خرما یک میوه محسوب میشود که بعضی ها آن را با چایی یا شیر نوش جان میکنند خرما از خواص بی نظیری برخوردار Dates have unique properties است و انواع مختلفی دارد در این بخش از نازوب به شما انواع خرما و خواص آن را خواهیم گفت با ما همراه باشید.
خاستگاه اصلی خرما، کشور هند است. نخل در ایران نیز در مناطق جنوبی رشد میکند و خرما را به عنوان طلای سیاه می شناسند. جالب است بدانید که تاریخچه اصلی این میوه در ایران به دوران قبل از هخامنشیان برمی گردد و در لوح ها و کتاب های آن زمان از کلمه نخل به عنوان میوه دهنده خرما استفاده می شده است.
علاوه بر ایران، مصر، عربستان سعودی، عمان، عراق، امارات، پاکستان و لیبی جز مکانهایی هستند که میوه خرما در انجا پرورش و به کل دنیا توزیع می شود
انواع خرما را میتوان بر اساس ویژگی های ظاهری، طعم و نحوه کاشت آنها Taste and how to plant them، از یک دیگر متفاوت دانست، که هرکدام خواص متفاوتی نیز دارند.
خرمای پیارم گرانترین خرمای ایران است. از نوع خرماهای نیمه خشک است و دیررس است. در گروه خرماهای نیمه خشک قرار دارد. عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز است که به راحتی و سرعت در متابولیسم بدن استفاده شده و به عنوان قند مجاز مصرفی توسط افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. این خرما عموما در استان هرمزگان به عمل می آید
پوست نازک خرمای پیارم به رنگ قهوهای تیره است.
چون گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیده است، ظاهری زیبا و مطلوب به این نوع از خرما داده است .
سرشار از مواد معدنی و پروتئین است.
عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز است بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است..
شناختهشدهترین نوع خرما در ایران است.
خرمای مَضافتی بم منسوب به خرمای شهرستان بم یکی از محصولات خرمای ایران میباشد.
رنگ این نوع رطب هر چقدر که مرطوب تر باشد تیره تر است.
اگرچه این خرما را در هوای آزاد نیز می توان نگهداری کرد اما بهتر است آن را در یخچال نگهدارید و حدود 3 ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کنید.
مشتریان خارجی در زمینه صادرات نیز این خرما را خریداری می کنند.
درباره صادرات این خرما در این صفحه مطالعه کنید. سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر Rich in antioxidants and fiber می باشد و نیز غنی از پتاسیم است.
در کاهش کلسترول و نیز در درمان یبوست و افزایش سطح انرژی بسیار موثر می باشد.
همچنین برای قلب، بیخوابی و پیشگیری از سرطان موثر است.
از خرمای های تر با هسته ای کوچک میباشد.
این خرما از ارقام مهم و صادراتی استان خوزستان و همچنین شهرستان هایی مانند کازرون است.
این نوع خرما را میتوان بهصورت خارک و رطب نیز مصرف کرد.
برداشت آن بیشتر در استان خوزستان و هرمزگان است. یکی از مرغوب ترین خرماهای صادراتی بهبهان می باشد.
دارای ماندگاری بالایی است. ظاهر آن بیضی و چروکیده Its appearance is oval and wrinkled است.
در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻪ اﺳﺎﻣﯽ ﻗﻨﻄﺎر و ﻗﻨﺪی ﻧﯿﺰ ﻧﺎﻣﯿﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد. در ایران مصرف داخلی ندارد.
باعث بهبود یبوست میشود. فیبر خرما نیز برای جلوگیری از سرطان سیستم گوارش مفید است.
همچنین برای ببهببود پوکی استخوان بسیار مفید است.
استعمران از جمله نمونههای تولید شده در ایران است. این خرما در گروه خرماهای نیمه خشک قرار دارد و از این رو حمل و نقل آن آسان است و برای صادرات خوب است. شایان ذکر است خرمای استعمران میزان قند بالایی دارد و برای ورزشکاران مناسب است. حدود ۷۰ درصد از نخلستان های خوزستان این نوع خرما را به بار می آورند.
در کشور ما بسیاری از مردم تمایلی به مصرف این خرما ندارند. از این رو در صادرات کاربرد دارد.
رنگ این خرما قهوه ای تیره گاها متمایل به سیاه و قرمز میباشد.
در هنگام برداشت حالته نیمه خشک است و ماندگاری بالایی دارد. دارای آنتی اکسیدان بالا می باشد و یک ماده ضد سرطان به شمار می رود.
منیزیم موجود در این خرما برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی Has digestive problems هستند موثر است.
آهن بالای این خرما هم برای افراد دارای کم خونی مفید است.
اطلاعات بیشتر: طرز تهیه شیره خرما در خانه
خرمای شاهانی از جمله انواع خرمای تر است که درجه یک محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد. این نوع خرما بافت نرم و مرطوبی دارد و از آن برای تهیهی انواع شیره خرما استفاده میشود.
هم چنین بسیار خوش رنگ است. نام های دیگر این خرما که شاید شنیده باشید عبارت اند از شاوانی ، شونی و خورک. این نوع خرما بیشتر در نخلستان های هرم به ثمر می رسد.
دارای مقدار زیادی کلسیم، فسفر و آهن می باشد.
کلسترول بالایی ندارد و باعث تنظیم کلسترول مثبت خون می شود.
به دلیل داشتن آهن فراوان برای افرادی که دچار کم خونی هستند بسیار مفید است.
بدلیل فیبر بالایی که دارد برای معده و دستگاه گوارشی نیز مفید است.
خرمای زاهدی طلایی و بیضی شکل است و دارای یک بافت نرم و طعم آجیلی است. آنها پوست ضخیمی دارند، نیمه خشک هستند و نسبت به سایر خرماها شیرینی کمتری دارند.
این نوع خرما همچین دارای فیبر زیادی است. این خرما به گستردگی در جنوب ایران کشت به عمل می آید و به خاطر شیرینی معتدل اش طرفداران زیادی در خارج و داخل کشور دارد.
چون این خرما به آسانی ذخیره و حمل می شود طرفداران در بین تجار خرما به ویژه صادرکنندگان طرفداران زیادی دارد
خرما زاهدی از سرطان جلوگیری نموده و به تقویت دستگاه عصبی Strengthen the nervous system کمک می کند.
این میوه برای کم خونی عالی است و به سیستم گوارش کمک میکند..
خرمای کبکاب از انواع نیمه خشک خرما است. پوست آن نسبت به دیگر انواع خرما زخیمتر است و از جمله انواع پرمصرف خرما در ایران است.
این خرما که عمدتا از نخلستان های بهبهان استحصال می شود بسیار خوش رنگ است و شهد یا شیره ی فراوانی دارد.
این خرما که از انواع خرماهای صادراتی ایران هم تلقی میشود دارای دو نوع مصرف بصورت رطب و خارک می باشد.
رنگ رسیده آن قهوه ای تیره است. رطوبت نهایی این خرما کمتر از ۱۹% می باشد.
شکل آن به صورت تخم مرغی یا بیضی می باشد. از انواع خرما های نرم محسوب میشود.
خرمای کبکاب در درمان یبوست،اختلالات روده ای،مشکلات قلبی و اسهال مفید است.
برای درمان سنگ مثانه، کمخونی و کاهش وزن موثر است.
سرشار از ویتامین های A، C ، B1، B2 و غیره است.
خرمای ربی از جمله انواع خرمای نیمه خشک است و از ماندگاری مطلوبی برخوردار است. این خرما در نواحی وسیعی از سیستان و بلوچستان پرورش داده می شود. هم چنین همانطور که در عکس می بینید ظاهری چروکیده و قدی کشیده دارد.
خرما ربی دو نوع دارد و نوع دوم آن رابی نام دارد.
سرشار از مواد مغذی است و درهضم، جلوگیری از سرطان، استحکام استخوانها و کاهش قندخون Bone strength and lowering blood sugar کمک میکند.
دارای کلسیم، پتاسیم، لاکتوز و فروکتوز و ویتامین های زیادی است
این نوع خرما زرد و ترد است. این خرمای رسیده مزهی کارامل و شکر قهوهای را میدهد. مانند بیشتر خرماها شیرین است، و کاملا ارزش امتحان کردن را دارد.
این خرماهای خامهای واقعا لذیذ هستند و اغلب در حالی که هنوز روی شاخههای نازک هستند، به فروش میرسند. این خرماهای فصلی را میتوانید فریز و ماهها نگهداری کنید.
این خرما اصالتا ریشه در نخلستان های عراق دارد. با این وجود به خاطر طعم و کیفیت بی نظیرش در بین نخل داران و مصرف کنندگان ایرانی طرفداران پر و پا قرصی دارد.
از ارقام زودرس خرما است. میوه آن نسبتا کوچک و کشیده است و زودرس بودن آن باعث شده است ارزش اقتصادی آن بالا برود. این خرما بومی استان هرمزگان است.
رنگ آن زرد و جنس آن تر است. میوه آن کوچک و کشیده و هسته آن بزرگ است.
دارای ارزش اقتصادی زیادی است. برای درمان کم خونی مفید Useful treatment of anemia است.
این نوع خرما دارای ویتامین های مختلفی هم می باشد.
از جمله ویتامین های ویتامین های گروه ب و ث هستند.
خرمای خضراوی از انواع خرمای نرم است و به صورت خارک و رطب نیز مصرف میشود. این خرما نیز مانند خرمای برهی از نخلستان های عراق به ایران آمده است.
خرمای خضراوی به لحاظ سطح زیر کشت دومین رتبه را در استان خوزستان دارد. هسته کاملا از میوه جدا است و به همین به راحتی می توان از تمام میوه بهره برد.
منبع فراوانی از مواد مغذی را وارد بدن ما می کند و دارای انواع ویتامین هاست.
رای افرادی که دارای اضافه وزن هستند بهتر است فقط دو یا سه دانه از آن را مصرف کنند.
خرمای خاصوئی از جمله انواع مرغوب خرما است و قابلیت نگهداری آن بالا است. این خرما نیز مانند خرمای کبکاب در بهبهان خوزستان به بار می نشیند. این خرما که ظاهری مانند بامیه دارد و کوچکتر از اقوام دیگرش است بسیار در خوزستان پرطرفدار و پرمصرف است.
سرشار از شیره می باشد و دارای کمترین مقدار ساکاروز و بیشترین فروکتوز Sucrose and most fructose در بین خرماها است.
نتیاکسیدان فعالیت زیادی دارند و همین امر از سرطان پیشگیری میکند.
خرمای مرداسنگ از نظر اهمیت درجهی متوسط دارد و از جمله ارقام معروف استان کرمان است. این خرما چون زیاد تولید نمی شود بنابراین فقط در کرمان و بعضا سایر نواحی جنوبی کشور مصرف می شود. پس اگر دوست دارید از این خرما میل کنید بد نیست در فصل برداشت این محصول یک سر به نواحی جنوب کرمان بزنید.
برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی مفید است. منبع غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است.
برای جلوگیری از بیماری های مرتبط با پوکی استخوان مفید است.
این نوع خرما ترکیبی از انواع نرم و خشک است، شیرین است و در دهان نرم میشود. گفته میشود که این خرماها دارای خواص شفابخش هستند و در حدیث آمده که پیامبر گفتهاست خوردن هفت عدد از این خرما در هنگام صبح از فرد در برابر سحر و جادو تا عصر محافظت میکند. این نوع خرما از محصولات عربستان سعودی Saudi products است و این حدیث از منابع ذیل این متن ترجمه شده است.
رای درمان خشکی بدن مفید است. خستگی را برطرف میکند و به هضم غذا کمک میکند.
این خرماهای بزرگ به دلیل ظاهر بزرگ و گوشتی و هستههای کوچکی که دارند، مورد علاقهی مردم هستند. آنها همچنین یکی از گرانترین انواع خرما هستند! انبارا شیرین، قهوهای و پر از پروتئین است.
این خرماهای سیاه، شیرین، گوشتی و سرشار از ویتامین هستند. آنها نرم هستند و در مدینه کشت میشوند. این خرماها برای خواص شفابخشی که دارند شناختهشده هستند. اگر این نوع خرما را با معدهی خالی بخورید، کرم معدهتان از بین میرود. آنها همچنین دارای مواد معدنی فراوانی هستند.
دارای خواص و مواد معدنی زیادی است.
مصرف این خرما بصورت ناشتا برای درمان بیماری روده Treatment of intestinal disease بسیار مفید است.
این خرمای تر و تازه در ریاض کشت میشود، معمولا به رنگ قهوهای است و قسمت نوک آن زرد کمرنگ است. ساغای چروک خورده است، اما پوسته پوسته نمیشود، و از آن مواردی است که حتما باید بخورید!
بیشتر بدانید: آموزش بیرون آوردن هسته خرما
این خرماهای قهوهای خشک و شیرین هستند. آنها پوست چروکیده دارند و ممکن است بزرگ یا کوچک باشند. خدری به دلیل تر و تازگیاش و قیمت مناسبی که دارد، یکی از انواعی است که به میزان زیادی صادر میشود. این نوع خرما یکی از بهترین خرماها برای مصرف است اگر میخواهید دوباره جان بگیرید و انرژیتان را افزایش بدهید.
این خرماها ترد و واقعا شیرین هستند. خرمای شکری برای خواص شفابخش و مواد مغذی که دارد، شناختهشده است. این نوع خرما کلسترول را پایین میآورد Lowers cholesterol، از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و همچنین کمکتان میکند که از شر خستگی رها شوید. خرمای شکری در منطقهی قصیم عربستان و نواحی جنوبی ایران کشت میشود
کلسترول را پایین میآورد، از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و برای رفع خستگی مناسب است..
این نوع خرما به عنوان “ملکهی خرماها” شناخته میشود. مدژول دارای یک بافت بزرگ و نرم است، و طعم قوی و شیرینی دارد. در امریکا محبوبیت بسیار زیادی دارد و اغلب در ساخت شیکها و اسموتیها استفاده میشود. این نوع خرما معمولا در کل طول سال در دسترس است و در عربستان به گستردگی کشت می شود.
این خرماها هنگامی که به طور کامل میرسد، عطر کاراملی دارد. خلاص زمانی که تازه است حالت چسبناکی دارد و معمولا با قهوه عربی مصرف میشود. این نوع خرما پوست شلی دارد و در مناطق قصیم و الخرج عربستان Qassim and foreign regions of Saudi Arabia ریشه دارد.