برترین رژیم غذایی در ماه دوم بارداری

مجموعه : زنان و زایمان
برترین رژیم غذایی در ماه دوم بارداری

با توجه به افزایش اطلاع رسانی در باره مهم ترین بخش زندگی و بارداری خانمها رژیم غذایی بسیار مفید در ماه دوم بارداری برای شما خانم ها در نظر گرفته شده است. با ما همراه باشید .

 

 

با وجود این که ممکن است بسیاری از خانم ها دقیقا متوجه باردار شدن خود در ماه اول بارداری نشوند، اما ماه دوم بارداری از جمله ماه هایی است که همه افراد خانواده از باردار شدن یک خانم اطلاع می یابند. مساله مهم در این ماه، شروع شدن ویار به صورت تهوع های صبحگاهی می باشد که ممکن است در برخی از خانم ها در پایان سه ماهه اول بارداری بهبود یابد و در برخی این حالت تا نزدیکی ماه های آخر ادامه می یابد.

 

 

ممکن است خانم باردار به دلیل تهوع های صبحگاهی که از ماه دوم بارداری شروع می شود، نتواند مواد غذایی را یه مقدار کفایت مصرف نماید. به همین دلیل توجه به دریافت مواد غذایی مکفی در این ماه از اهمیت بالایی برخوردار است. در ضمن ماه دوم بارداری مقارن با شروع تکامل سیستم های عصبی در جنین می‌باشد که در این زمینه دریافت برخی مواد غذایی که منبع غنی از مواد مغذی مانند اسیدفولیک باشند از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

 

برخی مواد مغذی حیاتی که باید در رژیم غذایی ماه دوم بارداری موجود باشند

1.      اسیدفولیک

اسیدفولیک یا فولات از جمله ویتامین های گروه B مهم در هفته ها و ماه های اول بارداری می باشد که نقش موثری در سلامت و تکامل طبیعی سیستم عصبی جنین بر عهده دارد. در صورتی که خانمی در دوران بارداری مقادیر کافی اسیدفولیک دریافت نکند، ممکن است دچار کمبود این ماده مغذی در بدن خود شود و نتیجه این کمبود می تواند منجر به رشد ناقص سیستم عصبی جنین گردد. بنابراین خانم های باردار در ماه دوم بارداری خود باید از مواد غذایی غنی از اسیدفولیک مانند اسفناج، غلات غنی شده با اسیدفولیک استفاده نمایند. در  واقع در ماه دوم بارداری باید 400 میکروگرم اسیدفولیک دریافت شود که در برخی موارد ممکن است با نظر پزشک متخصص زنان و زایمان نیاز به مصرف منظم و روزانه اسیدفولیک توسط خانم باردار باشد.

 

2.      آهن

در طول ماه دوم بارداری به دلیل رساندن مواد مغذی به جنین میزان حجم خون مادر افزایش می یابد. به همین دلیل میزان نیاز به عنصر آهن به عنوان یک جزء مهم در خون نیز افزایش می یاید. توصیه متخصصان تغذیه آن است که در طول ماه دوم بارداری باید روزانه 27 میلی گرم آهن دریافت شود. در حالی که می توان بخشی از نیاز به آهن را از طریق مواد غذایی گوشتی تامین نمود، اما بهتر است خانم باردار با توصیه پزشک متخصص زنان و زایمان از ماه دوم بارداری به بعد، از مکمل های آهن استفاده نماید.

 

3.      کلسیم

استخوان های جنین از ماه دوم بارداری به تدریج در حال تشکیل شدن می‌باشند. به همین دلیل در این ماه خانم باردار باید روزانه 1000 میلی گرم کلسیم دریافت نماید. این میزان کلسیم را به راحتی می توان از طریق مصرف شیر و لبنیات و سبزیجات با برگ های سبز دریافت نمود. البته در صورتی که این میزان کلسیم از راه مواد غذایی به جنین نرسد، آن وقت است که این کلسیم از کلسیم استخوان‌ها و دندان‌های مادر باردار برداشته خواهد شد که نتیجه آن مشکلات دندانی و درد استخوانی در طول دوران بارداری خواهد بود.

 

4.      پروتئین

برخلاف نظر بسیاری که معتقدند دریافت بیشتر مواد پروتئینی باید از سه ماهه دوم و سوم بارداری شروع شود، اما متخصصان تغذیه معتقدند که بلافاصله بعد از این که خانمی متوجه شد که باردار شده، باید میزان پروتئین مصرفی خود را از 75 گرم به 100 گرم در روز برساند که این میزان را می تواند از طریق مصرف مواد غذایی گوشتی کم چرب تامین نماید.

 

 

مواد غذایی که در ماه دوم  بارداری نباید مصرف شوند

در جهت پیشگیری از بروز برخی مشکلات و بیماری ها از جمله بیماری های گوارشی توصیه می شود که در ماه دوم بارداری برخی مواد غذایی به شرح موارد زیر مصرف نشوند.

 

 

1.      امعاء و احشای گوشت

توصیه می شود در ماه دوم بارداری از امعاء ( جمع رودها یا خوش گوشت) و احشاء گوشت و مواد غذایی مانند کله و پاچه استفاده نشود، چون که این مواد غذایی حاوی ماده ای به نام لیستریا هستند که می توانند در رشد جنین اختلال ایجاد نمایند.

 

 

2.      انواع پنیرهای نرم

پنیرهای نرم از جمله پنیرهایی هستند که اکثرا پاستوریزه نشدند و به همین دلیل که فرآیند خاصی بر روی آنها صورت نگرفته بافتی نرم دارند. این پنیرهای غیرپاستوریزه، ممکن است حاوی باکتری E.coli باشند که مسئول بروز مسمومیت غذایی می باشند. به همین دلیل توصیه می شود که خانم باردار از این نوع پنیرها استفاده ننماید.

 

 

3.      جگر

در حالی که در ماه دوم بارداری نیاز بدن خانم باردار به آهن افزایش پیدا می کند و جگر هم منبع عالی از آهن می باشد، اما از آنجایی که در جگر امکان وجود میکروارگانیسم های بیماریزا هست. به همین دلیل توصیه می شود که خانم های باردار در طول دوران بارداری خود از جگر استفاده نکنند.

 

 

4.      شیر و لبنیات غیر پاستوریزه

شیرهای غیر پاستوریزه، مواد میکروارگانیسمی بالایی دارند. پس خانم باردار نباید در طول ماه دوم بارداری، از لبنیاتی که در مغازه های لبنیات سنتی به فروش می رسند، محصولی را خریدداری و مصرف نماید. ( وب سایت سلامت دکتر سوشا )

 

5.      نوشیدنی های الکلی

مصرف هر نوع نوشیدنی که به نوعی در خود الکل دارد از ماه دوم بارداری به بعد ممنوع می باشد.

 

6.تخم مرغ خام

در تخم مرغ خام احتمال این که میکروارگانیسم های بیماریزا وجود داشته باشد، هست. بنابراین باید از ماه دوم بارداری به بعد مواد غذایی حاوی تخم مرغ به خوبی پخته شوند.

 

 

7.      سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس از جمله گوشت های فرآیند شده ای هستند که احتمال وجود بار میکروبی و مسمومیت غذایی در آنها موجود است. به علاوه این که این مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی بالایی می باشند که می توانند در رشد مطلوب جنین تاثیر مخربی برجای بگذارند.

 

 

8.      ماهی خام

از ماه دوم بارداری به بعد باید از مصرف غذاهایی که حاوی ماهی خام یا غذاهای دریایی خام هستند مانند غذایی موسوم به سوشی یا انواع صدف، خرچنگ و… که نیمه پخته هستند، اجتناب نمود. در کل در طول دوران بارداری کلیه محصولات دریایی مورد مصرف باید به خوبی پخته شده باشند.

 

 

9.       گوشت ماکیان نیمه آماده

کلیه گوشتی های سفید ماکیان باید به خوبی در درجه حرارت حدود 180 درجه پخته شده و سپس مصرف شوند . از مصرف مواد گوشتی سفید که نیمه آماده می باشند باید شدیدا پرهیز نمود.

 

 

توصیه  متخصصان تغذیه در مورد رژیم غذایی ماه دوم بارداری

خانم باردار در ماه دوم بارداری باید سعی کند میوه ها و سبزی های تازه بیشتر مصرف نماید. به علاوه این که در مصرف مواد غذایی منجمد باید محتاط بوده و این مواد غذایی را کمتر مصرف کند.

 

در رژیم غذایی خانم باردار از ماه دوم بارداری مصرف مواد پروتئینی (مانند مواد گوشتی) باید بیشتر باشد تا به این صورت عضلات جنین قوی تر شود. در ضمن مصرف مواد غذایی نشاسته ای به جای مواد قندی باید در ماه دوم بارداری بیشتر باشد تا به این وسیله انرژی مازاد بر نیاز برای رشد و نمو جنین تامین گردد.

 

مطالب مرتبط

 

خوراکی لازم و مفید در سه ماه اول بارداری

غذاهای شگفت انگیز برای دوران بارداری

محبوب ترین غذای ایرانی که زنان باردار نباید بخورند؟!!!

علائم بارداری دوقلو چیست

غذاهای مناسب برای دختر و پسر شدن جنین


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان