خواص ماش

خواص ماش

ماش چیست و چه خواصی دارد؟

ماش، دانه ای از گروه حبوبات است که مهم ترین منبع تامین پروتئین گیاهی به شمار می رود، و از نظر ارزش تغذیه ای بسیار بالا است. ماش خاصیت های متفاوتی دارد و تقریبا از نظر مواد مغذی متعادل به شمار می رود.

 

خواص ماش

  1. پروتئین
  2. اسید فولیک
  3. پتاسیم فراوان
  4. منگنز
  5. سلنیوم
  6. آنتی اکسیدان

ماش دانه ای سخت از گروه حبوبات است که با پلو، آش و یا سوپ مصرف می شود. قبل از پختن حدود یک ساعت ماش را تمیز کرده با آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس پلوماش بسیار خوش عطر و خوشمزه با چاشنی پیاز داغ، خرما و ماست میل کنید نوش جونتون.

  • ماش میزان اسید فولیک بدن را تنظیم کرده سپس سبب پیشگیری از بیماری های قلبی و عروفی می شود.
  • به دلیل پتاسیم زیاد، برای پرفشاری خون بسیار مناسب است.
  • وجود آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری های مزمن موثر است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
  • کاهش دهنده قند و چربی خون است.
  • برای درمان اسهال بسیار مناسب است و اسید معده را کم می کند.

خواص ماش

خواص و تفاوت جوانه ماش با دانه ی آن

جوانه گندم که از خیس کردن ماش به مدت چند روز بدست می آید خواص متفاوت و کامل تری نسبت به دانه ماش دارد.

به دلیل رشد گیاه از دل دانه مهم ترین عنصرهای بدن را دارا می باشد من جمله:

منبع غنی از فیبر، ویتامین های C، K، B۶، آهن، مس، روی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، نیاسین، تیامین و … است.

وجود این مواد مغذی بسیار موثر در حفظ و بهبود سلامت پوست و بدن، سبب شادابی و کلاژن سازی پوست، کاهش وزن و چربی سوز به دلیل گرم بودن آن، مناسب برای استحکام استخوان به دلیل وجود کلسیم و بهبود غضروف سازی بدن می شود.

برای پیشگیری از آلزیمر بخاطر داشتن فسفر بسیار تاثیر گذار است. برای جلوگیری از فقر آهن و کم خونی مفید است.

موارد منع مصرف ماش

مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند.

البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلكه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن كفایت می‌كند.

خواص ماش

غذاهای ماشی

  • کته ماش
  • آش ماش
  • سوپ با جوانه ماش
  • سالاد با جوانه ماش

کته ماش

برای درست کردن کته ماش، بعد از خیس کردن برنج و ماش، شروع به پخت کنید. ابتدا پیاز داغ با روغن را آماده می کنید سپس ماش را داخل آن تفت می دهید و به تعداد لیوان برنج ها آب داخل آن ریخته و برنج را اضافه می کنید. سپس چاشنی های مورد نیاز را اضافه کنید.

پس از آن مهم ترین بخش آن تنظیم حرارت به مدت 1ساعت و نیم است، چرا که ماشها تنها خیس خورده بودند و الان لازم است پس از تمام شدن آب برنج و ماش، اجازه دهید خوب دم بکشید و ماشها همانند شکوفه باز می شوند. در این زمان نشانه ی پخته شدن کامل کته است.

می توانید بنا به ذائقه خود، خرما بدون هسته کنید با پیاز داغ روی کته اضافه کنید و از این کته ی خوشمزه لذت ببرید.

خواص ماش

دستور تهیه آش ماش

گوشت و ماش را بپزید سپس جداگانه سبزی های آشی را کمی تفت دهید و سپس ماش های پخته شده را به اضافه کنید. با اضافه کردن چاشنی های مورد نیاز با حرارت متوسط به مدت 40 دقیقه جا بیوفتد سپس با پیاز داغ نوش جان کنید.

دستور تهیه سالاد جوانه ی ماش

برای تهیه سالاد می توانید از خرد شده کاهو، رنده شده هویج، دانه ذرت، خیار و گوجه نگینی و اضافه کردن جوانه ماش با سرکه بالزامیک سالادی کاملا رژیمی و مقوی است و با سس مایونز سالاد عادی می شود. از تهیه این نوع سالاد دریغ نکنید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان