خوردن گوشت اسب خوب است یا بد و چه حکمی دارد؟

خوردن گوشت اسب خوب است یا بد و چه حکمی دارد؟

خوردن گوشت اسب خوب است یا بد و چه حکمی دارد؟

حکم خوردن گوشت اسب چیست ؟ آیا خوردن گوشت اسب حرام است ؟ در این مطلب از سایت نازوب احکام شرعی درباره خوردن گوشت اسب را می خوانید.

 

خوردن گوشت اسب چه حکمی دارد؟

از نظر اسلام خوردن بعضی مواد غذایی مکروه و یا حرام می باشد. این مواد غذایی و خوراکی ها برای بدن عوارض و مضراتی دارد که خوردن آن ها اصلا توصیه نمی شود. در شیعه خوردن گوشت جانورانی مانند اسب، قاطر و خر حرام نیست؛ بلکه مکروه است.

 

گوشت اسب فراورده ای غذایی است که از اسب به دست می آید. شاید خوردن گوشت اسب در کشور ما عجیب باشد ولی این گوشت به همراه گوشت خر بیشتر در ساندویچ ها و سایر غذا ها مصرف می شود.

 

در چند کشور جهان به ویژه در آسیای میانه گوشت اسب رایج ترین گوشت مصرفی مردم است. با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر نیز مانند کشورهای قاره اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا این نوع گوشت مصرف می شود. در هشت کشوری که بیشترین تولید گوشت اسب را دارند، سالانه حدود چهار میلیون رأس اسب کشتار می شود. این گوشت چربی اندک و پروتئین فراوان دارد و به خاطر داشتن گلیکوژن کمی شیرین است.

 

ایتالیایی ها سالانه 900 گرم گوشت اسب می خورند و در کشورهایی نظیر هلند و بلژیک و فرانسه و سوئیس شما می توانید این گوشت را از سوپر مارکت ها بخرید.

 

در اسلام از اصطلاح حرام گوشت به کار برده می شود؛ حرام گوشت به گوشت هایی گفته می شود که خوردن آن ها حرام است و نباید مصرف شوند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب امامیه: خوردن گوشت اسب، قاطر و خر اهلی کراهت دارد و چهارپایانی که سیرابی نداشته باشند (گیاهخوار و نشخوارکننده نباشند) حرام گوشت هستند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب شافعی: در فقه شافعی خوردن گوشت اسب نیز حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنفی: در فقه حنفی خوردن گوشت اسب مکروه است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنبلی: در فقه حنبلی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب مالکی: در فقه مالکی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

در مذهب شیعه گوشت جانورانی مانند اسب، خر و قاطر حرام نیست بلکه مکروه است.

 

در قرآن کریم می خوانیم: «وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَکُمْ فِیها دِفْ‏ءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ» و نیز «وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغالَ وَ الْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوها وَ زِینَهً وَ یَخْلُقُ ما لا تَعْلَمُونَ».

 

«و چارپایان را برای شما آفرید که برای شما (پوست) آنها گرما و سودهای دیگر هست، و هم از آنها می خورید» و «اسبان و استران و درازگوشان را (آفرید) تا بر آنها سوار شوید و مایه تجمل نیز هست، و نیز چیزهایی که شما نمی دانید آفرید.»

 

طبق روایتی که از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده: أنعام اشاره به گاو و گوسفند و شتر است که برای خوردن آفریده شده اند و اسب و قاطر و الاغ برای سوار شدن.

 

مسأله 2631 : خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه است و اگر كسى با آنها نزديكى (وطی) نمايد حرام مى شوند و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ؟

 

• آیت الله اراكى : و بايد قيمت آن را به عنوان غرامت به صاحب آنها بپردازند.

 

• آیت الله خوئى، گلپايگانى، تبريزى، صافى، نورى : خود و نسلشان حرام مى شوند و بول و سرگين آنها نجس مى شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر وطى‌كننده لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد.

 

• آیت الله سيستانى : گوشت آنها حرام می شود و همچنين شير آنها و نسل بعد از وطى آنها بنابر احتياط واجب، بول و سرگين آنها نجس می شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر واطى اگر صاحبش نباشد، لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد و پولى كه از فروشش بدست مى آيد براى واطى است.

 

• آیت الله فاضل : مسأله از چهار پايان اهلى، گوشت شتر و گاو و گوسفند حلال و گوشت اسب و قاطر و الاغ كراهت دارد و از حيوانات بيابانى و وحشى، گوشت آهو و گوزن و گاو وحشى و قوچ و بز كوهى و گورخر حلال است.

