با توجه به ریتم های زیستی و فعالیتهای هورمون های مختلف بدن توصیه میشود برای جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربیها در وهله اول باید شام قبل از ساعت ۹ شب مصرف و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری شود و به خوردن سبزیهای پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.
انواع ماهیهای چرب مانند سالمون وساردین و همچنین تخمه کدو و کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳ برای پیشگیری از بیخوابی بسیار موثر هستند. تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا ۶ است که این نوع اسید چرب نقش عمدهای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دارند.
کمبود آهن در بدن میتواند یکی از علل عمده کم خوابی باشد، به همین دلیل مصرف موادغذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزیجات برگ سبزتیره و جگر توصیه میشود. همچین کاهو دارای مادهای به نام لاکتوکاریوم است که محرک خواب بوده و به همین علت توصیه میشود قبل از خواب حتماً از سالاد کاهو استفاده شود.