خواص ماش

خواص ماش

فواید و خواص دانه ی ماش

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.

آگاهی از فواید تمام خوراکی های روی زمین اصلی ترین راه برای رسیدن به سلامتی، شادابی، درمان بیماری ها، کاهش لاغری، رفع چافی و … می باشد.

همیشه فنجان آگاهی خود را خالی کنید تا با دانستن بیشتر مسیر موفقیت و زندگی پر نشاط را بخوبی طی کنید.

خواص ماش

ویژگی های ماش

ماش خاصیت های متفاوتی دارد و یکی از مواد غذایی‌ای‌ است که تقریبا از نظر مواد مغذی متعادل به شمار می‌رود.

ولی وجود برخی از مواد مغذی در آن، ویژگی خاصی را به این ماده ‌غذایی می‌دهد. از جمله اینكه میزان اسیدفولیک آن بسیار بالاست بنابراین خوردن ماش برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌-عروقی بسیار مفید است.

پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ پس مصرفش به افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، توصیه می‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اكسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.

از سوی دیگر، این ماده غذایی کاهش‌دهنده قند و چربی خون است و مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریكا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛

ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود. البته بهتر است كه این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.

یادتان باشد كه استفاده از آن به این شكل خواص ماش را چند برابر می‌كند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

محدودیت های مصرفی ماش

به طور کلی مصرف ماش به هر گونه که در مواد غذایی استفاده شود برای هیچ کس منع ندارد به جز چند مورد خاص و کم مقل:

  1. افرادی که اسید اوریک بالا دارند.
  2. مبتلا به نقرس هستند (دردهای مفصلی، تورم و التهاب).
  3. یبوست دارند.

مصرف دانه ی ماش تعریف خوبی برای این بیماران ندارد و احتمال تشدید شدن بیماری آنها وجود دارد.

 

موارد مصرفی جوانه ی ماش یا دانه ی آن

بهترین نوع مصرف جوانه ماش که به راحتی پس از شستن و خیس کردن در آب، آبکش کردن و ریختن آنها روی یک پارچه تمیز و روزانه اسپری آب کردن، جوانه ی ماش بدست می آید.

سپس با اضافه کردن به سالاد سزار، سالادهای فصل می توانید استفاده کنید که بسیار موثر در تقویت و رشد مو، کلاژن سازی پوست می شود.

همچنین آرد کرده ماش یا خشک و پودر کردن جوانه ی آن و استعمال روی موها با ترکیب هایی مثل حنای بدون رنگ، تخم مرغ می تواند در رشد موها بسیار تاثیرگذار باشد.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان