آموزش پول خرج کردن و پس انداز به نوجوانان
پول تو جیبی و خرج کردن فرزندان در سنین زیر 18 سال اصول و شرایط خاصی را برای آموزش می طلبد. خانواده هایی که دغدغه ی مالی ندارند و بی حساب کتاب، کارت فرزندان را شارژ می کنند و هیج مدیریتی ندارند به طور ناخواسته دشمن فرزندانشان هستند!
از طرفی مشکل خیلی از خانواده ها با اقتصاد متوسط و رو به پایین، دخل و خرج نوجوانشان است.
فرزندان نمی دانند و قدرت درک آن ضعیف است که بدانند پول از کجا می آید چه کاربردهایی دارد و چگونه باید آن را خرج و پس انداز کنند.
این وظیفه مهم والدین است که فرزند خود را آگاه کنند، تا در آینده مشکلات مالی را تجربه نکنند، همیشه پس انداز داشته باشند در کنار مدیریت پول بهترین خوراک، پوشاک و تفریح را داشته باشند.
7 اصل آموزش برای دخل و خرج نوجوان
- به نوجوانان خود در مورد شیوه کار چکها و کارتهای اعتباری و نحوه عملکرد بانکها توضیح دهید. به سپردههای دارای سود بانکی و هزینههای مربوط به خدمات اشاره کنید.
- به او تا زمان به دست آوردن شغل و استقلال مالی، به صورت هفتگی یا ماهانه پول توجیبی دهید.
- درباره مواردی که باید هزینه کند و مواردی که شما بابت آنها پرداخت میکنید، به توافق برسید.
- به او درباره موارد مورد توافق، مسئولیت مالی دهید.
- به فرزند نوجوان خود بیاموزید که چطور در مورد مخارجش برنامهریزی کند. فهرستی از هزینههای ماهانه او و تاریخ پرداخت آنها تهیه کنید. بنشینید و با او در مورد نحوه مدیریت درآمد و هزینههایش توضیح دهید.
- برای او حتما حساب بانکی باز کنید. بیشتر نوجوانان شتابزده و نسنجیده عمل میکنند پس نداشتن پول نقد زیاد در دست آنها باعث پایین آمدن مخارج و هزینههایشان میشود.
- برای آنها هدف تعیین کنید. درباره رفتن به دانشگاه، خرید ماشین، وسایل سرگرمکننده، تفریحات و خریدهای بزرگ با او صحبت کنید. با فرزند خود در مورد طرحهایی که شما قصد پرداخت آنها را دارید و آن چه از او انتظار دارید، گفتگو کنید.
تصویری از نحوه تفکیک پس انداز از پول توجیبی
مزایای آموزش تقسیم بندی پول توجیبی
- بهبود نظم و قانون
- همنوع دوستی
- تقویت اعتماد به نفس
- مدیریت بهتر
- مسئولیت پذیری
- استقلال در تصمیم گیری