ریچارد لتز حشرهشناس استرالیایی این شبپره را در یک بوتهزار کشف کرده است. این کشف نشان دهنده آن است که تکامل پروانهها و شبپرهها حتی پیچیدهتر از چیزی است که قبلا تصور میشد. قدمت این شب پره 100 میلیون است.
زیستشناسان در جزیره کانگورو نوعی شبپره شناسایی کردهاند که به همان روش پروانهها و شبپرههایی که 80 تا 100 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردهاند، نورافشانی میکند.به گزارش نازوب این شبپره مرموز Aenigmatinea glatzella نام دارد وبالهای درخشانی به رنگ طلایی و بنفش دارد که طول آنها در هنگام باز شدن به اندازه یک سکه پنج سنتی است.
به نظر میرسد این شبپره از خانواده شبپرههای بدوی است که اولین بار در دهه 70 میلادی شناسایی شده و دانشمندان به آنها لقب «دایناسور زنده» را دادند.
دکتر تد ادواردز، عضو افتخاری سازمان تحقیقات علمی و صنعتی همسود (CSIRO) کلکسیون حشرات ملی استرالیا، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی بینالمللی است که پس کشف شبپره انیگما در جزیزه کانگورو به وسیله دکتر ریچارد لتز، آن را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد.
دکتر ادواردز میگوید: «در حالی که کشف این شبپره جدید، روابط تکاملی میان دیگر خانوادههای شبپره را تقویت میکند، همچنین نشان دهنده این است که نسل پروانهها و شبپرهها بیش از یک بار تکامل یافته است».
انیگما روی درختان سرو جنوبی زندگی میکند و عمر بسیار کوتاهی دارد. تنها در طول یک روز آنها از پیله بیرون میآیند، جفتگیری میکنند، مادهها تخمریزی میکنند و سپس میمیرند.دکتر ادواردز امیدوار است که انیگما مردم استرالیا را ترغیب کند تا برای موجوداتی که وی بیش از 50 سال در حال مطالعهشان بوده، ارزش بیشتری قائل شوند.
وی در اینباره می گوید: «استرالیا از نظر تعدد گونه های حشرات چنان غنی است که هنوز هم گونههای زیادی کشف نشده باقی مانده است».
بعضی از گونه های حشرات به جای رنگهای روشن دارای الگوهای پیچیده هستند که هر الگو خاصیت متفاوتی دارد، بعضی برای استتار و بعضی هم برای توانایی شناسایی یکدیگر هستند. دکتر ادوارز خاطر نشان می کند که این حشرات در نوع خود زیبا هستند؛ هرچند که به نظر نمی رسد به عنوان حشرات شبپرواز فایده ای داشته باشند.