۱) توصیه اول: اهداف خود را كاملاً مشخص كنید
گام نخست، مشخص كردن هدف است. پیشرفت در شغل واقعاً چه مفهومی برای شما دارد؟ آیا می خواهید به سقف مشخصی از پول دست پیدا كنید؟ یا اینكه دستیابی به موقعیت و مقام مشخص برای شما مهمتر است؟ هنگامی كه تصور دقیقی از پیشرفت شغلی به دست آوردید میتوانید به طور هدفمند برای رسیدن به آن تلاش كنید. بسیاری از افراد، برای مشخص كردن آگاهانه و منظم اهداف شغلیشان زمان صرف نمیكنند، در حالیكه مهمترین عامل برای رسیدن به پیشرفت شغلی است. روی یك تكه كاغذ بنویسید به چه میخواهید برسید و برای چه. فرض كنید كه به هدفتان رسیدهاید. حال چه اتفاقی میافتد؟
۲) توصیه دوم: میزان هزینه مورد نظرتان را برای پیشرفت شغلی مشخص كنید.
وقتیكه شما میدانید به چه چیزی میخواهید دست پیدا كنید، باید یك بار هم در این زمینه بیندیشید كه چه مقدار حاضرید برای آن هزینهكنید. برای بیشتر انسانها پیشرفت شغلی بدین معناست كه بتوانند از پس هزینه های زندگیشان برآیند. برخی نیز حاضرند از سلامتی، وقت آزاد و هر آنچه كه زندگیشان را تحتالشعاع قرار میدهد، صرفنظركنند، تا به پیشرفت برسند، ولی اگر شما میخواهید كه همواره توانایی انجام كار را داشته باشید، باید به این نكته توجهكنیدكه از نظر جسمی، روحی و روانی در سلامت كامل به سر ببرید. از این رو باید مشخصكنید كه چقدر میتوانید برای پیشرفت شغلی خود هزینهكنید. تنها در این حالت میتوانید حین انجامكار تصمیمات مناسب بگیرید. گاهی اوقات نیز پیشرفت در بعضی قسمتها ارزش هزینهكردن را ندارد.
۳) توصیه سوم: همواره زمانی را به بازبینی كارهای انجام داده اختصاص دهید. دست از كار بكشید و بیندیشید كه:
▪ چه كاری تاكنون انجام دادهاید؟
▪ این كار تا چه میزان میتواند برایتان مفید واقع شود؟
▪ آیا این كار، شما را به سوی هدف مورد نظرتان هدایت میكند؟
▪ آیا این احتمال وجود دارد كه بتوانید راحتتر كارتان را انجام دهید؟
با پاسخ به این سؤالات در مییابید كه در چه مرحلهای هستید و تا رسیدن به پیشرفت، چه كارهای دیگری باید انجام دهید.
۴) توصیه چهارم: مسیر پیشرفتتان را مانند یك كار برنامهریزی شده ببینید.
اگر میخواهید پیشرفت كنید باید از همین امروز شروع كنید. هدفتان از پیشرفت را مانند یك پروژه برنامهریزی شده صحیح ببینید. به گونهای عمل كنید كه انگار در حال تأسیس شركتی هستید و هدف، رسیدن شما به موقعیت دلخواهتان است. از امروز رئیس خود باشید. یاد بگیرید كه مانند یك مدیر ببینید و عمل كنید. تا حد لازم منتقد خود باشید و همواره به افزایش دانش خود بیندیشید و سعی كنید كه چیزهای تازه را فرا بگیرید. در حوزه فعالیت خودتان به كارهای بازاریابی، روابط عمومی، نوآوری در مدیریت و سایر مواردی كه یك شركت نیز آنها را انجام میدهد بپردازید و جوهره وجودی خود را برانگیزید.
۵) توصیه پنجم: نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید.
اگر میخواهید موفق باشید، باید از میزان تواناییهایتان آگاهی داشته باشید. هر چقدر بیشتر در مورد تواناییها، دانش، نقاط ضعف و خطاهای خود آگاهی داشته باشید، هدفمندتر كار خواهید كرد. بنابراین هر از چندگاهی به بررسی نقاط ضعف و قوت فردی و شغلی خود بپردازید. در این راستا، جویای نظرات دیگران از جمله دوستان خوب، اقوام و آشنایان نیز باشید، با دقت به نظرات آنها گوش كنید و از انتقادشان ناراحت نشوید. تنها از این راه میتوانید به شناخت بهتر خود نایل شوید.
۶) توصیه ششم: همواره به فراگیری علوم بپردازید.
پس از شناخت نقاط ضعف و قوت خود میتوانید به صورت هدفمند تواناییهای خود را گسترش دهید و نقاط ضعفتان را برطرف كنید. روی دانش و تواناییهای خود سرمایهگذاری كنید. كتاب بخوانید و در دورههای آموزشی لازم شركت كنید. شناختتان را در مورد رشته كاری و خودتان افزایش دهید. نسبت به رشتههای دیگر نیز كنجكاو باشید. یادگیری علوم تخصصی ضروری را نیز فراموش نكنید. سطح تواناییهایتان را همواره بالا ببرید.