چشم قدرت فوق العاده اشرف مخلوقات است که می تواند علاوه بر ایجاد احساسات آتشین و هیجانات عمیق باعث دگرگونی می شود. که این دگرگونی و تغییرات بسیار زیاد ناگهانی در برخی فرهنگ ها به چشم زخم شناخته می شود.
البته این نیروی عجیب چشم به درون و افکار فرد مربوط می شود و در برخی از کتب علمی و اعتقادی به چشم سوم بر میگردد.
به همین بهانه افرادی که نافذترین چشمها را دارند در اینجا لیست کردیم.
آنتون گراف در شهر وینترتور در شمال شرقی سوئیس زاده شد. پدرش دستورز بود و از ریختهگری با قلع زندگی را میگذراند و اصرار داشت پسرش راهش را ادامه دهد اما آتون بازیگوش در مدرسه فقط به نقاشی توجه داشت و هرگاه کاغذ دم دستش نبود شلوارش را خطخطی میکرد.
وی 17 ساله بود که پدرش با میانجیگری کشیش محل راضی شد او را به یک مدرسه طراحی و نقاشی بفرستد و در آنجا بود که آموزگارانش کار او را بهتر از کار خودشان یافتند.
20 ساله بود که برای اندوختن تجربه بیشتر به جنوب آلمان رفت و در چند شهر شاگردی کرد. 29 ساله بود که تصویری از خودش کشید و یکی از همشهریانش که تصادفا در آگسبورگ محل اقامت او بود با دیدن آن نگاره شیفته کار او شد و با اینکه هنرمند “خود را قابل این کار نمیدانست”، او را به دربار درسدن معرفی کرد.
30 ساله بود که به آن شهر رفت و جز سفرهای موقتی و دیدار همیشگی از زادگاهش، تا پایان عمر در آن شهر ماند و آفرید.
او بیش از 2 هزار تصویر کشیده که بیش از 800 مورد آنها پیکرها و چهرههای شخصیتهای بهنام زمانش مانند کاترین کبیر امپراتور روسیه، فریدریش بزرگ پادشاه پروس، شیلر، هردِر و گوته سرایندگان بهنام آلمانی و بسیاری دیگر از نجیبزادگان، هنرمندان و شهروندان بلندآوازه اروپا بودهاند.
تاریخنگاران هنر به این نقاش که گمنامتر از نامآوران این رشته مانده، لقب “چهرهنگار درون” دادهاند و بر این باورند که او پیکرها و چهرهها را نکشیده بلکه تصویری از خلق و خو و حالات درونی مدلهای خود نیز به دست داده است.
او 80 نگاره از چهره و پیکر خود به جا گذاشته که یکی از ماندگارترین آنها را در آخرین سال زندگیاش، زمانی که تقریبا نابینا شده بوده کشیده است.
آنچه در نگارههای او بیشتر جلب نظر میکند، چشمها هستند که گویی بیننده در نگاه آنها به ویژگیهای انسان روی پرده پی میبرد. آنتون گراف در 22 ژوئن 1813 206 سال پیش در درسدن آلمان درگذشت. پنج سال طول کشید تا پیکر شیلر سراینده نامدار آلمانی را به تصویر کشید. روحش شاد و آثارش جاودان