دانستن خاصیت هر نوع خوراکی می تواند اشتهای شما را باز کند. زیرا با آگاهی کامل از این که چه فوایدی به شما می رساند میل می کنید.
خاصیت عناب هم قطعا شما را به وجد می آورد که روزانه در سبد غذایی خود قرار دهید جدای از واقعیت جالب و خواندنی در افسانه های شرقی!
واقعیت بامزه درباره درخت عناب در افسانه های شرقی؛ افسانه هایی در بعضی از کشورهای آسیایی وجود دارد که ادعا می کند اگر درختان عناب را از نزدیک تماشا کنید محبوب خواهید شد و مردم را عاشق خود می کنید.
در برخی از افسانه ها آمده که رنگ جذاب عناب و انرژی های نهان باعث جذب و ارتعاش خوب بین شما و دیگران می شود!
خواص عناب:
در غذاهای ایرانی از عناب به صورت خشک شده در آشپزی استفاده می کنند میوه عناب به انگلیسی به معنی “jujube” است اما در فارسی اسم میوه “annab” رایج تر است استفاده از عناب تقریبا در تمام دنیا رایج است در کشورهای چین و ویتنام از خشک شده عناب در دسرها استفاده می کنند.
عناب شکل های مختلفی دارد؛ عناب بیضی شکل که حدود دو اینچ معادل 5.08 سانتیمتر طول دارد عناب های تازه سبز رنگ هستند و موقع رسیدن عناب به رنگ زرد تغییر می کند
در این مرحله از رشد میوه عناب ممکن است گاهی لکه های قرمز مایل به قهوه ای بر روی پوست عناب ظاهر شود و در نهایت قهوای رنگ و ناصاف می شود.
طبع عناب ملایم و مایل به تر است.
اگر حجم عناب ها به صد گرم برسد میزان کالری از دویست و هشتاد و هفت تا … تخمین زده می شود.
اگر میوه عناب تازه باشد و به حجم صد گرم برسد مقدار کالری از هفتاد و نه تا … تخمین زده می شود.
همان طور که در مورد بعدی اشاره خواهیم کرد مصرف عناب می تواند استرس و اضطراب را به شدت کاهش دهد بنابرین یکی از فایده های مهم عناب درمان افسردگی است که می تواند جایگزین ایده آلی برای مصرف داروهای شیمیایی باشد.
در طب سنتی خوردن میوه عناب و یا نوشیدن چای عناب بسیار توصیه شده است زیرا روشی سالم برای از بین بردن استرس و اضطراب است.
میوه عناب خارش و سوزش گلو را تسکین می دهد جالب است بدانید در بسیاری از کشورها داروخانه ها پیشنهاد های ویژه ای با داروهای درمانی عناب برای گلو درد – سرفه و سرماخوردگی ارائه می دهند.
میوه نرسیده عناب به رنگ سبز , پکیجی سرشار از آنتی اکسیدان است.
عناب چاقی را کنترل می کند عناب با کمترین کالری ممکن فیبر و پروتئین بدن را فراهم می کند و هرگز چاق کننده نیست بلکه به دلیل فیبر نگهدارنده در معده باعث سیری طولانی مدت خواهد شد بنابرین عناب عاملی لاغر کننده است.
هنگامی که به طور کامل میوه عناب رسیده باشد , به رنگ قرمز مایل به قهوه ای تغییر می کند و نرمتر، چروکیده تر می شود اما اگر قصد خرید عناب تازه را دارید , قبل از اینکه قرمز , لطیف و چروک شوند آنها را بخرید.
مقدار 79 تا 81 کالری در هر 100 گرم عناب تازه وجود دارد مقدار مصرف روزانه یک عدد عناب توصیه می شود و اگر رقمی دقیق تر می خواهید 115 درصد یک عناب!
عناب مغزی و انرژی زا می باشد این در حالی است که این میوه در حین کم کالری بودن انرژی فراوانی را تولید می کند.
عناب یکی از منابع عالی ویتامین C است. بنابراین روزانه 10 عدد از عناب می تواند 80 کالری به شما دهد که این میزان ویتامین سی بدن شما تامین می کند.
مهمترین خواص عناب برای کودکان جلوگیری از سرماخوردگی و افزایش سیستم ایمنی و سلامت است.
عناب یک کاهش دهنده فشار خون قوی است.
از موارد دیگر عناب ضد التهابی بودن آن است و روشی طبیعی برای درمان زخم معده است که به صورت له شده هسته عناب به اندازه یک نصف قاشق بعد از غذا مصرف می شود.
عناب به صورت غیر مستقیم برای کم خونی مفید است خوردن عناب باعث می شود جذب آهن افزایش یابد و در نتیجه منجر به درمان کم خونی می شود.
عناب به دلیل اکسیژنه کردنه پوست codetools.ir سبب سفید شدن پوست صورت می شود.
عناب ترشح صفرا و عملکرد کیسه صفرا را تنظیم می کند.
عناب سرشار از فلاونوئیدها است که قدرت آنتی اکسیدانی فراوانی دارد و از پیری سلولی جلوگیری می کند و همچنین سبب تقویت حافظه می شود.
عناب برای کودکان – بزرگسالان و نوزادانی (مصرف عناب برای نوزادان حتما با تایید پزشک باشد) که یبوست مزمن (یبوست طولانی مدت) دارند سودمند است.
عناب سرشار از مواد معدنی مثل: منیزیم – پتاسیم – مس – کلسیم و نیاسین است.
خوردن روزانه یک عناب توصیه شده توسط طب سنتی است و طبق ادعای علم پزشکی روز می تواند نیاز روزانه بدن را به ویتامین C و ویتامین B3 تامین کند.
عناب به صورت قطره ای برای کاهش التهاب های پوست و چشم استفاده می شود.
از چوب درخت عناب برای ساخت آلات موسیقی , در مواردی خاص برای صنایع دستی و ظروف استفاده می شود.
از عناب و زرشک برای درمان گرمازدگی در تابستان استفاده می شود.
برای قوی کردن استخوان های بدن نیاز به مصرف غذاهای حاوی کلسیم – آهن – فسفر و ویتامین دی دارید میوه عناب شامل کلسیم – فسفر و آهن است و هر سه ماده معدنی فوق استخوان های بدن شما را محکمتر می کند.
با افزایش سن استخوان های ما شکننده تر می شوند بنابراین ما در طول زندگی همیشه مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستیم با خوردن میوه عناب از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کنید.
برای درمان زخم اثنی عشر روزانه 5 عناب لازم است فقط کافیست چند دقیقه هسته عناب را داخل دهانتان بگذارید و بعد از نرم شدن میل کنید و برای درمان سوء هاضمه و زخم معده بعد از میل کردن غذا یک نصف قاشق از له شده هسته میوه عناب را بخورید.
برخی افراد با دانستن خواص یک خوراکی در مصرف آن زیاده روی می کنند؛ بدانید که خواص هر نوع خوراکی اگر بهترین خوراکی دنیا هم باشد زیاده روی در آن نه تنها فایده ندارد بلکه ضررهای زیادی به شما می زند. پس در مصرف هر نوع خوراکی دقت لازم را به خرج دهید.
همیشه شاد و سلامت باشید.