خرما میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی، كه مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامینهای A،B وE دارد و همچنین منبع خوبی از فیبر است. خرما به کاهش کلسترول بالا کمک مینماید و فیبر موجود در آن میتواند در کاهش فشار خون و ابتلاء به سرطان جلوگیری کند. سرطانهایی نظیر سرطان كولون، معده و غیره. شکر موجود در همه انواع خرما گلوکز و فروکتوز است. خرما حاوی 60 تا 65 درصد شکر، نزدیک 2.5 درصد پروتئین و کمتر از 2 درصد چربی، مواد معدنی و پکتین است. این ماده غذایی برای کسانی که از رژیم غذایی کم سدیم استفاده میکنند بسیار مناسب است.
یكی از خواص خرما ملین بودن آن است به شرطی كه 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس كرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل كنید و بلا فاصله یك یا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید. خاصیت دیگر خرما، خنثی كردن اسید اضافی معده است و از آنجا كه زیادی اسید معده باعث ترش كردن و دلدرد میشود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید میتوانید از فرمول چینیها درطب سنتی چینی استفاده كنید، بدین طریق كه 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیاندازید و بعد آن را هم زده و بنوشید.
اثر دیگر معجزهآسای هسته خرما از بین بردن تورم پلك های چشم است برای این منظور پمادی از هسته خرما درست كرده و آنرا روی چشم میگذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است. خرما را بعنوان میوه نیز میتوانید مصرف كنید.
مواد موجود در 100 گرم خرما
انرژی | 282 کیلوکالری |
آب | 53/20گرم |
چربی | 39/0گرم |
پروتئین | 45/2گرم |
کربوهیدرات | 03/75گرم |
فیبر | 8گرم |
مواد معدنی موجود در 100 گرم خرما
کلسیم | 39میلی گرم |
آهن | 02/1میلی گرم |
منیزیم | 43میلی گرم |
فسفر | 62 میلی گرم |
پتاسیم | 656 میلی گرم |
سدیم | 2میلی گرم |
روی | 29/0میلی گرم |
مس | 206/0میلی گرم |
منگنز | 262/0میلی گرم |