کوفته یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ما ایرانیان است. یکی از مشکلات در درست کردن کوفته، وا رفتن آن است. اگر شما هم با مشکل وا رفتن کوفته مواجه می شوید، نگران نباشید. در این مقاله راه هایی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته به شما پیشنهاد می کنیم.
جلوگیری از وا رفتن کوفته
چند دلیل رایج که باعث باز شدن (وا رفتن) کوفته می شود
متعادل نبودن نسبت مواد اولیه، پختن کامل لپه، مقدار لپه بیش از حد، چرب بودن بیش از حد گوشت، درست ورز ندادن مایه کوفته، کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفتهها را به سس اضافه میکنید.
چند نکته برای جلوگیری از وا رفتن کوفته
اگر اولین بارتان است که می خواهید کوفته درست کنید، ممکن است با مشکل وارفتگی کوفتهها مواجه شوید. در اینجا راه حل های ساده ای که در این زمینه وجود دارد که در ادامه خواهیم گفت.
_ برای این که کوفتههای شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخممرغ به مواد آن اضافه کنید.
_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ و داخل مواد کوفته از آن استفاده کنید.
_ پس ازگلوله کردن کوفتهها و قرار دادن در قابلمه، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.
_ استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث میشود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد! توجه داشته باشید که سیب زمینی را حتما همراه لپه چرخ کنید. اگر سیب زمینی به تنهایی چرخ شود حالت کشدار پیدا میکند که باعث به هم خوردن انسجام و چسبندگی مواد میشود.
_ برای اینکه مواد براحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیوارههای چرخ نچسبند نیز قبل از چرخ کردن آنها کمی فلفل سیاه روی آنها بپاشید.
دستور تهیه خوشمزه ترین نوع کوفته: کوفته تبریزی
• تعداد: 6 نفر
• زمان تهیه و پخت: 90 دقیقه
مواد لازم
• نیم کیلوگرم گوشت چرخکرده
• یک پیمانه لپه پخته نیمکوب شده
• 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
• نصف پیمانه برنج نیمپز شده
• 2 عدد تخم مرغ درشت
• نصف پیمانه پیاز رنده شده
• نصف پیمانه تره و مرزه خرد شده
• 2 قاشق غذاخوری روغن
• زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
مواد داخل کوفته:
2 قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
• نصف پیمانه مغزگردو خرد شده
• 2 قاشق غذاخوری زرشک
• 1 یا دو عدد تخم مرغ آبپز
• 2 قاشق غذاخوری خلال بادام
• آلو قیصی در صورت تمایل
طرز تهیه
1. در کاسه بزرگی گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، تره، مرزه، تخم مرغ ها، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید. آنها را حدود 5 تا 6 دقیقه با گوشتکوب بکوبید تا مایع حالت چسبندگی پیدا کند.
2. مایع گوشتی را کمی باز کنید و مواد داخل کوفته را درون آن قرار دهید. دست را با کمی آب خیس کنید تا مایع به دست نچسبد. سپس آن را در دست گرد و توپی کنید.
3. در یک قابلمه بزرگ، رب را داخل روغن تفت دهید. سپس 3 پیمانه آب اضافه کنید و پس از جوشیدن، شعله را کم کنید و به آرامی کوفته را داخل آن قرار دهید. 10 دقیقه نخست نباید در قابلمه را بگذارید زیرا کوفته وا می رود. پس از آن شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت بپزید.
نکته: گاهی کوفته را به قدری بزرگ درست می کنند که یک جوجه کامل داخل آن جا می شود. در این صورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بگذاریم و گوشت را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط گوشت، جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم. سر پارچه را گره بزنید و کوفته را با همان پارچه داخل آب و رب بگذارید تا پخته شود.
کوفته و ترفندهای آن
آموزش آشپزی انواع غذاهای تبریزی + عکس
طرز تهیه کوفته قلقلی با سس ماست
طرز تهیه کوفته قلقلی با سس گوجه
آشپزی: طرز تهیه انواع کوفته قلقلی