كوكوي چِغِرتمه و آش گوجه برای چاق ها

مجموعه : غذاهای رژیمی
كوكوي چِغِرتمه و آش گوجه برای چاق ها

دستور تهیه دو غذای رژیمی بسیار مناسب برای افرادی که به تازگی و بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن و چاقی شده اند…

 

 

درست است که ماه رمضان به تازگی تمام شده است، اما ممکن است حتی بعد از رمضان هم بعضی از شما چاق شده باشید. به همین علت ناز وب؛ طرز تهیه دو نوع غذای خوشمزه که کالری زیادی ندارند را به شما آموزش داده ایم.

كوكوي چِغِرتمه

مواد لازم:

    200 گرم فيله مرغ
    200 گرم لوبياي سبز
    3 عدد تخم‌مرغ
    1 عدد فلفل دلمه‌اي قرمز
    1عدد پياز
    نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
    3 حبه سير
    3 ق چ زعفران آب شده
    روغن به مقدار لازم

دو پیشنهاد متفاوت برای شمایی که تازگی ها چاق شده اید

طرز تهیه:

1. فيله مرغ را در يك قابلمه با كمي آب و مقداري زردچوبه و نمك آب‌پز كنيد و بگذاريد تا آب آن تمام شود. سپس تكه‌هاي مرغ را با چاقو برش زده و خلالي خرد كنيد. حالا تكه‌هاي مرغ را با مقداري روغن در تابه تفت دهيد. لوبياها را هم بعد از پاك كردن به همان حالت درسته آب‌پز كنيد.

 

2. پياز را به صورت خلالي ريز كنيد و در تابه با مقداري روغن تفت دهيد تا طلايي شود. لوبيا‌ها را هم كه از قبل پخته‌ايد، خرد كرده همراه با تكه‌هاي مرغ، نمك و فلفل به مواد اضافه كنيد و هم بزنيدتا تفت داده شوند. در اين فاصله فلفل دلمه‌اي را هم نگيني خرد كرده و سير را هم پس از رنده كردن به مواد بيفزاييد. حالا تفت دادن را ادامه دهيد تا مواد طعمشان را به هم بگیرند.

 

3. بعد از آماده شدن مواد، تابه را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد مخلوط كاملا سرد شود. مواد را داخل كاسه ريخته، تخم‌مرغ‌ها را داخل آن بشكنيد و خوب هم بزنيد. حالا نوبت اضافه كردن زعفران است.

 

4. در پايان يك تابه را روي حرارت قرار داده مقداري روغن در آن داغ كنيد. حالا مواد كوكو را در تابه بريزيد و حرارت را كم كنید و اجازه دهيد تا يك طرف آن كاملا سرخ شود. سپس كوكو را برش زده و برگردانيد تا طرف ديگر هم به همين صورت سرخ شود. بعد از حدود 15 دقيقه، حرارت را خاموش كرده و كوكو را در ظرف مناسب سرو كنيد.

 

فوت‌وفن

اگر تخم‌مرغ را در مخلوط مواد داغ بريزيد، بلافاصله بسته شده و ديگر كاركرد اصلي‌اش را در پخت كوكو ندارد.

 

آش گوجه‌فرنگي

 

مواد لازم براي 8 نفر:

    2 ليوان آب مرغ يا گوشت
    100 گرم لوبيا چيتي
    100 گرم عدس
    100 گرم بلغور گندم
    1 كيلوگرم سبزي آش
    1 كيلوگرم گوجه فرنگي
    به مقدار لازم روغن
    2 ق س نعنا خشك
    چند عدد فلفل سبز تند
    به مقدار لازم نمك، فلفل وزردچوبه
    2 عدد پياز متوسط

طرز تهیه:

1. لوبيا چیتی را از شب قبل در مقداري آب سرد خيس كنيد و صبح در قابلمه مناسبي با مقداري آب و آب مرغ يا گوشت روي شعله متوسط اجاق گاز بگذاريد تا نيم‌پز شود. سبزي آش را هم در اين فاصله درشت خرد كنيد.عدس و بلغور گندم را بعد از شستن به مواد داخل آش اضافه كنيد و بگذاريد بپزد. در اين فاصله پيازها را پوست بكنيد و خلالي خرد كنيد، سپس در تابه ديگري روغن بريزيد و آن را در روغن تفت دهيد.

 

2. در مراحل سرخ شدن پياز، زردچوبه را هم اضافه كنيد. حالا مقداري از پيازداغ را براي تزئين كنار بگذاريد و بقيه را در آش بريزيد. نعنا خشك را هم كمي در روغن تفت دهيد و نيمي از آن را در آش ريخته و بقيه را براي تزئين روي آش كنار بگذاريد.

 

3. حبوبات داخل آش را امتحان كنيد. اگر كاملا پخته بودند، نمك و فلفل را افزوده و بعد از يكي دو دقيقه سبزي خرد شده را در آش بريزيد.

 

4. گوجه فرنگي را در مخلوط‌كن يا دستگاه غذاساز ريخته يا با دست رنده كنيد. وقتي سبزي‌ها پخت، گوجه فرنگي را همراه با فلفل‌هاي سبز (به صورت درسته) اضافه كنيد. حالا شعله را كم كرده و نيم ساعت صبر كنيد تا آش حسابي جا بيفتد.
سپس با نعنا داغ و پيازداغ تزئين كرده و سرو كنيد.

 

يه‌جور ديگه

اگر آب گوشت يا آب مرغ نداشتيد، مي‌توانيد از قرص عصاره گوشت و مرغ استفاده كنيد. البته در اين صورت ديگر نيازي به اضافه كردن نمك نيست؛ چراكه قرص‌هاي عصاره معمولا سرشار از نمك هستند.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان