ماجرای رانده شدن شیطان و خواسته های او از درگاه الهی.
شیطان پس از هزاران سال عبادت در درگاه خداوند، به خاطر نافرمانی از دستورات الهی از درگاه ایزد متعال رانده شد.
شیطان پس از ترد شدن از رحمت الهی از خداوند خواسته هایی قابل تامل مطرح می کند. حاصل این درخواست ها را پیامبر اعظم (ص) چنین بیان می فرمایند:
برگرفته از کتاب کنزالعمال جلد 16، صفحه ی 42 حدیث 44/48.
شیطان نامی است برای هر موجود شرور و سرکش. شیطان به عنوان اسم خاص یا همان ابلیس، نام موجودی است که بر آدم سجده نکرد و از درگاه خداوند رانده شد. در مورد چیستی شیطان بین علما اختلاف است ولی بیشتر مفسران او را از جنس جن میدانند.
واژه شیطان و شیاطین 88 باردر قرآن به کار رفته که در بسیاری از موارد، مراد از آن ابلیس است. طبق آیات، شیطان از اطاعت فرمان الهی درباره سجده بر آدم سرباز زد و از جایگاهی که در آن قرار داشت برکنار شد.
پس از آن، از خداوند خواست که او را تا روز قیامت مهلت دهد و خداوند نیز تا روزی معین به او مهلت داد. خداوند در آیات متعددی انسان را متوجه خطر بزرگ شیطان کرده و از او میخواهد تا وسوسههای شیطان، او را از راه بندگی و عبودیت بیرون نبرد.
بر اساس قرآن، شیطان پس از رانده شدن از درگاه الهی به دلیل نافرمانی از دستور سجده بر آدم، از خداوند خواست که تا روز قیامت به او مهلت دهد ولی خداوند تا روزی معین که پیش از روز قیامت است مهلت به او داد.
بنابراین خداوند شیطان را پلید خلق نکرد، چنانکه 6 هزار سال خدا را پرستش کرده، همنشین فرشتگان و اهل عبادت بوده، اما به دلیل تکبر در برابر خداوند، راه طغیان را در پیش گرفته و از رحمت خداوند دور شد.
شیطان از نظر علامه طباطبایی بد مطلق نیست! وجود او شر آمیخته به خیر است!!
بر اساس قرآن، آفرینش ابلیس برای امتحان بندگان است. خداوند همچنین القائات شیطان را برای بیماردلان و سنگدلان، مایه آزمایش قرار داده است. بیان اینگونه تعبیرها از ابلیس یا شیطان تنها تفسیر این کتاب معجزه آسا است!
برچسبها: نیایش با خدا