 

• آیت الله زنجانى : حرام نمى شوند اما بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگرى كه وضعيت اين حيوان را نمى دانند بفروشند. با عمل زشت وطى، حيوان از ملك مالكش خارج نمى شود، بلكه نزديكى كننده كه مالک حيوان نيست، بايد هر مقدارى كه در اثر بيرون بردن و فروختن اين حيوان به مالك ضرر زده است، جبران نمايد.

 

• آیت الله مكارم شیرازی: مسأله گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلى و همچنين گاو و گوسفند و بز و خر وحشى و آهو حلال است، اما گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه مى باشد؛حيوانات درنده عموماً، همچنين فيل و خرگوش و حشرات، گوشتشان حرام است.

 

در ادامه به خصوصیات شگفت انگیز اسب می پردازیم ویژگی هایی که خیلی از انسان ها نمی دانند و تصور می کنند همه چی را درباره اسب ها می دانند:

بررسی‌های محققان نشان داده است زاویه گوش اسب‌ها می‌تواند نشان دهد آنها چه نقطه‌ای را مشاهده می‌کنند. اگر زاویه خم شدن گوش‌های اسب بر خلاف یکدیگر باشد، این احتمال وجود دارد که آنها در آنِ واحد به دو نقطه مجزا نگاه می‌کنند.

محققان همچنین دریافتند اسب از معدود حیواناتی است که نمی‌تواند از دهان نفس بکشد و به عبارت دیگر سیستم تنفسی این حیوان به گونه‌ای تعریف شده است که فقط از بینی نفس می‌کشد. بر این اساس اگر حفره‌های بینی اسب مسدود شود به احتمال قوی او پس از چند دقیقه به علت خفگی جان خود را از دست می‌دهد.

بر اساس یک قانون کلی و جهانی، تمام اسب‌های اصیل، تاریخ تولد مشابه دارند و در شناسنامه مربوط به آنها اول ژانویه به عنوان تاریخ تولدشان نوشته می‌شود که این اتفاق جدا از تاریخ واقعی تولد اسب به ثبت می‌رسد. این مسئله به آن معنی خواهد بود که از نظر فنی تولد یک اسب اصیل با نخستین روز سال میلادی برابر است.

بررسی دقیق روی گونه‌های مختلف اسب نشان داد این حیوان از معدود جاندارانی محسوب می‌شود که همواره یکی از پاهایش اندکی از پای دیگر کوتاه‌تر است.

اسب‌های نژاد عرب نسبت به دیگر نژادها بخش پشتی کوتاه‌تری دارند. این مسئله به آن دلیل است که آنها دم کوتاه‌تر دارند و البته ضمن کوچک‌تر بودن استخوان کمری، نسبت به اسب‌های دیگر یک دنده کمتر دارند.

برخی اسب‌ها نسبت به دیگر نژادها مقاوم‌تر هستند و این طور که در بررسی‌ها مشخص شده است اسب‌های نژاد ترکمن می‌توانند روزهای متمادی بدون آب و غذا زنده بمانند.

اگرچه زمانی که انسان به مدت طولانی می‌ایستد خسته می‌شود، ولی بررسی محققان نشان داده است اسب‌ها هنگامی که روی پاهای خود ایستاده‌اند نسبت به هنگامی که روی زمین دراز می‌کشند انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

چین نسبت به دیگر کشورها بیشترین تعداد اسب را در خود جا داده است و البته این اتفاق به دلیل این است که پرجمعیت‌ترین کشور جهان محسوب می‌شود و برای پاسخگویی به نیازهای خود، به تعداد بیشتری اسب نیاز دارد.

در نقاط مختلف جهان مجسمه‌های اسب همراه با سوار به چشم می‌خورد و بالا بودن یکی از پاهای مجسمه اسب معنی دارد. در بسیاری از فرهنگ‌ها گفته می‌شود اگر پای راست مجسمه اسب بالا باشد به معنی این است که سوار او در جنگ صورت گرفته شده پیروز بوده است.

اصطلاح «اسب بخار» که برای نشان دادن قدرت موتور اتومبیل به کار می‌رود را یک مهندس اسکاتلندی به نام «جیمز وات» باب کرد. او در آزمایش‌های خود برای آنکه بتواند توان موتور را نشان دهد این اصطلاح را به کار برد.

 

مطالب مرتبط :

زنی که مربی اسب 5 میلیاردی سردار آزمون است!+ عکس

نژاد اسب سردار آزمون گرانترین اسب جهان و اصطبل 10 میلیاردی

جنجال اسب نیم میلیون دلاری سردار آزمون+ تصاویر و سلفی های داغ

فروش گوشت اسب و الاغ در بازار تهران + عکس


راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان