قلبم بی حضورت تکه یخی بیش نیست. A beautiful, beating heart قلب عضوی زیبا و تپنده ای است که به حفظ و نگهداری آن باید اهمیت ویزه ای داد. در این بخش با بهترین و بدترین مواد برای قلبتان آشنا شوید. و تغییرات لازم را در سبد تغذیه ای خود اعمال کنید.
قلب در لغت به معنی دگرگونی است قلب از لحاظ علمی اندامی است که در مرکز قفسهٔ سینه (متمایل به سمت چپ) واقع شدهاست و وزن آن ۳۰۰گرم است و خون را پمپاژ میکند نام این عضو به علت اینکه باعث دگرگونی خون و تبدیل خون کثیف به خون تمیز میشود قلب نامگذاری شدهاست در دگرگون کردن خون، قلب مانند یک تلمبه عمل میکند. در پارسی سره این بخش دل نام دارد.
قلب یا دل یا گِش نوعی عضو عضلانی در انسانها و دیگر حیوانات است که خون را از طریق رگ خونی در دستگاه گردش خون به گردش درمیآورد. خون اکسیژن و مواد غذایی لازم را برایِ بدن مهیا میسازد و همچنین به از بین رفتن موادِّ زائد ناشی از متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک میکند.
قلبِ (دل) انسان به میانگین در هنگام استراحت حدود 70 بار در دقیقه میتپد. دل انسان بینِ دو شُش در بدن جا دارد و به گونهای قرار گرفتهاست که سر آن به سوی چپ و پایین کج است. هر تپش قلب حدودِ هشت دهم ثانیه زمان میخواهد که این زمان شامل ۰٫۱ ثانیه انقباض دهلیزها، ۰٫۳ ثانیه انقباض بطنها و ۰٫۴ ثانیه استراحت قلب میباشد.
بافت قلب نیز همچون دیگر بافتهای بدن نیاز به تغذیه دارد که تغذیهٔ قلب برعهدهٔ عروقِ کرونری (تاجی) است. قلب در فضای میانی میانسینه در سینه قرار دارد.
برای تقویت سلامت قلب این مواد مغذی را مصرف کنید
برخی مواد غذایی همراه با یکدیگر عطر و طعم بهتری دارند و مشخص شده است که شرایطی مشابه را می توان در مورد ویتامین ها و مواد معدنی نیز در نظر گرفت.
بسیاری از مواد مغذی به همراه هم عملکرد بهتری ارائه می کنند و بر همین اساس است که مصرف چند مکمل خاص همواره بهترین ایده محسوب نمی شود. در این میان، دریافت مواد مغذی مختلف می تواند به معنای بهرهمندی از قلبی سالمتر باشد.
در ادامه با برخی ترکیب های ویتامین و مواد معدنی که می توانند فواید سلامت چشمگیرتری را در کنار هم ارائه کنند، بیشتر آشنا می شویم.
ترکیب ویتامین B6 و منیزیم برای تقویت سلامت قلب
ماده معدنی منیزیم که در برخی مواد غذایی مانند مغزدانه ها وجود دارد ممکن است به تنظیم فشار خون کمک کند، از سخت شدن سرخرگ ها پیشگیری کند، و ریتم قلب را منظم نگه دارد. مشخص شده است که ویتامین B6 دوست خوبی برای منیزیم است زیرا به جذب بهتر این ماده معدنی قدرتمند کمک می کند.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، زنان در بازه سنی 19 تا 30 سال باید روزانه 310 میلی گرم منیزیم دریافت کنند؛ زنان 31 ساله و پیرتر باید 320 میلی گرم منیزیم مصرف کنند.
مردان در بازه سنی 19 تا 30 سال نیز باید 400 میلی گرم منیزیم در روز دریافت کنند؛ مردان 31 ساله و پیرتر نیز باید 420 میلی گرم منیزیم مصرف کنند. مردان و زنان در بازه سنی 19 تا 50 سال باید روزانه 1.3 میلی گرم ویتامین B6 دریافت کنند؛ مردان 51 ساله و پیرتر باید 1.7 میلی گرم از این ویتامین دریافت کنند و زنان در بازه سنی مشابه باید 1.5 میلی گرم مصرف کنند.
برای افزایش منیزیم مصرفی می توانید مصرف مواد غذایی مانند بادام و اسفناج را مد نظر قرار دهید. برای دریافت ویتامین B6 بیشتر غذاهای خام سرشار از این ماده مغذی مانند موز را به جای نمونه های پخته انتخاب کنید.
اگر نمی توانید ویتامین B6 کافی از رژیم غذایی خود دریافت کنید با پزشک خود درباره استفاده از مکمل های غذایی صحبت کنید.
تعادل سدیم و پتاسیم برای کمک به تنظیم فشار خون
سدیم و پتاسیم دو ماده معدنی ضروری برای سلامت بدن انسان هستند و به همراه هم می توانند به تنظیم بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله فشار خون کمک کنند. امروزه افراد بسیاری با بیماری پرفشاری خون مواجه هستند و مصرف سدیم بیش از حد زیاد و پتاسیم بسیار کم ممکن است در افزایش خطر ابتلا به این شرایط نقش داشته باشد.
انجمن قلب آمریکا محدود کردن مصرف سدیم به 2,300 میلی گرم در روز را برای بزرگسالان توصیه کرده است اما افراد بسیاری از این مرز عبور می کنند.
همچنین، افراد بسیاری به میزان کافی پتاسیم مصرف نمی کنند. کنار گذاشتن غذاهای فرآوری شده که یکی از منابع اصلی سدیم دریافتی از رژیم غذایی محسوب می شود و افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، مانند کدو تنبل و اسفناج می تواند به ایجاد تعادل بین سطوح این مواد مغذی کمک کند.
با مصرف ویتامین D و منیزیم به میزان کافی به تنظیم فعالیت قلب کمک کنید
ویتامین D می تواند به تنظیم فشار خون و تقویت سلامت قلب کمک کند، اما برای ارائه عملکرد درست به کمک منیزیم نیاز دارد. بدون منیزیم، ویتامین D به شکل فعال خود که به نام «کلسیتریول» شناخته می شود، در نمی آید. نیازی نیست که هر دو ماده مغذی را در یک وعده غذایی مصرف کنید، اما تامین مقدار توصیه شده روزانه اهمیت دارد.
مردان و زنان باید دریافت 600 واحد بین المللی ویتامین D در روز را هدف قرار دهند. از منابع خوب برای این ویتامین می توان به ماهی و شیر اشاره کرد. از منابع خوب برای سدیم نیز می توان به بادام، اسفناج و لوبیا سیاه اشاره کرد.
ممکن است شنیده باشید که ویتامین D رابطه دوستانه ای با یک ماده مغذی دیگر یعنی کلسیم دارد. به همراه هم، آنها به تقویت سلامت استخوانی کمک می کنند. با این وجود، مطالعه ای که در سال 2017 در نشریه The Journal of Clinical Hypertension منتشر شد، نشان داد که مکمل های کلسیم ممکن است با خطر بیشتر مشکل قلبی پیوند خورده باشند، از این رو، پیش از مصرف مکمل های کلسیم با پزشک خود مشورت کنید.
برای پرهیز از کم خونی فقر آهن ویتامین C همراه با آهن مصرف کنید
آهن یک ماده معدنی ضروری برای بدن انسان است که به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. آهن در دو نوع هم، موجود در منابع حیوانی مانند گوشت و غذای دریایی، و غیرهم، موجود در منابع گیاهی، وجود دارد. به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، مردان و زنان بزرگسال که بیش از 51 سال سن دارند باید روزانه 8 میلی گرم آهن مصرف کنند، در شرایطی که زنان در بازه سنی 19 تا 50 سال نیازمند 18 میلی گرم آهن هستند.
افرادی که رژیم های غذایی گیاهخواری و وگان را دنبال می کنند، در معرض خطر بیشتری برای کمبود آهن قرار دارند زیرا آهن غیرهم به خوبی توسط بدن جذب نمی شود. در صورت عدم درمان، کم خونی فقر آهن می تواند موجب سختتر کار کردن قلب شود که می تواند ضربان قلب نامنظم یا حتی نارسایی قلبی را به همراه داشته باشد.
مصرف ویتامین C همراه با آهن می تواند به جذب هرچه بهتر این ماده معدنی از منابع گیاهی کمک می کند. از جمله منابع خوب برای ویتامین C می توان به میوه های خانواده مرکبات، فلفل دلمه ای و توت ها اشاره کرد. البته نباید در مصرف آهن نیز زیادهروی کرد. مطالعه ای که در سال 2018 در نشریه The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، پیوندی احتمالی بین مصرف بیش از حد آهن، به ویژه از گوشت قرمز، و خطر بیشتر ابتلا به آترواسکلروز یا تصلب شرایین را نشان داد.
اگر به میزان زیاد آهن مصرف کرده و مستعد ذخیره آهن بیش از حد باشید، مصرف ویتامین C اضافه ممکن است حتی برای شما مضر باشد.
برای کاهش خطر بیماری قلبی ویتامین های B6 و B12 همراه با فولات مصرف کنید
این ویتامین های B طی همکاری با یکدیگر می توانند سطوح هموسیستئین، یک اسید آمینه که انباشت بیش از حد آن با بیماری قلبی پیوند خورده است، را کاهش دهند. مطالعه ای که در نوامبر 2018 در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، مصرف بیشتر فولات و ویتامین B6 را با کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب نشان داد.
از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین B6 می توان به اسفناج، تخم مرغ، و گوشت ماکیان اشاره کرد و شیر حاوی ویتامین B12 است. همچنین، برخی افراد ممکن است از فواید مکمل های B کمپلکس بهرهمند شوند زیرا برخی افراد دارای جهش های ژنتیکی MTHFR هستند که ممکن است توانایی آنها در پردازش هموسیستئین را محدود کند. البته، پیش از استفاده از مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
ترکیب اسیدهای چرب امگا-3 با ویتامین ها و مواد معدنی برای یک رژیم غذایی دوستدار قلب
اسیدهای چرب امگا-3 نوعی چربی چندغیراشباع هستند که می توانند به حفظ سلامت قلب کمک کنند، به وبژه اگر به بیماری قلبی مبتلا باشید. سه نوع اصلی از اسیدهای چرب امگا-3 وجود دارند که شامل EPA و DHA، موجود در ماهی های چرب، مانند سالمون، خالمخالی و ساردین، و ALA، موجود در برخی گیاهان و روغن های گیاهی، مانند بذر کتان و کانولا، می شوند.
مصرف ماهی یکی از سادهترین روش ها برای افزایش اسیدهای چرب امگا-3 دریافتی است. انواع EPA و DHA که در گوشت ماهی وجود دارند، نسبت به ALA راحتتر در بدن جذب می شوند. اما اگر ماهی مصرف نمی کنید، باید میزان مصرف نوع ALA را افزایش دهید.
اسید چرب ALA می تواند در بدن به انواع EPA و DHA تبدیل شود. مواد معدنی مانند منیزیم و روی و ویتامین هایی مانند C و B می توانند به این روند کمک می کنند.
بذر کتان و دانه های چیا از جمله منابع خوب برای اسیدهای چرب ALA هستند که به اشکال مختلف می توانید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
گوشت فرآوری شده
به گفتهی سازمان جهانی سلامت (WHO) مصرف گوشت های فراوری شده مثل بیکن، سوسیس و کالباس باعث افزایش سرطان کولون میشود. گوشت های فرآوری شده گوشتهایی هستند که از طریق نمک زدن، دودی کردن، اضافه کردن مواد نگهدارنده و یا سرخ کردن مزه و طعم آنها تغییر پیدا میکند. نیتراتی که در گوشت فرآوری شده وجود دارد در بدن به ترکیب مضر N-nitroso و در نهایت به نیتروسامین که نوعی سم است تبدیل میشود.
نیتروسامین نهتنها در گوشتهای فرآوری شده، بلکه در آب آلوده، غذاهای شور و دود سیگار نیز وجود دارد. برخی از سبزیجات نیترات بسیاری زیادی دارند که برای بدن و سلامتی بسیار مفید است، اما توجه داشته باشید که تمام نیتراتها برای بدن مفید نیستند. این خوراکیها پر از چربیهای اشباع شده هستند که می توانند عملکرد قلب را مختل و در مواردی هم منجر به سرطان شوند. دودی کردن غذاها مثل ماهی دودی یا گوشت دودی، باعث میشود تا این غذاها مقادیر زیادی قطران، سم موجود در سیگار، جذب کنند. قطران بهعنوان مادهای سرطانزا شناخته میشود.
نوشابه های رژیمی
تحقیقاتی که روی نوشابه های رژیمی صورت گرفته است نشان میدهد این نوع از نوشابهها نه تنها باعث لاغرتر شدن نمیشوند بلکه افزایش وزن را نیز به همراه دارند. نوشابههای رژیمی، نوشیدنی کربناته هستند که به جای شکر با سایر شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، ساخارین، سیکلامات، سوکرالوز و آسه سولفام پتاسیم، شیرین شدهاند.
گوشت قرمز
دانشمندان سالها پیش در مورد مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز هشدار داده بودند که مصرف گوشت قرمز رابطهی مستقیمی با چربیهای اشباع دارد.
اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این موضوع تنها دلیل اصلی نیست زیرا برخی از محققان به این نتیجه رسیدهاند که باکتریهای روده، کارنیتین (carnitine) را به موادی تبدیل میکند که میتوانند موجب ضخیم شدن و سفت شدن جدار رگها و باعث به وجود آمدن بیماریهای قلبی عروقی شود. سلولهای بدن ما به کارنیتین نیاز دارند تا چربیهای بدن را به انرژی تبدیل کنند.
اما گفته میشود که بدن انسان نیازی به کارنیتین خارجی نداشته و خودش می تواند آن را بسازد. بنابراین محققان میدانند که گوشت قرمز دارای چربی و کلسترول بالا است ولی این میزان نمیتواند بیماری های قلبی در مصرفکنندگان گوشت قرمز زا توجیه کند. دانشمندان دلایل مختلفی را در ایجاد سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز متهم کردهاند.
یکی از این مواد سرطانزا، آمینهای هتروسیکلیک است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن این خوراکی ناسالم ایجاد میشود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد میشود، بنابراین نمی تواند عامل اصلی باشد. به توصیهی پزشکان مصرف گوشت قرمز باید تنها به یک بار در ماه کاهش پیدا کند و در آن یک بار هم تنها نوع بدون چربی آن مورد استفاده قرار گیرد.
چیپس
گرچه سیبزمینی حاوی خواص زیادی بوده و درمان خوبی برای اکثر بیماریها محسوب میشود، ولی متاسفانه افراد بسیاری از این سیبزمینی به اشکال ناسالم مانند سیبزمینیسرخ کرده و یا چیپس سیبزمینی استفاده میکنند. استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفک منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی میشود.
همچنین استفاده از روغنهایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات به محصول میدهند، از جمله خطرناکترین مواردی است که میتواند منجر به مسموم و سرطانزا شدن محصول، مخصوصا چیپس شود.
گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیکالهای آزاد پراکسید میشود و آن را تبدیل به خوراکی ناسالم میکند. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه میشود.
در حین سرخ کردن سیبزمینی ماده قندی آن با آلبومین ترکیب شده و سمی به نام آکریل آمید تولید میکند. این ترکیب فقط در چیپس سیبزمینی یافت میشود. در چیپس سیبزمینی معمولا لکههای سبزی مشاهده میشود که مربوط به ماده سمی سولانین است و مصرف آن باعث ایجاد بیماریهای گوارشی و عصبی میشود.
پیتزا
بدن به مواد مقوی و کافی مثل ریز مغزها و پروتئین نیاز دارد، چراکه موقع مصرف پیتزا و غذاهای مشابه، بدن حجم فراوانی از چربی و کربوهیدرات را دریافت میکند.
پیتزا شامل چربی اشباع شده است و مصرف مواد این نوع مواد غذایی باعث بروز بیماریهای قلبی، عروقی، کبد چرب و اضافه وزن در اشخاص میشود. تقریبا 1 ساعت بعد از خوردن این خوراکی ناسالم، میزان قند خون به حالت قبلی خود برگشته و با کاهش میزان قند خون فعالیت هورمون گرلین افزایش پیدا میکند، به همین دلیل دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد.
مخمر موجود در خمیر پیتزا میتواند باعث افزایش اسید معده و ریفلاکس در افراد میشود و افراد باید در خوردن پیتزا احتیاط کنند، مخصوصا کسانی که مشکلات گوارشی دارند. پیتزا محبوبترین غذای کودکان در کل جهان است، در حالی که بزرگترین منبع کالری، چربیهای اشباع شده و نمک به حساب میآید. تحقیقات نشان میدهد که غذاهایی که پنیر چرب، نمک و گوشت دارند به اندازه سیگار برای افراد مضر است.
مصرف پیتزا علاوه بر افزایش چربی و فشار خون و اضافه وزن، باعث از بین بردن تعادل هورمونهای کودکان و کاهش یادگیری در آنان میشود. معمولا کودکانی که از غذاهای آماده و فست فود مصرف میکنند بسیار خشن و غیرقابل کنترل هستند.
کورن فلکس
علارغم اینکه بسیاری از مردم فکر میکنند کورن فلکسها جزو مواد غذایی سالم محسوب میشوند، دارای کالری زیاد و شکر فراوانی هستند.
بهتر است کورن فلکسی را انتخاب کنید که مقدار شکر آن خیلی کم یا از غلات کامل تهیه شده باشد، چراکه فیبر مورد نیاز شما را تا حدودی فراهم میکند. شکرهای افزوده شده در کورن فلکسها یا بسیاری دیگر از مواد غذایی میتواند سبب افزایش تری گلسیرید و کلسترول غیرمفید شود. اگر میخواهید از کورن فلکس استفاده کنید از آن انواعی که شکر افزوده کمتری دارند استفاده کنید.
این خوراکی ناسالم حالت طبیعی ندارد و در فرآیندی صنعتی دگرگون میشود. غلات پس از فرآوری در قالبهای مخصوص ریخته میشوند و شکل برگ را به خود میگیرند، در نتیجه حالتی کاملا مصنوعی مییابند. به منظور اینکه کورنفلکسها طعم و مزه بهتری داشته باشند، به برخی از آنها افزودنیهایی مانند قندهای سریعالجذب اضافه میشود.
نمک، قند و فیبر نیز از دیگر افزودنیها هستند. گاهی اوقات نیز ویتامین و املاحی مانند آهن در دستورالعمل تهیه کورنفلکس قرار میگیرد، اما این عناصر نیز بیشتر جنبه تجاری و تبلیغاتی دارند و مقدارشان بسیار اندک است.
نوشیدنی های شیرین
سلولهای عصبی در هیپوتالاموس به طور معمول نمیتواند کالری مصرف شده را با انرژی سوزانده شده از طریق ورزش مطابقت دهد. شواهد نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین، گرسنگی را همانند غذاهای جامد کاهش نمیدهد. به همین خاطر مقدار بیشتری از این نوشیدنیها مصرف میشود.
از آنجایی که بیشتر افراد از سیگنالهای گرسنگی و سیری خود به عنوان راهنمای خوردن استفاده میکنند، به سیستمی که بتواند به درستی کار کند نیاز خواهند داشت. برای کمک به انجام این کار، میتوان غذاهای کامل مصرف کرد، تمرینات ورزشی انجام داد و از مصرف خوراکی ناسالم خوردن مانند نوشابه صرف نظر کرد.
مرغ سوخاری
یکی از معایب مرغ سوخاری، استفاده از روغن زیاد برای طبخ است؛ بنابراین مصرف این خوراکی ناسالم معایب مرغ سوخاری کردن استفاده از روغن زیاد برای طبخ است؛ بنابراین مصرف این قبیل غذاها به همین دلیل و بدون در نظر گرفتن سایر معایب باعث چاقی میشود اما مشکل مهمتر این است که در اثر حرارت زیادی که به روغن و مواد غذایی غوطهور در آن داده میشود، ترکیبهای ناسالمی به وجود میآید که پس از ورود به دستگاه گوارش به راحتی جذب بدن میشوند.
