خواب، استرس و رابطه آن با تشک

مجموعه : مقاله و تحقیق
خواب، استرس و رابطه آن با تشک

خواب و رابطه ی عجیب آن با تشک

استرس و خستگی ناشی از فعالیت روزانه، مسلتزم یک خواب آرام در محیط و مکانی دلنشین با رختخوابی مناسب است. نکته بسیار مهم در مورد خواب، تشک، لحاف، پتو و بالش است.

حقایقی عجیب در مورد زیرانداز، پتو، روتختی و یا … که برای خواب استفاده می کنید در این مقاله می خوانید.

 حشرات وحشتناک رختخواب ها

رختخواب شما از هر جنس و با هر رنگی که باشد بدون شک با موجوات میکروسکوپی ترسناک بخواب می روید! قصد ما ترسناندن شما نیست حقیقتی است که باید بدانید تا در امر بهداشت رختخواب خود بیشتر اهمیت بدهید.

 

مایت ها همراهان همیشگی خواب شما

مایت از خانواده عنکبوتیان است و موجودی میکروسکوپی است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست.

مایت‌ها نیش نمی‌زنند در پوست زندگی نمی‌کنند؛ اما همیشه همراه ما هستند و در پتو، بالش الیاف مصنوعی یا طبیعی، ملحفه، فرش، موی سر و حتی مژه‌ها و ابروها حضور دارند.

 

خواب، استرس و رابطه آن با تشک

 

فضاهای گرم و مرطوب که گرد و غبار بیشتر در آن‌جا جمع می‌شوند، مکان ایده‌آل مایت‌ها برای زندگی هستند.

غذای اصلی مایت، شوره سر انسان و حیوان، سلول‌های مرده پوست بدن، ذرات ریز موادغذایی پخش‌شده در خانه، قارچ‌ها و گردو‌خاک می‌شود.

این حشرات در گردو‌خاک خانه به مدت دو تا سه ماه زنده می‌مانند و روزانه تخم‌ریزی دارند. وجود مایت در رختخواب باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی، مشکلات تنفسی، تشدید علائم آسم، التهابات پوستی، عطسه و آبریزش بینی می‌شود.

 

راهکار دفع مایت ها

این حشره میکروسکوپی را به هیج عنوان نمی توان از رختخواب و محل زندگی دفع کرد و از بین برد، اما با رعایت بهداشت، تعویض مرتب رختخواب، شستشو و نظافت می توانید تا حد چشمگیر مایت ها را خود و محل خواب و زندگی دور کنید.

 

فرانسوی ها، خواب و تشک شان

طی تحقیقات به عمل آمده توسط محققان فرانسوی، که رختخواب تأثیر مثبتی بر کیفیت خواب دارد و 94% بر این باورند که رختخواب بر کیفیت خواب اثر گذار است.

اگر بخواهیم علمی تر نگاه کنیم، با تکیه بر حرکات ثبت شدۀ افراد در حین خواب، ثابت شده که تعویض رختخواب کیفیت خواب را تغییر می‌دهد.

تبدیل یک رختخواب کهنه به یک رختخواب نو باعث افزایش مدت خواب نمی‌شود، اما کیفیت خواب را دو چندان می کند.

تعویض رختخواب و شستشوی آن با آب جوش، تا حد زیادی حشراتی از قبیل، مایت، ساس، شپش عاری می کند.

هنگام دراز کشیدن در رختخواب، اگر خارش بدن، تنگی نفس، استرس، گرما، کلافه شدن و … به سراغتان می آید، آن را به کارهای روزمزه ربط ندهید، مشکل وجود حشرات میکروسکوپی در رختخواب شما است.

 

خواب، استرس و رابطه آن با تشک

 

بنابراین:

تشک تان را 5 سال یک بار عوض کنید!

رختخواب کهنه می‌شود، 5 سال بیشترین زمانی است که می‌توان از یک تشک و زیر انداز استفاده کرد. خودتان قضاوت کنید: 5 سال معادل 15000 ساعت استفاده و 75000 (با در نظر گرفتن 50 حرکت در هر شب ) حرکت است.

 

جنس تشک

در رابطه با تشک، باید یکی از فناوری ها را بنابر نیازها و تمایلات تان (خصوصاً شیوۀ نگه داری) انتخاب کنید، تکنولوژی ها عبارتند از:

لاتکس، فوم پلی اورتان و فنری.

تشک و پتو را همزمان جدید کنید خیلی بهتر است. در صورت داشتن حساسیت: یک تشک مجهز یا از جنس کتان که ضد باکتری، ضد کنه و ضد قارچ باشد، انتخاب کنید. ضمناً می‌توانید از یک رواندازِ تشک و یا یک بالش ضد حساسیت هم استفاده کنید.

توصیه می‌شود که رختخواب و تشک تان را همزمان عوض کنید و آنها را از مارک های یکسان انتخاب نمایید تا در کنار هم، آسایش بیشتری را برای شما فراهم آورند.
زیرانداز باید سفت و محکم باشد، نه توخالی باشد و نه برآمده؛ برآمده نباشد که تشک را از شکل نیندازد ضمناً باید طوری باشد که برای رعایت اصول بهداشت، جریان هوا از تشک عبور کند.

بالش تان باید طوری باشد که باعث شود سر و گردن تان در یک راستا باشند. سه ملحفه روی بالشتان باشد، تا الیاف از هر جنسی هست پرز آن به مو، صورت و گردن شما ننشیند.

 

خواب، استرس و رابطه آن با تشک

 

نرمی یا سفتی تشک

تشک هر چه سفت تر باشد و با نشستن یا خوابیدن فرو نرود بهتر است. البته برای کسانی که بدن سالم و بدون درد دارند.

اگر دونفره استفاده می کنید حتما در نظر داشته باشید وزن دو نفر باعث نشود تشک بیش از حد گود و فرو رفته شود، به این دلیل که هم به کمر اسیب می زند و این که زود از کیفیت می افتد و شما دوسال نشده باید به فکر تعویض تشک باشید.

 

چه طور باید از تشک تان مراقبت کنید؟

هر رختخوابی گرد و خاک، کنه و البته مقدار زیادی رطوبت در خود جمع می‌کند: بدن ما هر شب 40 cl آب از دست می‌دهد. بنابراین تشک مان در سال باید حدود 150 لیتر آب از هر فردی جذب کند!

با توجه به این که شستشوی تشک کار آسانی نیست، حتما یک پت یا ملحفه ضخیم روی تشک روانداز داشته باشید تا به راحتی هر هفته بتوانید با آب گرم بشویید.

حداقل هر سه ماه یکبار تشک را در صورت امکان در مقابل آفتاب قرار دهید، در غیر اینصورت روانداز تشک را بردارید، کمی آنرا با الکل رقیق شده اسپری کنید. 

تشک را زیر و رو کنید به طور دائم از یک طرف تشک استفاده نکنید.


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان