در زیر برخی از عناصر مهم و موثر در سلامت مو ذکر شده است :
شــایع ترین علت ریزش مو در خانم ها از سنین نوجوانی تا سنین میانسالی کمبود آهن بدن میباشد ، که با مصرف غذاهای حاوی آهن نظیر گوشت قرمز ، زرده تخم مرغ ، جگر ، ماهی و پرندگان ، لوبیا ، عدس ، آناناس و اسفناج این مشکل بر طرف می شود.
دو عامل مهم در ایجاد فقر آهن عبارتند از مصرف چای همراه غذا و مصرف نان هایی كه خمیر آنها ور نیامده است. به همین جهت بهتر است چای را یك ساعت پس از مصرف غذا نوشید و از نان هایی كه خمیر ور آمده دارند و بدون جوش شیرین پخت می شوند استفاده كرد .
اساس و پایه ی نیاز بافت های بدن مانند مو ، ناخن وپوست می باشد و در موادی مانند انواع گوشت ( مرغ ، ماهی و گوشت قرمز ) ، تخم مرغ ، لبنیات ، غلات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد.
منابع غذایی غنی از ویتامین B6 و بیوتین:
زرده تخم مرغ ، جگر ، گوشت مرغ ، موز ، دانه آفتابگردان ، ماهی ، آلوی خشک ، ، غلات سبوس دار ، مخمر و جوانه گندم ، سبوس گندم ، و بادام زمینی است .
همچنین مصرف مقداری مخمر همراه یک لیوان آب پرتقال در صبح بسیار سودمند می باشد ؛
زیرا مخمر منبع مناسبی از ویتامین های گروه B و املاح کمیاب ( املاحی که بدن به میزان خیلی کم به آن ها نیاز دارد) و اسیدهای آمینه است. به علاوه مصرف روغن ماهی و گردو که دارای اسیدهای چرب اُمگا ـ 3 و تخمه آفتابگردان که دارای اسیدهای چرب اُمگا ـ 6 است ، مفید می باشد.
قرص و دارو هرگز نمی تواند جانشین غذا شود و فقط در مواقع ضروری از مکمل های غذایی می توان استفاده کرد.