هندوانه در کنار گذران شب یلدا یکی از مهم ترین آداب و رسوم مراسم شب یلدا در ایران می باشد. با خواص و مزایای بی نظیر هندوانه به ویژه در ابن شب خاص با ما همراه باشید.
مصرف هندوانه می تواند برای سلامتی مان بسیار مفید باشد توصیه می کنیم هندوانه شب یلدا را فراموش نکنید و سعی کنید در جمع خانواده از آن استفاده کنید توصیه های ما ر این زمینه بخوانید.
دکتر حسینی متخصص طب سنتی گفت : هندوانه میوهای است که مزاج سرد و تر دارد و رنگ آن در ویتامینش تأثیری ندارد، به همین دلیل، مهم این است که هندوانه کاملاً رسیده و شیرین باشد. هندوانه از بدن در برابر بیماریهای مختلفی مانند آسم، سکته قلبی و برخی سرطان ها مانند سرطان روده و سرطان پروستات محافظت میکند.
وی افزود: هندوانه میوهای است دارای میزان بالایی از سدیم و پتاسیم و منبع بسیار خوبی از ویتامین C و ویتامین A است و نسبت به سایر میوهها و سبزیها، مقدار بیشتری بتاکاروتن دارد، به همین دلیل از بدن در برابر بیماریهای مختلفی مانند آسم و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت میکند.
دکترحسینی بیان کرد: هندوانه دارای آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که رادیکالهای آزاد و مضر را از بین میبرد، به همین دلیل از وقوع سکته قلبی جلوگیری میکند و به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک میکند.همچنین هندوانه باعث رقیق شدن خون می شود و مصرف آن، برای افرادی که خون غلیظ دارند، مناسب است و از آنجایی که برای تعدیل مزاج مناسب است افرادی که صفرا در معده و کبدشان زیاد تولید میشود، بهتر است بیشتر از این میوه مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی بهترین زمان خوردن هندوانه را بین دو وعده غذایی دانست و گفت: مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم میشود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هوای گرم یا در هنگام تشنگی، مضر است. مصرف هندوانه برای افرادی که دارای بدنی لاغر، خشک و گرم هستند چون جلوی ضعف آنها را می گیرد، مناسب است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: گفتنی است خوردن هندوانه برای افراد سرد مزاج یا کسانی که معده سرد دارند، مضر بوده و در طولانی مدت باعث ضعیف شدن عملکرد هضم و درد مفاصل می شود بنابراین این افراد به همراه هندوانه، عسل و قند مصرف کنند. همچنین علائم مشکل طحال بعد از خوردن هندوانه، احساس درد یا نفخ در محل چپ شکم و ایجاد تیرگی در رنگ بدن یا سفیدی چشمان است.