خواص خرما + ارزش غذایی

خواص خرما + ارزش غذایی
خرما میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی، كه مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامینهای A،B وE  دارد و همچنین منبع خوبی از فیبر است. خرما به کاهش کلسترول بالا کمک می‌نماید و فیبر موجود در آن می‌تواند در کاهش فشار خون و ابتلاء  به سرطان جلوگیری کند. سرطان‌ها‌یی نظیر سرطان كولون، معده و غیره. شکر موجود در همه انواع خرما گلوکز و فروکتوز است. خرما حاوی 60 تا 65 درصد شکر، نزدیک 2.5 درصد پروتئین و کمتر از 2 درصد چربی، مواد معدنی و پکتین است. این ماده غذایی  برای کسانی که از رژیم غذایی کم سدیم استفاده می‌کنند بسیار مناسب است.
یكی از خواص خرما ملین بودن آن است به شرطی كه 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس كرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل كنید و بلا فاصله یك یا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید. خاصیت دیگر خرما، خنثی كردن اسید اضافی معده است و از آنجا كه زیادی اسید معده باعث ترش كردن و دل‌درد می‌شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می‌توانید از فرمول چینی‌ها درطب سنتی چینی استفاده كنید، بدین طریق كه 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیاندازید و بعد آن را هم زده و بنوشید.
 
اثر دیگر معجزه‌آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلك های چشم است برای این منظور پمادی از هسته خرما درست كرده و آنرا روی چشم می‌گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است. خرما را بعنوان میوه نیز می‌توانید مصرف كنید.
 
مواد موجود در 100 گرم خرما
 
انرژی
282 کیلوکالری
آب
53/20گرم
چربی
39/0گرم
پروتئین
45/2گرم
کربوهیدرات
03/75گرم
فیبر
8گرم
 
مواد معدنی موجود در 100 گرم خرما
 
کلسیم39میلی گرم
آهن   02/1میلی گرم
منیزیم43میلی گرم
فسفر62 میلی گرم
پتاسیم       656 میلی گرم
سدیم2میلی گرم
روی29/0میلی گرم
مس206/0میلی گرم
منگنز262/0میلی گرم

راهنمای اقامت و مهاجرت
بیوگرافی هنرمندان