آبنبات، تنقلات شیرین و رنگارنگی که در جدیدترین تحقیقات علمی قنادان آمریکا به عنوان سالم ترین گروه شیرینی جات در رده قنادی قرار گرفت! آب نبات بزرگترین گروه تنقلاتی را در جهان به خود اختصاص داده است.
تیتر بزرگ؛ خوردن بیش از اندازه آبنبات نه باعث چاقی میشود، نه منجر به مرگ، و نه اصلا هیچ اثر منفی دارد، جنجال برانگیز شد.
این گروه محقق بیان داشتند: فراوانی مصرف آبنبات با چاقی، افزایش وزن، افزایش دور کمر، فشار خون، چربی خوب (HDL) و چربی (LDL) بد خون، کلسترول، تریگلیسیرید و یا مقاومت در برابر انسولین هیچ ارتباطی ندارد.
به نظر میرسد که هم زمان با حمایت از صنعت قنادی و مشتریان، NCA جدیدا به حمایت مالی مطالعات علمی (شاید سطحی) میپردازد که نشان میدهد خوردن هر میزان آبنبات که دلتان میخواهد چقدر خوب است، و هیچ مشکلی ایجاد نمیکند!
با این وجود، مطالعات دیگری هستند که با ارزیابیها و نتایج این مطالعه مخالف هستند. بنابراین حرف چه کسی را باید باور کرد؟
آیا مجله New England Journal of Medicine درست میگوید؛ یا حق با لورا شوموف، رئیس امور علمی و قانونگذاری NCA است؟ وی اخیرا در کنفرانس مطبوعاتی گفته است: «در زندگی جای کوچکی برای چیزهای خوشایند مانند آبنبات وجود دارد».
می دانیم مصرف شیرینی جات به ویژه از نوع مصنوعی واقعا مضر است و مصرف غیر معقول و بیش از اندازه سلامتی را به خطر می اندازد.
از طرفی در تحقیقات پزشکی_ تغذیه ای خوردن شرینی بعد از غذا باعث هضم بسیار راحت غذا می شود. چرا که برای هضم خوراکی ها، انسولین وظیفه هدایت مواد مغذی بدن را دارد و به همین منظور پس از غذا، خوردن دسر، شرینی جات بسیار کم به دستگاه گوارش و تنظیم انسولین بدن کمک می کند.