آکریلامید روی سلولها و ساختار ژنی افرادی که زیاد از مواد غذایی برشته یا سوخاری استفاده میکنند، تاثیر بدی میگذارد طوریکه میتواند حتی باعث جهش ژنی در DNA، بروز سرطان، تضعیف سیستم ایمنی و عصبی بدن، ایجاد زمینه برای بروز انواع عفونتها، تغییر در رفتار، اختلال در هوشیاری، ضعف و بیحالی و … شود.
این ماده میتواند روی باروری تاثیر بگذارد و باعث تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و حتی سقط شود. این ترکیب به نحوی با عنوان ایجاد کننده پیری نیز مطرح است و عمر انسان را کوتاه میکند.
نودل فوری
در مطالعهای که به تازگی نتایج آن در آمریکا اعلام شده، متخصصان از سالهای 2008 تا 2010 بیش از 20 هزارنفر از مردم کرهجنوبی را مورد مطالعه قرار دادند. آنها نتیجه گفتند افرادی که در رژیم غذایی خود از گوشت فراوان، نوشابههای گازدار، غذاهای سرخ کردنی و فستفودها از جمله نودلهای فوری استفاده میکنند در معرض افزایش چاقیهای شکمی و افزایش کلسترول بد (LDL) هستند.
براساس این مطالعه مصرف نودلهای فوری بیش از 2 بار در هفته، باعث افزایش احتمال بروز سندرم متابولیکی میشود که یکی از عوامل بروز مشکلات قلبی به ویژه در زنان محسوب میشود.
یکی از این ترکیبهای ناسالم، آکریلامید است. همانطور که در بالا توضیح دادیم، آکریلامید یک ماده سرطانزا است که هنگام سوختن، برشته شدن زیاد یا پختن با حرارت بالای مواد قندی و کربوهیدراتی مثل غلات، سیب زمینی، نان و … ایجاد میشود. حتی ورود میزان کم آکریلامید به بدن هم میتواند خطرناک باشد.
نان یکی از مواد کربوهیدراتهای است که حرارت دادن زیاد آن باعث سوختگی قسمتهایی از آن میشود و این ماده خطرناک و سرطانزا را ایجاد میکند.
نان سفید
حتما شنیدهاید که آرد سفید خوب نیست، اما نمیدانید که تا چه اندازه برای سلامتی مضر است. اصلاح غلات مواد مغذی طبیعی آنها را از بین میبرد. آسیابها دیگر منتظر نمیمانند تا آرد به مرور زمان سفید شود، بلکه با یک نوع ماده شیمیایی به نام گاز کلر آن را سفید میکنند.
گاز کلر یک محرک خطرناک است که تنفس آن خوب نیست و تنفس میزان زیاد ممکن است مرگآور باشد. آرد سفید در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارد. آرد سفید فرآوری شده دارای میزان زیادی glycemic است که به سرعت سطح شکر و انسولین خون را بالا میبرد.
این امر باعث گسترش سلولهای سرطانی میشود، زیرا مستقیما به سلولها غذا میرساند. تومورهای سرطانی عمدتا از شکر خون تغذیه میکنند. با اجتناب از غلات فرآوری شده مانند آرد سفید میتوانید از ابتلا به سرطان در امان باشید یا حداقل جلوی رشد تومورهای سرطانی را بگیرید.
نمک
شاید با دیدن نام نمک در لیست مواد غذایی مضر، بیشتر از زمان دیدن غذاهای چرب متعجب شدهاید! به عقیده تقریبا تمامی مردم جامعه، مصرف نمک سبب افزایش فشار خون شده و بیماریهای قلبی زیادی را ایجاد میکند. مفید و یا مضر بودن خوردن نمک در حد اعتدال، از جمله مطالعاتی است که هنوز نتیجهای قطعی نداشته است.
براساس هفت مطالعه انجام شده بر روی هزار نفر در سال 2012 مشخص شد کم کردن مصرف این خوراکی ناسالم حتی در افراد دارای فشار خون بالا، تاثیر مستقیم و شاخصی بر روی کاهش خطرات حملات و بیماریهای قلبی دارد.
شاید نتوان مصرف نمک را در وعدههای غذایی توصیه کرد، اما همه میدانیم استفاده از آن حتی به میزان کم حین پخت و پز لازم و ضروری است.