تغییر در نظام آموزشی، پرورشی و نمره دهی بهتر همیشه یکی از مهم ترین بحث های آموزش و پرورش و دانشگاه ها بوده است.
بهبود متدهای آموزشی در هر مقطعی می تواند چالش بزرگی داشته باشد و سطح علم محصلان را به طور اساسی تحت الشعاع قرار دهد.
نمونه بارز این تغییر و تحول در نظام آموزشی مربوط به سالهای 1375 به بعد می باشد تغییر نظام قدیم به جدید و دوره جدیدی به نام پیش دانشگاهی بسیار در پایه و اصول نظام تاثیرات منفی داشت.
بنابراین برای هر تغییر و تحول نیاز به هوشمندی نظام تدرسی کشور داریم. در جدیدترین خبرهای رسیده شیوه نمره دهی و تغیین سطح یادگیری محصلان در دانشگاه تغییر می کند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تدوین و تصویب آییننامه جدید دورههای کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در شورای برنامهریزی آموزش عالی گفت:
در صورت تایید این آیین نامه توسط وزیر علوم، نمرات درسی دانشجویان از شیوه نمره دهی صفر تا 20 به شیوه نمره دهی از 9 تا 20 تغییر مییابد.
به گزارش نازوب، دکتر نادریمنش با اعلام این خبر اظهار داشت: در تدوین این آئیننامه برای كاهش اضطراب دانشجویان، پیشنهاد دادیم كف نمرهای كه به دانشجو داده میشود 9 باشد.
وی افزود:برخی از دانشجویان با گرفتن نمره یك یا 2 از یك درس با وجود موفقیت در دیگر درسها، دچار مشكلاتی همچون افت معدل و یا مشروطی میشوند كه درصورت تصویب كف نمره 9، درعین حال كه دانشجو از آن درس نمره نیاورده و دوباره مجبور است آن را بگذراند لطمه زیادی به معدل او وارد نمیشود.
وی با بیان اینکه در آییننامه جدید کارشناسی، طول مدت تحصیل تا یك نیمسال کاهش مییابد، افزود:بر این اساس دانشجویان به طور میانگین یک ترم میتوانند طول سنوات تحصیلی خود را کاهش داده و حداکثرطی 4.5 سال فارغالتحصیل شوند.
دکتر نادری منش در ادامه در خصوص شکلگیری 15 کمیته مشترک تحت عنوان کمیتههای شورای تحول در علوم انسانی و کمیتهبرنامهریزی گفت:
این کمیتهها وظیفه بازنگری در سرفصل و محتوای علوم انسانی را بر عهده داشتند. امیدواریم به تصویب این تغییر در روش نمره دهی نتایج دلخواه به بار بنشیند.