ماهیان خاویاری یا استورژون، از خانواده تاسماهیان، از جمله گونههای آبزی کم نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک باز میگردد بر خوردارند.
و از این رو ماهیان خاویار را فسیلهای زنده جهان مینامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز باز ماندهاند. این ماهیان به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم میشوند که از این تعداد ۶ گونه در دریای خزر زندگی میکنند.
خاویار انواع گوناگونی دارد چون خاویار طلایی، سرخ و سیاه که البته در این میان خاویار سیاه از ارزش قابل توجهی برخوردار می باشد و هم اکنون هر صد گرم از این ماده غذایی با ارزش در حدود 150 هزار تومان به فروش می رسد.
برای اینکه خاویار سیاه تولید شود ، ماهی های خاویار باید به سن 15 تا 20 سال برسند که زمان بسیار زیادی است. بهمین دلیل شکار این نوع خاویار در آمریکا ممنوع شده.
مارک گلمن و مارک زاسلاوسکی هر دو اهل اوکراین هستند که برنامه تولید خاویار سیاه را در فلوریدا راه انداخته و تولید آنرا انحصاری کرده اند. آنها با ایجاد شرایط خاص دمایی و رژیم های خاص غذایی توانسته اند سن تولید این نوع خاویار را تا 6 سال برسانند. آنها دو نوع خاویار بلوگا و سوروگا را بعنوان ماهیان خاویاری در این استخر مخصوص پرورش می دهند.