارگیل یکی از بیشترین میوه های مصرفی در جهان به شمار می رود در این بخش به تمامی فواید و بدی های نارگیل و شیر نارگیل اشاره می شود .
.
نارگیل معمولاً از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیكن به كانادا وارد می شود .مقدار بسیار كمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود كه به مصرف داخلی می رسد .نارگیل درختی است كه بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است . طول برگچه ها حدود یك متر می باشد . رنگ آنها سبز روشن است.میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است.
میوه نارگیل كروی شكل است كه قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشكل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد.
در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود كه چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل كه شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز كرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنید و ازگوشت داخل آن استفاده كنید . البته می توانید بعد از بیرون كشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل بشكند.
درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامیكه نارس است مقدار بیشتری شیر دارد ولی بتدریج میوه می رسد و مقدارشیر آن كمتر می شود .برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب كنید كه سنگین باشد ضمناً آنرا تكان دهید كه صدای شیر داخل آنرا بشنوید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما كهنه است و یا اینكه شیرش بیرون آمده و هوا كشیده و خراب شده است.
تركیبات شیمیایی:
گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اكسیداز و كاتالاز می باشد . در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،لیزینف تایروزین ،تریپتوفان ، پرولین ،لوسین و آلانین موجود است .
مطالب مرتبط
انرژی | 350 كالری |
آب | 50 كالری |
پروتئین | 35 گرم |
چربی | 35 گرم |
مواد نشاسته ای | 9 گرم |
كلسیم | 12 میلی گرم |
پتاسیم | 250 میلی گرم |
سدیم | 25 میلی گرم |
فسفر | 95 میلی گرم |
آهن | 18 میلی گرم |
ویتامین ب 1 | 05 میلی گرم |
ویتامین ب 2 | 02 میلی گرم |
ویتامین ب 3 | 05 میلی گرم |
ویتامین ث | 32 میلی گرم |
انرژی | 350 كالری |
آب | 65 گرم |
پروتئین | 32 گرم |
چربی | 25 گرم |
مواد نشاسته ای | 5 گرم |
كلسیم | 16میلی گرم |
فسفر | 100 میلی گرم |
آهن | 15میلی گرم |
ویتامین ب 1 | 03 میلی گرم |
ویتامین ب 2 | 01 میلی گرم |
ویتامین ب 3 | 08میلی گرم |
ویتامین ث | 2 میلی گرم |
مضرات:
نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود چون نارگیل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند. خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشكالی تولید نمی كند.