کیک پایه ثابت تمام جشن تولدها، مراسم عقد و عروسی، حتی مراسم عزاداری و … دیگر مناسبت ها مصرف می شود.
چه بسا یکی از خوشمزه های خانه نیز هست و عصرانه های دلچسبی را در کنار یک فنجان چای تازه به ما می دهد.
آرد 2 لیوان، تخم مرغ 3 عدد متوسط، پودر قند الک شده 1 ل، کره یا روغن جامد 2 ق مرباخوری،وانیل نصف ق چایخوری، اسانس های مختلف خوراکی، کشمش پلویی نصف لیوان، پودر کاکائو 2 قاشق. اگر می خواهید کمی طعم تلخی و غالب بگیرد پودر کاکائو را بیشتر استفاده کنید.
زرده و سفیده تخم مرغها را جدا كنید و سفیده را با همزن آنقدر بزنید تا کف کند و به شکل فوم شیر درآید، در یک ظرف دیگر كره یا روغن جامد را با همزن می زنیم تا نرم و یكنواخت شود. بعد پودر قند الک شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
نوبت به زرده ها می رسد، آنها را با وانیل و اسانس دلخواه مخلوط می کنیم. بعد مابقی آرد الک شده، بکینگ پودر و نصف شیر و کشمش را اضافه و هم می زنیم.
در مرحله پایانی، سفیده های خامه ای شده را اضافه می کنیم و با چنگال به آرامی با بقیه مواد و در یک جهت مخلوط می كنیم. و در قالبی با دیواره های بلند که با کره چرب شده می ریزیم.
نصف مواد را بدون کاکائو ریخته و نصف دوم را با کاکائو مخلوط کنید و روی لایه ی اول بریزید. با یک خلال چرخی در مواد بزنید تا رقص کاکائو در کیک شما را به وجد بیاورد! و ببرید برای پخت در داخل فری که از قبل با 175 درجه سانیتگراد گرم شده است.
نیم ساعت داخل فر بماند و پس از آن برای سرو برش بزنید و با یک چای دارچین نووش جااان کنید.